Soihtu Korttelikylä – ilmastoystävällistä asumista Jyväskylässä

Soihtu Korttelikylän rakennustyöt ovat käynnistyneet kesällä 2020, ja asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa loppukesästä 2022.

Hankkeen etenemisestä kerromme Rakentaminen ja aluekehitys-osiossa.

Soihtu Korttelikylässä tarjoamme modernia, laadukasta ja kestävää vuokra-asumista lähellä korkeakoulukampuksia ja keskeisiä palveluita. Tietenkin kohtuullisin vuokrin.

Soihtu Korttelikylän asunnot ovat avaria ja valoisia

Soihtu Korttelikylän loft-asunnon parvi. Kuva: Jenna Pigg
Soihtu Korttelikylässä ylimmän kerroksen loft-tyyppiset asunnot ilahduttavat persoonallisilla ratkaisuillaan.
Soihtu Korttelikylän asunnon keittiö. Kuva: Jenna Pigg
Soihtu Korttelikylän keittiöissä on liesituulettimet ja induktioliedet.
Soihtu Korttelikylän asunnon kylpyhuone. Kuva: Jenna Pigg

Soihtu Korttelikylän asuntojen kylpyhuoneista löytyy liitäntä pesukoneelle.

Parasta mahdollista asumisviihtyvyyttä Jyväskylän korkeakoulukampusten lähellä

Olemme asettaneet Soihtu Korttelikylän tavoitteet korkealle. Haluamme tarjota Soihtu Korttelikylässä laadukkainta mahdollista vuokra-asumista lähellä korkeakoulukampuksia ja keskeisiä palveluita, mutta kohtuullisella hintatasolla, esimerkiksi opiskelijan hyvinvointia ajatellen.

Soihtu Korttelikylän asunnot ovat kompakteja, mutta yksilöllisyyttä ei ole unohdettu. Harjakattoisten kerrostalojen ylimmän kerroksen asunnot ovat valoisia ja tilavia parvellisia yksiöitä. Jokaisessa asunnossa on ranskalainen parveke, pesukone- ja astianpesukoneliitäntä. Huoneistokohtainen lämmitetty pyörävarasto sijaitsee katutasossa.

Korkeinta mahdollista energiatehokkuutta ilmaston hyväksi

Soihtu Korttelikylä on toteutettu energialuokkaan A. Korkeinta mahdollista energialuokkaa edellytettiin urakoitsijalta suunnittelun alusta saakka. Taustalla on Soihdun omistajan, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan, vahva arvomaailma: kestävä kehitys niin ympäristön kuin vuokralaisten – opiskelija-asukkaiden ja muiden nuorten aikuisten – toimeentulon näkökulmasta.

Huoneistokohtainen käyttöveden laskutus lisää asukkaiden tietoisuutta omasta kulutuksesta.

Soihtu Korttelikylän käyttövesi laskutetaan asukkaalta kulutuksen mukaan. Kuva: Visual Friday Oy

Sähköä suoraan katolta

Soihtu Korttelikylän kummankin talon katolla on aurinkopaneelit. Soihdun oman aurinkovoimalan sähköä käytetään sekä kohteen kiinteistösähkönä että riittoisuuden mukaan myös asukkaiden omaan sähköntarpeeseen.

Kiinteistösähköä kuluu rakennuksen ilmanvaihtokoneisiin, lämmönvaihtimiin ja automatiikkaan, yhteisten tilojen ja pihan valaistukseen, hisseihin, saunaan ja pesutupaan. Soihdun oma aurinkovoimala tuottaa arvioiden mukaan jopa viidenneksen kaikesta kahden kerrostalon kiinteistösähkön tarpeesta.

Osallistamisen keinoilla saadaan parhaat mahdolliset yhteisötilat

Korttelikylän kohteen asukkaat saavat käyttöönsä myös monipuolisen, koko asuinyhteisön käytettävissä olevan yhteisötilakokonaisuuden. Se toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö KOASin kanssa, joka myös rakennuttaa omia taloja Korttelikylän kortteliin. Yhteistilojen suunnitteluvaiheen yhteydessä on kerätty myös asukkaiden ja opiskelijoiden toiveita tulevan kohteen toiminnallisuuksista.

Liity Soihtu Korttelikylän aktiiviseen yhteisöön somessa!

Löydät Soihtu Asumisen seuraavista kanavista:

Instagram: @soihtuasuminen
Instagram: @rentukkatalo

TikTok: @soihtuasuminen

Soihtu Korttelikylä toteutetaan arvojemme mukaan

Jyväskylän kaupungin tunnetuimpiin maisemiin kuuluville Seminaarinmäen, Hippoksen ja Mäki-Matin kulmille on syksystä 2020 alkaen rakennettu Soihtu Korttelikylää.

Soihtu Korttelikylä on uudenlainen asumiskohde sinulle, joka arvostat keskeistä sijaintia, palveluiden läheisyyttä, korkealaatuista ja vastuullista rakentamista sekä aktiivista elämäntapaa.

Toteutamme Soihtu Korttelikylän kohteeseen kaksi asuinkerrostaloa, joiden asuntojen kokonaispinta-ala on reilu 3 800 m2.  Soihtu Korttelikylän taloissa on yhteensä 158 asuntoa, joista 142 on yksiöitä ja 16 kaksioita. Soihdun Korttelikylän kohteen toteutusmuoto on teknisen suunnittelun sisältävä TR-urakka, jonka toteuttajaksi JYY on valinnut Pohjola Rakennus Oy Suomen. Korttelikylän kohteen arkkitehtina toimii Inaro Oy.

Lue artikkeleitamme Korttelikylästä!

Etsitkö asuntoa Jyväskylästä?

, , , , / 22.6.2022

Soihdun asukkaat arvostavat mm. yhteisöllisyyttä, käytettävissä olevia opiskelutiloja ja kuntosalia. Lue lisää siitä, miksi kannattaa sinunkin muuttaa Soihdulle.

Kaikki Soihtu Korttelikylän asunnot on tarjottu

, , / 13.6.2022

Soihdun uudiskohteen Soihtu Korttelikylän haku avautui huhtikuussa. Kaikki asuntohakemukset on ehditty käsittelemään Soihtu Asumisen toimesta ja hakijoille on lähetetty asuntotarjous henkilökohtaisesti. Soihtu Korttelikylän asukkaat…

Soihtu Korttelikylän asuntojen näyttö 26.4.2022 klo 14-16

, , / 25.4.2022

Tervetuloa tutustumaan Soihtu Korttelikylään ti 26.4.2022 klo 14-16 välisenä aikana. Kierroksella on mahdollisuus kiertää ohjatusti osassa asuntoja.