Rakennuttaminen ja aluekehityshankkeet

Soihtu kehittää kokonaisia palveluympäristöjä noudattaen kestävän kehityksen periaatteita. Luomme edellytyksiä yhteisöllisyydelle ja elinikäiselle oppimiselle.

Soihtu kehittää palveluita ja kaupunginosia asukkaiden kanssa

Aluekehityksen keskiössä ovat hyvinvoivat asukkaat, monipuolinen asumisen tarjonta sekä toimivat ja monipuoliset arkea sujuvoittavat palvelut. Haluamme olla aktiivisia kokonaisten kaupunginosien kehittäjiä.

Soihdun uudishanke U-talo Kortepohjassa

Kartanonkujan varteen rakentuu uusi kerrostalo opiskelijoille ja opiskelijaperheille, sekä Keskimaan päivittäistavarakauppa Sale

Rakennusaika: 10 / 2023 – 03 / 2025

Tilajakauma: 68 asuntoa, joista 17 yksiötä, 44 kaksiota ja 7 kolmiota, lisäksi liiketiloja

Kerroksia: 9

Energialuokka: A

Päätoteuttaja: Rakennusliike Soimu Oy

Pääsuunnittelija: Sweco Finland

Rakennuttaja: Soihtu

Kuva: Sweco Finland Oy

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Kortepohjan ylioppilaskylään rakennetaan U-talo, asumista ja liiketiloja yhdistävä hybridirakennus

Lokakuussa 2023 käynnistyi Soihdun uudisrakennushanke, Kortepohjan ylioppilaskylän U-talo. Hybridirakennus tarjoaa valmistuessaan asuntoja opiskelijoille ja opiskelijaperheille sekä liiketiloja Kortepohjan kaupunginosan kehityksen tueksi ja palvelujen ylläpitämiseksi.

Uudisrakennuksen energialuokka on A. Se saavutetaan nykyaikaisten rakenteiden ja energiatehokkaan ilmanvaihdon lisäksi käyttämällä talon päälämmitysmuotona maalämpöä, hyödyntämällä kaupan kylmälaitteiden lauhdelämpöä kohteen lämmitykseen, sekä tuottamalla osa kiinteistön tarvitsemasta sähköstä aurinkopaneelein.

Asuinkerroksiin on suunniteltu yhteensä 68 asuntoa. Asunnot sijoittuvat 9-kerroksisen talon 2.-9. kerroksiin. Talon asuntovalikoima on laaja: uudisrakennukseen on suunniteltu sekä yksiöitä, kaksioita että kolmioita.

Talon erilliseen siipeen sijoittuu Keskimaan päivittäistavarakauppa. Sen lisäksi uuden talon katutasossa on liiketilaa yhdelle tai useammalle toimijalle. Uudet liiketilat varmistavat osaltaan Kortepohjan alueen palveluiden säilymistä kaupunginosan kehittyessä.

Huhtikuu 2024

Rakennuksen rungon asennus on käynnissä. Betonielementtien toimituksesta seuraa lisääntynyttä työmaaliikennettä, kun rekat tuovat erikokoisia elementtejä työmaalle. Elementit ovat talon betonisia seiniä, tukipilareita ja kattoelementtejä, joita nostetaan tuleville paikoilleen torninosturilla. Elementtien asentaminen jatkuu koko kevään, kunnes talo saavuttaa lopullisen korkeutensa noin kesäkuun alkuun mennessä. Työmaan maamerkkinä kohoava yli 30 metriä korkea torninosturi on paikoillaan rakennuksen lopullisen muodon saamiseen asti, kunnes vesikatto on saatu paikoilleen. Sisätöihin päästään, kun ikkunoita ja muita rungon aukkoja saadaan ummistettua.

Työvaiheiden alustavia aloitusaikoja:
Viikko 15: 4. kerroksen elementtien asennus käynnissä, ikkunoiden asennus
Viikko 16: 5. kerroksen elementtien asennus, sisävaiheen töiden valmistelu

Rakennusalue on rajattu työmaaksi. Työmaa-alueella liikkuminen on sallittu ainoastaan työmaan kulkuluvalla. Työmaajärjestelyt on sovittu rakennuttajan ja päiväkodin henkilökunnan kesken. Alueella tehdään maanrakennustöitä, mikä aiheuttaa työkoneiden ääniä ja kuorma-autoliikennettä.

