Hakuohje

Soihdun asuntoja voi hakea helposti sähköisen lomakkeen avulla – seuraa alla olevaa ohjetta ja asunnon hakeminen sujuu helposti!

Lähetämme hakijalle asuntotarjouksen, kun hakijan toiveita vastaava asunto on vapautumassa. Yleisesti ottaen asunnon saa yleensä nopeammin keväällä ja kesällä kuin syksyllä uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa, ja yksiöt ovat asuntotyypeistä kysytyimpiä. Kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) jäsenet.

1. Tutustu asuinkohteisiimme

Soihdulla on useita asuinkohteita Jyväskylässä: Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja Savelassa sekä Soihtu Korttelikylä Mäki-Matissa. Tutustu nettisivuillamme eri asuinkohteisiin sekä asuntotyyppeihin ja vuokraan sisältyviin palveluihin. Huomioithan myös, että osa asunnoistamme on tarkoitettu vain opiskelijoille.

2. Täytä asuntohakemus

Voit täyttää asuntohakemuksen nettisivuillamme. Täytä asuntohakemus huolellisesti, jotta osaamme tarjota sinulle mahdollisimman hyvin toiveitasi vastaavaa asuntoa. Henkilö- ja opiskelutietojesi lisäksi tärkeitä tietoja ovat mm. minkä kokoista ja hintaista asuntoa haet, ja milloin tarvitset asunnon. Lisää hakemukselle myös tarvittavat liitteet.

Alaikäisen hakiessa asuntoa Soihdulta, tulee hänen valita hakemustyypeistä Alaikäisen hakemus. Hakemuksella kysytään huoltajan tiedot.

3. Odota asuntotarjousta

Lähetämme asuntotarjouksen sähköpostitse, kun hakemustasi vastaava asunto on vapautumassa. Pidäthän siis yhteystietosi ajan tasalla ja seuraile sähköpostiasi säännöllisesti, sillä asuntotarjous vanhenee nopeasti. Mikäli kaipaat lisää tietoa asumisesta Soihdulla, tutustu nettisivuillamme Asumisen ohjepankkiin ja ota somekanavamme seurantaan Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.

Huomioithan, että emme ilmoita hakemuksen jättäneille erikseen, mikäli emme pysty tarjoamaan asuntoa halutun kuukauden alusta. Omasta hakemuksestaan voi kysyä lisätietoa asiakaspalvelustamme. Vuodenvaihteessa ja kesäkuukausina asiakaspalvelumme saattaa ruuhkautua ajoittain johtuen suuresta hakijamäärästä.

4. Päivitä hakemuksesi tarvittaessa

Jos haluat muokata hakemustasi tai poistaa sen, rekisteröidy Soihdun hakemuspalveluun pankkitunnuksillasi. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, voit käydä tunnistautumassa asiakaspalvelussamme. Ota tuolloin mukaan kuvallinen, voimassaoleva henkilöllisyystodistuksesi. Luotuasi käyttäjätunnuksen ja salasanan voit mm. lisätä ja poistaa hakukohteita ja muokata muita asuntoon liittyviä toiveitasi. Huomaa, että asuntohakemuksen täyttäminen ei automaattisesti luo sinulle käyttäjätunnuksia hakemuspalveluun.

Huomaathan myös, että jos olet alunperin hakenut asuntoa ilman suomalaista henkilötunnusta, sinun täytyy ilmoittaa henkilötunnuksesi meille käyttääksesi sähköisiä palveluitamme ilman asiakaspalvelussamme tunnistautumista.

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Saat viikko ennen sen vanhenemista sähköpostiisi muistutuksen hakemuksen voimassaolon päättymisen lähestymisestä. Hakemuksen voi uusia hakemuspalvelun kautta. Ilmoitathan asiakaspalveluumme, mikäli haluat poistaa asuntohakemuksesi.

Soihdun asunnonvuokraustoiminta edellyttää henkilötietojen käsittelyä. Henkilötietoja käytetään esimerkiksi asiakassuhteen hoitoon. Kiinnitämme erityistä huomiota asiakkaan yksityisyyden ja henkilötietojen suojaukseen, ja noudatamme hyvää tietojenkäsittelytapaa.

Ajankohtaista

Kuva: Jenna Pigg 2019

A-talon miesten sauna pois käytöstä 9.2.

, / 8.2.2023

A-talon miesten sauna on pois käytöstä to 9.2.2023 pesuhuoneen ja pukuhuoneen paneelikattojen huoltotöiden vuoksi. Sauna on normaalisti käytössä taas pe 10.2.2023 klo 19 alkaen. Pahoittelemme asukkaille ja kuntosalin käyttäjille aiheutuvaa...

Asukkaiden kokous

Vuoden 2023 asukastoimikunnat ovat järjestäytyneet

, , , , / 2.2.2023

Soihdun asuinkohteissa asukkaat pääsevät monella tapaa vaikuttamaan asumiseen ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Viime vuoden marraskuussa järjestetyissä asukkaiden kokouksissa valittiin jokaiseen Soihdun asuinkohteeseen vuoden 2023...

Asukastilaisuus Kortepohjan Ylioppilaskylän kaavamuutoksesta 25.1.

, , , / 23.1.2023

Kortepohjan keskustassa sijaitsevan Ylioppilaskylän alueelle on suunnitteilla uutta opiskelija-asumista sekä uusi päivittäistavarakauppa. Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa Kartanonkujan kävelypainotteisen katuympäristön kehittäminen....