Hakuohje

Soihdun asuntoja voi hakea helposti sähköisen lomakkeen avulla – seuraa alla olevaa ohjetta ja asunnon hakeminen sujuu helposti!

Lähetämme hakijalle asuntotarjouksen, kun hakijan toiveita vastaava asunto on vapautumassa. Yleisesti ottaen asunnon saa yleensä nopeammin keväällä ja kesällä kuin syksyllä uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa, ja yksiöt ovat asuntotyypeistä kysytyimpiä. Kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) jäsenet.

Huomioithan, että erillistä asuntojonoa ei ole, vaan opiskelija-asuntoja tarjotaan tarveharkinnan mukaan. Asuntohakemuksen täyttäminen kuukausia ennen asunnon tarvetta ei siis ole tarpeellista. Asuntotarjoukset syksyllä aloittaville opiskelijoille lähetetään yleensä heinä-elokuun aikana, kun asuntoja vapautuu. Voit hakea asuntoa jo esimerkiksi kesäkuusta tai heinäkuusta alkaen, jolloin todennäköisyys asunnon saamiselle on suurempi, sillä silloin asuntoja vapautuu enemmän.

1. Tutustu asuinkohteisiimme

Soihdulla on useita asuinkohteita Jyväskylässä: Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja Savelassa sekä Soihtu Korttelikylä Mäki-Matissa. Tutustu nettisivuillamme eri asuinkohteisiin sekä asuntotyyppeihin ja vuokraan sisältyviin palveluihin. Huomioithan myös, että osa asunnoistamme on tarkoitettu vain opiskelijoille.

2. Täytä asuntohakemus ja muista liitteet

Voit täyttää asuntohakemuksen nettisivuillamme. Täytä asuntohakemus huolellisesti, jotta osaamme tarjota sinulle mahdollisimman hyvin toiveitasi vastaavaa asuntoa. Henkilö- ja opiskelutietojesi lisäksi tärkeitä tietoja ovat mm. minkä kokoista ja hintaista asuntoa haet, ja milloin tarvitset asunnon. Mahdollisuudet asunnon saamiselle ovat sitä suuremmat, mitä vähemmän rajaat hakuasi.

Lisää hakemukselle myös tarvittavat liitteet (opiskelutodistus ja / tai mahdollinen lääkärilausunto). Mikäli olet JYYn jäsen, sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä, sillä voimme tarkistaa jäsenyytesi JYYn jäsenrekisteristä. Jos olet vasta aloittamassa opintosi Jyväskylän yliopistossa, tietosi eivät välttämättä ole päivittyneet opiskelijarekisteriin, joten toimita meille todistus opiskelijavalinnastasi. 

Alaikäisen hakiessa asuntoa Soihdulta, tulee hänen valita hakemustyypeistä Alaikäisen hakemus. Hakemuksella kysytään huoltajan tiedot.

Opiskelutodistukseksi hyväksytään:

3. Odota asuntotarjousta

Lähetämme asuntotarjouksen sähköpostitse, kun hakemustasi vastaava asunto on vapautumassa. Pidäthän siis yhteystietosi ajan tasalla ja seuraile sähköpostiasi säännöllisesti, sillä asuntotarjous vanhenee nopeasti. Mikäli kaipaat lisää tietoa asumisesta Soihdulla, tutustu nettisivuillamme Asumisen ohjepankkiin ja ota somekanavamme seurantaan Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.

Huomioithan, että emme ilmoita hakemuksen jättäneille erikseen, mikäli emme pysty tarjoamaan asuntoa halutun kuukauden alusta.

4. Päivitä hakemuksesi tarvittaessa

Jos haluat muokata hakemustasi tai poistaa sen, rekisteröidy Soihdun hakemuspalveluun pankkitunnuksillasi. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, voit käydä tunnistautumassa asiakaspalvelussamme. Ota tuolloin mukaan kuvallinen, voimassaoleva henkilöllisyystodistuksesi. Luotuasi käyttäjätunnuksen ja salasanan voit mm. lisätä ja poistaa hakukohteita ja muokata muita asuntoon liittyviä toiveitasi. Huomaa, että asuntohakemuksen täyttäminen ei automaattisesti luo sinulle käyttäjätunnuksia hakemuspalveluun.

Huomaathan myös, että jos olet alun perin hakenut asuntoa ilman suomalaista henkilötunnusta, sinun täytyy käydä palvelupisteellä ilmoittamassa henkilötunnuksesi meille käyttääksesi sähköisiä palveluitamme jatkossa ilman asiakaspalvelussa tunnistautumista.

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Saat viikkoa ennen sen vanhenemista sähköpostiisi muistutuksen hakemuksen voimassaolon päättymisen lähestymisestä. Hakemuksen voi uusia hakemuspalvelun kautta. Jos haluat poistaa hakemuksen, tee se hakemuspalvelun kautta.

Hakijan tulee pitää hakemuksensa tiedot ajan tasalla. Jos esim. sähköpostiosoitteesi tai osoitteesi muuttuu hakuaikana, päivitä voimassa olevat yhteystiedot hakemuksellesi hakemuspalvelun kautta. Kun muokkaat hakemusta, huomaa, että tietojen muuttamisen jälkeen tallennetut muutokset pitää vielä lähettää (hakemuksen viimeiseltä sivulta löytyy Lähetä-painike). Avaa hakemus tarkasteltavaksi -kohdasta näet tallentamasi muutokset.

Kiinnostuitko?

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat ensimmäisenä tietoa vapautuvista asunnoista ja vinkkejä asunnon hakemiseen.

Ajankohtaista

Paloturvallisuusviikko 25.11.–1.12.2023

Nyt vietetään Paloturvallisuusviikkoa – tarkista kotisi paloturvallisuus

, / 25.11.2023

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.–1.12.2023. Tulipalo on paljon helpompi ehkäistä kuin sammuttaa. Ihan äkkiä ei tule ajatelleeksi, että vaikka palo ei kehittyisi kovin suureksi, sen aiheuttama savu tuhoaa...

Vuokrat nousevat maaliskuussa – myös käyttömaksuihin ja korvaushinnastoon tulossa muutoksia

, / 24.11.2023

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on vahvistaessaan Kortepohjan ylioppilaskylän ja liiketoimintajohtokunta vahvistaessaan Soihtu Vehkakujan sekä Soihtu Korttelikylän talousarvion vuodelle 2024 hyväksyneet keskimääräisen...

Artikkelikuvassa Anni Pajari

Yhteisömanagerin viikko

/ 24.11.2023

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Mari Mansikkamäki, Visual Friday 18.9.2023 Tärkeä osa työtehtäviäni on asukasneuvonta, joka auttaa asukkaita asumiseen tai yleisesti elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa. Tänään esimerkiksi kirjoitan...