Soihtu Korttelikylä – ilmastoystävällistä asumista Jyväskylässä

Suositulla Mäki-Matin asuinalueella sijaitsevan kohteen asukkaat saavat nauttia asumisen helppoudesta. Uudenlaista energiatehokasta ja yhteisöllistä asumistapaa edustavassa Soihtu Korttelikylässä ei ole tingitty asumismukavuudesta.

Myös Seminaarinmäen kampuksella sijaitsevat opiskelijoiden suosimat palvelut, kuten ylioppilastalo Ilokivi ravintoloineen ja Ilokivi Venue, ovat Korttelikylän asukkaita lähellä.

Soihtu Korttelikylässä tarjoamme modernia, laadukasta ja kestävää vuokra-asumista lähellä korkeakoulukampuksia ja keskeisiä palveluita. Tietenkin kohtuullisin vuokrin.

Soihtu Korttelikylän asunnot ovat avaria ja valoisia

Soihtu Korttelikylän loft-asunnon parvi. Kuva: Jenna Pigg
Soihtu Korttelikylässä ylimmän kerroksen loft-tyyppiset asunnot ilahduttavat persoonallisilla ratkaisuillaan.
Soihtu Korttelikylän asunnon keittiö. Kuva: Jenna Pigg
Soihtu Korttelikylän keittiöissä on liesituulettimet ja induktioliedet.
Soihtu Korttelikylän asunnon kylpyhuone. Kuva: Jenna Pigg

Soihtu Korttelikylän asuntojen kylpyhuoneista löytyy liitäntä pesukoneelle.

Parasta mahdollista asumisviihtyvyyttä Jyväskylän korkeakoulukampusten lähellä

Olemme asettaneet Soihtu Korttelikylän tavoitteet korkealle. Haluamme tarjota Soihtu Korttelikylässä laadukkainta mahdollista vuokra-asumista lähellä korkeakoulukampuksia ja keskeisiä palveluita, mutta kohtuullisella hintatasolla, esimerkiksi opiskelijan hyvinvointia ajatellen.

Soihtu Korttelikylän asunnot ovat kompakteja, mutta yksilöllisyyttä ei ole unohdettu. Harjakattoisten kerrostalojen ylimmän kerroksen asunnot ovat valoisia ja tilavia parvellisia yksiöitä. Jokaisessa asunnossa on ranskalainen parveke, pesukone- ja astianpesukoneliitäntä. Huoneistokohtainen lämmitetty pyörävarasto sijaitsee katutasossa.

Korkeinta mahdollista energiatehokkuutta ilmaston hyväksi

Soihtu Korttelikylä on toteutettu energialuokkaan A. Korkeinta mahdollista energialuokkaa edellytettiin urakoitsijalta suunnittelun alusta saakka. Taustalla on Soihdun omistajan, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan, vahva arvomaailma: kestävä kehitys niin ympäristön kuin vuokralaisten – opiskelija-asukkaiden ja muiden nuorten aikuisten – toimeentulon näkökulmasta.

Huoneistokohtainen käyttöveden laskutus lisää asukkaiden tietoisuutta omasta kulutuksesta.

Soihtu Korttelikylän käyttövesi laskutetaan asukkaalta kulutuksen mukaan. Kuva: Visual Friday Oy

Sähköä suoraan katolta

Soihtu Korttelikylän kummankin talon katolla on aurinkopaneelit. Soihdun oman aurinkovoimalan sähköä käytetään sekä kohteen kiinteistösähkönä että riittoisuuden mukaan myös asukkaiden omaan sähköntarpeeseen.

Kiinteistösähköä kuluu rakennuksen ilmanvaihtokoneisiin, lämmönvaihtimiin ja automatiikkaan, yhteisten tilojen ja pihan valaistukseen, hisseihin, saunaan ja pesutupaan. Soihdun oma aurinkovoimala tuottaa arvioiden mukaan jopa viidenneksen kaikesta kahden kerrostalon kiinteistösähkön tarpeesta.

Osallistamisen keinoilla saadaan parhaat mahdolliset yhteisötilat

Korttelikylän kohteen asukkaat saavat käyttöönsä myös monipuolisen, koko asuinyhteisön käytettävissä olevan yhteisötilakokonaisuuden. Se toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö KOASin kanssa, joka myös rakennuttaa omia taloja Korttelikylän kortteliin. Yhteistilojen suunnitteluvaiheen yhteydessä on kerätty myös asukkaiden ja opiskelijoiden toiveita tulevan kohteen toiminnallisuuksista.

Liity Soihtu Korttelikylän aktiiviseen yhteisöön somessa!

Löydät Soihtu Asumisen seuraavista kanavista:

Instagram: @soihtuasuminen
Instagram: @rentukkatalo

TikTok: @soihtuasuminen

Soihtu Korttelikylä on rakennettu arvojemme mukaan

Jyväskylän kaupungin tunnetuimpiin maisemiin, Seminaarinmäen, Hippoksen ja Mäki-Matin kulmille on rakennettu Soihtu Korttelikylä. Pitkään valmistellut rakennustyöt alkoivat syksyllä 2020 ja kohde on muuttovalmis kesällä 2022.

Soihtu Korttelikylä on uudenlainen asumiskohde sinulle, joka arvostat keskeistä sijaintia, palveluiden läheisyyttä, korkealaatuista ja vastuullista rakentamista sekä aktiivista elämäntapaa.

Soihtu Korttelikylän kohteessa on kaksi asuinkerrostaloa, joiden asuntojen kokonaispinta-ala on reilu 3 800 m2.  Soihtu Korttelikylän taloissa on yhteensä 158 asuntoa, joista 142 on yksiöitä ja 16 kaksioita. Soihdun Korttelikylän kohde on toteutettu TR-urakkana, jonka toteuttajana on ollut JYYn valitsema urakoitsija Pohjola Rakennus Oy Suomi. Korttelikylän kohteen arkkitehtina on toiminut Inaro Oy.

Soihtu valmisteli hanketta huolellisesti

Kesällä 2020, ennen varsinaista rakentamista, Soihtu osallistui yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa pilaantuneiden maiden puhdistukseen tältä entisen huoltoaseman tontilta. Soihtu oli mukana jo tontin kaavoittamisessa uuteen käyttötarkoitukseen vuonna 2016 Jyväskylän kaupungin kanssa solmitun esisopimuksen mukaisesti.

Lue artikkeleitamme Korttelikylästä!

Oman näköinen koti

, , / 28.10.2022

Teksti: Anni Pajari | Kuva: Tiina Salminen Luokanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Tiia Hallamaa sai somen kautta tietää Mäki-Mattiin valmistuvista uusista opiskelija-asunnoista, mutta ei tuolloin vielä itse ajatellut…

Katkos laajakaistaverkossa 19.10.

, , , / 13.10.2022

Soihdun Laajakaistaverkko, joka toteutetaan teknisesti osana Jyväskylän yliopiston Opiskelijaverkkoa, katkeaa runkoverkon huoltotyön vuoksi ensi viikon keskiviikkona 19.10. Katkoksen on ennakoitu kestävän noin tunnin, ajalla 17.00 –…

Syyskuun Asukasinfo

, , , , / 12.9.2022

Kuukauden Asukasinfon aiheina mm. energian säästäminen, KorteForte etsii uusia laulajia ja uuden grillikatoksen käyttöönotto.