Soihtu Korttelikylä – uusia koteja kaiken keskellä

Soihtu Korttelikylän rakennustyöt ovat käynnistyneet kesällä 2020, ja asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa loppukesästä 2022.

Tiedotamme Korttelikylän valmistumisesta ja kohteen hakuajasta tarkemmin keväällä 2022. Hankkeen etenemistä kerromme Rakentaminen ja aluekehitys-osiossa.

Soihtu Korttelikylä toteutetaan arvojemme mukaan

Jyväskylän kaupungin tunnetuimpiin maisemiin kuuluville Seminaarinmäen, Hippoksen ja Mäki-Matin kulmille rakentuu syksystä 2020 alkaen Soihtu Korttelikylä. Korttelikylä on uudenlainen asumiskohde sinulle, joka arvostat keskeistä sijaintia, palveluiden läheisyyttä, korkealaatuista ja vastuullista rakentamista sekä aktiivista elämäntapaa.

Toteutamme Soihtu Korttelikylän kohteeseen kaksi asuinkerrostaloa, joiden asuntojen kokonaispinta-ala on reilu 3 800 m2.  Asuntoja Soihdulla on Korttelikylän taloissa yhteensä 158, joista 142 yksiöitä ja 16 kaksioita. Asuntohaun alkamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Soihdun Korttelikylän kohteen toteutusmuoto on teknisen suunnittelun sisältävä TR-urakka, jonka toteuttajaksi JYY on valinnut Pohjola Rakennus Oy Suomen. Korttelikylän kohteen arkkitehtina toimii Inaro Oy.

Parasta mahdollista asumisviihtyvyyttä, korkeinta mahdollista energiatehokkuutta

Olemme asettaneet Korttelikylän tavoitteet korkealle. Haluamme tarjota Korttelikylässä laadukkainta mahdollista asumista lähellä korkeakoulukampuksia ja keskeisiä palveluita, mutta kohtuullisella hintatasolla, esimerkiksi opiskelijan hyvinvointia ajatellen.

Soihtu Korttelikylän asunnot ovat kompakteja, mutta yksilöllisyyttä ei ole unohdettu: harjakattoisten kerrostalojen ylimmän kerroksen asunnot ovat valoisia ja tilavia parvellisia yksiöitä. Kohde toteutetaan korkeimpaan A-energialuokkaan, ja asukkaita kannustetaan autottomaan elämäntapaan esim. suurella pyörien säilytystilalla.

Osallistamisen keinoilla saadaan parhaat mahdolliset yhteisötilat

Korttelikylän kohteen asukkaat saavat käyttöönsä myös monipuolisen, koko asuinyhteisön käytettävissä olevan yhteisötilakokonaisuuden. Se toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö KOASin kanssa, joka myös rakennuttaa omia taloja Korttelikylän kohteeseen. Yhteistilojen suunnitteluvaiheen yhteydessä on kerätty myös asukkaiden ja opiskelijoiden toiveita tulevan kohteen toiminnallisuuksista.

Lue artikkeleitamme Korttelikylästä!

Soihtu edesauttamassa opiskelijoiden juurtumista Jyväskylään

, , , , / 25.11.2021

Jyväskylä on kasvava kaupunkikeskus, jonne moni opiskelija haluaisi jäädä. Soihtu kehittää Korttelikylää jatkuvasti ja on mukana myös Kortepohjan keskustan ja asumisvaihtoehtojen kehittämisessä, jotta opiskelijoilla olisi entistä paremmat mahdollisuudet jäädä Jyväskylään opintojen jälkeenkin.

Soihtu Korttelikylän rakentaminen käynnistynyt – Jyväskylän Mäki-Mattiin modernia ja energiatehokasta opiskelija-asumista

, , / 16.12.2020

TIEDOTE, vapaa julkaistavaksi 16.12.2020   Soihtu rakennuttaa Jyväskylän Mäki-Matin kaupunginosaan uuden asuntokohteen. Kohteen rakennustyöt ovat käynnistyneet joulukuussa heti urakkasopimuksen synnyttyä. Pandemialla ei…

Kestävän tulevaisuuden rakennuttaja

, , , , , , / 26.10.2020

Vuonna 2020 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistöomaisuutta kehittävä Soihtu on linjannut kestävien kehityksen periaatteiden noudattamisen osaksi strategiaansa. Olemassa olevaa kiinteistökantaa ja uudiskohteita kehitetään ympäristönäkökulmat laajasti huomioiden.