Hakuohje

Soihdun asuntoja voi hakea helposti sähköisen lomakkeen avulla – seuraa alla olevaa ohjetta ja asunnon hakeminen sujuu helposti!

Lähetämme hakijalle asuntotarjouksen, kun hakijan toiveita vastaava asunto on vapautumassa. Yleisesti ottaen asunnon saa yleensä nopeammin keväällä ja kesällä kuin syksyllä uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa, ja yksiöt ovat asuntotyypeistä kysytyimpiä. Kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) jäsenet.

Huomioithan, että erillistä asuntojonoa ei ole, vaan opiskelija-asuntoja tarjotaan tarveharkinnan mukaan. Asuntohakemuksen täyttäminen kuukausia ennen tarvetta ei siis ole tarpeellista. Asuntotarjoukset syksyllä aloittaville opiskelijoille lähetetään yleensä heinä-elokuun aikana, kun asuntoja vapautuu. Voit hakea asuntoa jo esimerkiksi kesäkuusta tai heinäkuusta alkaen, jolloin todennäköisyys asunnon saamiselle on suurempi, sillä silloin asuntoja vapautuu enemmän.

1. Tutustu asuinkohteisiimme

Soihdulla on useita asuinkohteita Jyväskylässä: Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja Savelassa sekä Soihtu Korttelikylä Mäki-Matissa. Tutustu nettisivuillamme eri asuinkohteisiin sekä asuntotyyppeihin ja vuokraan sisältyviin palveluihin. Huomioithan myös, että osa asunnoistamme on tarkoitettu vain opiskelijoille.

2. Täytä asuntohakemus

Voit täyttää asuntohakemuksen nettisivuillamme. Täytä asuntohakemus huolellisesti, jotta osaamme tarjota sinulle mahdollisimman hyvin toiveitasi vastaavaa asuntoa. Henkilö- ja opiskelutietojesi lisäksi tärkeitä tietoja ovat mm. minkä kokoista ja hintaista asuntoa haet, ja milloin tarvitset asunnon. Mahdollisuudet asunnon saamiselle on sitä suuremmat, mitä vähemmän rajaat hakuasi.

Lisää hakemukselle myös tarvittavat liitteet (opiskelutodistus ja / tai mahdollinen lääkärilausunto). Mikäli olet JYYn jäsen, sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä, sillä voimme tarkistaa jäsenyytesi JYYn jäsenrekisteristä. Alaikäisen hakiessa asuntoa Soihdulta, tulee hänen valita hakemustyypeistä Alaikäisen hakemus. Hakemuksella kysytään huoltajan tiedot.

Opiskelutodistukseksi hyväksytään:

3. Odota asuntotarjousta

Lähetämme asuntotarjouksen sähköpostitse, kun hakemustasi vastaava asunto on vapautumassa. Pidäthän siis yhteystietosi ajan tasalla ja seuraile sähköpostiasi säännöllisesti, sillä asuntotarjous vanhenee nopeasti. Mikäli kaipaat lisää tietoa asumisesta Soihdulla, tutustu nettisivuillamme Asumisen ohjepankkiin ja ota somekanavamme seurantaan Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.

Huomioithan, että emme ilmoita hakemuksen jättäneille erikseen, mikäli emme pysty tarjoamaan asuntoa halutun kuukauden alusta. Omasta hakemuksestaan voi kysyä lisätietoa asiakaspalvelustamme. Vuodenvaihteessa ja kesäkuukausina asiakaspalvelumme saattaa ruuhkautua ajoittain johtuen suuresta hakijamäärästä.

4. Päivitä hakemuksesi tarvittaessa

Jos haluat muokata hakemustasi tai poistaa sen, rekisteröidy Soihdun hakemuspalveluun pankkitunnuksillasi. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, voit käydä tunnistautumassa asiakaspalvelussamme. Ota tuolloin mukaan kuvallinen, voimassaoleva henkilöllisyystodistuksesi. Luotuasi käyttäjätunnuksen ja salasanan voit mm. lisätä ja poistaa hakukohteita ja muokata muita asuntoon liittyviä toiveitasi. Huomaa, että asuntohakemuksen täyttäminen ei automaattisesti luo sinulle käyttäjätunnuksia hakemuspalveluun.

Huomaathan myös, että jos olet alunperin hakenut asuntoa ilman suomalaista henkilötunnusta, sinun täytyy ilmoittaa henkilötunnuksesi meille käyttääksesi sähköisiä palveluitamme ilman asiakaspalvelussamme tunnistautumista.

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Saat viikko ennen sen vanhenemista sähköpostiisi muistutuksen hakemuksen voimassaolon päättymisen lähestymisestä. Hakemuksen voi uusia hakemuspalvelun kautta. Ilmoitathan asiakaspalveluumme, mikäli haluat poistaa asuntohakemuksesi.

Kiinnostuitko?

Tilaa uutiskirjeemme, jonka kautta saat ensimmäisenä tietoa vapautuvista asunnoista ja vinkkejä asunnon hakemiseen.

Ajankohtaista

Soihdun asuinkohteen Kortepohjan ylioppilaskylän sisääntuloaukio, tornitaloja ja Rentukan julkisivu

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2023

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös asunnon etsiminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana useita satoja hakemuksia kuukausittain. Listasimme meidän kolme...

Kaverukset parvekkeella

Asukastyytyväisyyskysely on uudistunut toukokuussa

, / 12.5.2023

Soihtu haluaa jatkuvasti kehittää asumisen palveluitaan. Olemmekin jo useita vuosia seuranneet asukastyytyväisyyttä kaksi kertaa vuodessa tehdyillä laajoilla asukaskyselyillä. Toukokuusta alkaen asukastyytyväisyyttä mitataan lyhyemmillä,...

Vedensäästökilpailun voittaja on ratkennut – onnea Soihtu Vehkakuja!

, , / 8.5.2023

Soihtu järjesti keväällä asuinkohteiden yhteisen vedensäästökilpailun, jonka tavoitteena oli saada asukkaat kiinnittämään huomiota omaan vedenkulutukseen. Kilpailu oli voimassa 1.1.-30.4.2023. Kilpailun on voittanut Soihtu Vehkakuja...