Hakuohje

Soihdun asuntoja voi hakea helposti sähköisen lomakkeen avulla – seuraa alla olevaa ohjetta ja asunnon hakeminen sujuu helposti!

Lähetämme hakijalle asuntotarjouksen, kun hakijan toiveita vastaava asunto on vapautumassa. Yleisesti ottaen asunnon saa yleensä nopeammin keväällä ja kesällä kuin syksyllä uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa, ja yksiöt ovat asuntotyypeistä kysytyimpiä. Kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) jäsenet.

1. Tutustu asuinkohteisiimme

Soihdulla on useita asuinkohteita Jyväskylässä: Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja Savelassa sekä Soihtu Korttelikylä Mäki-Matissa. Tutustu nettisivuillamme eri asuinkohteisiin sekä asuntotyyppeihin ja vuokraan sisältyviin palveluihin. Huomioithan myös, että osa asunnoistamme on tarkoitettu vain opiskelijoille.

2. Täytä asuntohakemus ja muista liitteet

Voit täyttää asuntohakemuksen nettisivuillamme. Täytä asuntohakemus huolellisesti, jotta osaamme tarjota sinulle mahdollisimman hyvin toiveitasi vastaavaa asuntoa. Henkilö- ja opiskelutietojesi lisäksi tärkeitä tietoja ovat mm. minkä kokoista ja hintaista asuntoa haet, ja milloin tarvitset asunnon. Mahdollisuudet asunnon saamiselle ovat sitä suuremmat, mitä vähemmän rajaat hakuasi.

Lisää hakemukselle myös tarvittavat liitteet (opiskelutodistus ja / tai mahdollinen lääkärilausunto). Mikäli olet JYYn jäsen, sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä, sillä voimme tarkistaa jäsenyytesi JYYn jäsenrekisteristä. Jos olet vasta aloittamassa opintosi Jyväskylän yliopistossa, tietosi eivät välttämättä ole päivittyneet opiskelijarekisteriin, joten toimita meille todistus opiskelijavalinnastasi. 

Alaikäisen hakiessa asuntoa Soihdulta, tulee hänen valita hakemustyypeistä Alaikäisen hakemus. Hakemuksella kysytään huoltajan tiedot.

Opiskelutodistukseksi hyväksytään:

3. Odota asuntotarjousta

Lähetämme asuntotarjouksen sähköpostitse, kun hakemustasi vastaava asunto on vapautumassa. Pidäthän siis yhteystietosi ajan tasalla ja seuraile sähköpostiasi säännöllisesti, sillä asuntotarjous vanhenee nopeasti. Mikäli kaipaat lisää tietoa asumisesta Soihdulla, tutustu nettisivuillamme Asumisen ohjepankkiin ja ota somekanavamme seurantaan Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.

Yleensä asuntoja tarjotaan silloin, kun edellinen vuokralainen on irtisanonut vuokrasopimuksen (täyden kalenterikuukauden irtisanomisajalla), mikä tarkoittaa, että tarjous lähetetään noin kuukautta ennen sopimuksen alkamista. Jos siis haet asuntoa elokuun alusta, todennäköisesti saat tarjouksen aikaisintaan kesäkuun lopussa.

Koska varsinaisia asuntojonoja ei ole, hakemuksen tilanteesta ei ole tarpeellista tiedustella asiakaspalvelusta. Halutessasi voit varmistaa hakemuksen tilan ja tietojen oikeellisuuden sähköisen palvelun kautta.

Huomioithan, että emme ilmoita hakemuksen jättäneille erikseen, mikäli emme pysty tarjoamaan asuntoa halutun kuukauden alusta.

4. Päivitä hakemuksesi tarvittaessa

Jos haluat muokata hakemustasi tai poistaa sen, rekisteröidy Soihdun hakemuspalveluun pankkitunnuksillasi. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, voit käydä tunnistautumassa asiakaspalvelussamme. Ota tuolloin mukaan kuvallinen, voimassaoleva henkilöllisyystodistuksesi. Luotuasi käyttäjätunnuksen ja salasanan voit mm. lisätä ja poistaa hakukohteita ja muokata muita asuntoon liittyviä toiveitasi. Huomaa, että asuntohakemuksen täyttäminen ei automaattisesti luo sinulle käyttäjätunnuksia hakemuspalveluun.

Huomioithan myös, että jos olet alun perin hakenut asuntoa ilman suomalaista henkilötunnusta, sinun täytyy käydä palvelupisteellä ilmoittamassa henkilötunnuksesi meille käyttääksesi sähköisiä palveluitamme jatkossa ilman asiakaspalvelussa tunnistautumista.

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Saat viikkoa ennen sen vanhenemista sähköpostiisi muistutuksen hakemuksen voimassaolon päättymisen lähestymisestä. Hakemuksen voi uusia hakemuspalvelun kautta. Jos haluat poistaa hakemuksen, tee se hakemuspalvelun kautta.

Hakijan tulee pitää hakemuksensa tiedot ajan tasalla. Jos esim. sähköpostiosoitteesi tai osoitteesi muuttuu hakuaikana, päivitä voimassa olevat yhteystiedot hakemuksellesi hakemuspalvelun kautta. Kun muokkaat hakemusta, huomaa, että tietojen muuttamisen jälkeen tallennetut muutokset pitää vielä lähettää (hakemuksen viimeiseltä sivulta löytyy Lähetä-painike). Avaa hakemus tarkasteltavaksi -kohdasta näet tallentamasi muutokset.

5. Tilaa hakijan uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat ensimmäisten joukossa tietoa vapautuvista asunnoista ja hakemusten tilanteesta. Lähetämme uutiskirjeen kerran kuussa ja voit halutessasi poistua postituslistalta milloin vain.

Vinkki!

Soihdun opiskelija-asuntoihin ei ole varsinaista asuntojonoa, vaan opiskelija-asuntoja tarjotaan tarveharkinnan mukaan silloin, kun asuntoja vapautuu. Asuntohakemuksen täyttäminen kuukausia ennen asunnon tarvetta ei siis ole tarpeellista.

Asuntotarjoukset syksyllä aloittaville opiskelijoille lähetetään yleensä heinä-elokuun aikana, kun asuntoja vapautuu. Voit hakea asuntoa jo esimerkiksi kesäkuusta tai heinäkuusta alkaen, jolloin todennäköisyys asunnon saamiselle on suurempi, sillä silloin asuntoja vapautuu enemmän.

Huonekaluja asuintalon seinustalla

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.