Työmaan aktiiviset työskentelyajat ovat klo 7-16 painottuen arkipäiviin. Työvaiheiden edellyttäessä töitä jatketaan iltaisin enintään klo 21 asti.

Liiku turvallisesti muuttuvilla reiteillä

Satunnaisesti työmaaliikennettä joudutaan suuntaamaan myös varsinaisen työmaakartan ulkopuolelle. Alueella liikkujien toivotaan kiinnittävän huomiota muuttuviin järjestelyihin. Pienimpien alueella liikkujien voikin olla syytä kulkea reiteillä alkuun saattajan kanssa. Työmaan vaiheista aiheutuu välillä ääniä. Meluherkkien alueella liikkujien kannattaa äänekkäimpien työvaiheiden aikana valita vaihtoehtoisia reittejä.

Tornitalojen peruskorjaus on ilmasto- ja kulttuuriteko

JYY on toiminut edelläkävijänä Kortepohjan kaupunginosan rakentamisessa alusta saakka. 1960-1970-luvuilla pystytetyt A-E-tornitalot ovat nykyisin yksi alueen maakunnallisesti tunnistetuista kulttuurihistoriallisista maamerkeistä, ja ne on suojeltu asemakaavassa kokonaisuutena.

Näin Tornitalojen peruskorjaus vaikutti Ylioppilaskylään

Lisää Rentukka-talosta JYYn verkkosivustolla

Soihtu Korttelikylä Mäki-Matissa

Soihtu Korttelikylä on uudentyyppinen kiinteistökehityshanke. Se on ensimmäinen hanke, jonka JYY on toteuttanut yhteistyössä KOAS:in kanssa.

Strategiansa mukaisesti Soihtu on toteuttanut Korttelikylän uudiskohteen korkeimpaan A-energialuokkaan. Taloissa on omaa aurinkovoiman tuotantoa ja asuinkohde on autoton.

Soihtu Korttelikylän uudishanke lukuina

Kortepohjan kaupunginosa

Soihtu hallinnoi Jyväskylän Kortepohjan kaupunginosassa merkittävää kiinteistöomaisuutta. Investointimme Kortepohjan ylioppilaskylässä lisäävät koko kaupunginosan viihtyisyyttä ja palveluita.

Teemme yhteistyötä alueen kiinteistönomistajien, palvelutuottajien ja Jyväskylän kaupungin kanssa. Tavoitteenamme on luoda alueelle pitovoimaa ja vetovoimaa koko kaupunginosan parhaaksi.

Syksyllä 2023 aloitettiin Soihdun hybridirakennus U-talon rakentaminen. Talon yhteyteen rakennetaan myös liiketiloja ja uusi ruokakauppa. Soihdun Kortepohjan-hankkeen kuulumiset löytyvät verkkosivultamme.

Kortepohjan tornitalojen A-E peruskorjaus 2017-2022

  • A-talo 2017-2018
  • B-talo 2018-2019
  • C-talo 2019-2020
  • D-talo 2020-2021
  • E-talo 2021-2022, 145 yksiötä, joista 40 kalustettuna vuokrattavaa

A-D -talojen peruskorjausten päätoteuttajana toimi YIT.

E-talon peruskorjauksen päätoteuttajana toimi Rakennus Kaseva.

Kortepohjan ylioppilaskylän tornitalojen A-E peruskorjaus

Vuosina 2017-2022 Kortepohjan ylioppilaskylässä toteutettiin merkittävä rakennushanke. Tornitalot peruskorjattiin yksi kerrallaan vastaamaan nykyaikaisen asuinrakentamisen vaatimuksia. Peruskorjauksen yhteydessä rakenteet, järjestelmät ja kalusteet nykyaikaistettiin perusteellisesti. Talojen energiankulutus pieneni merkittävästi, ja hanke sai myös Vihreää rahoitusta Kuntarahoitukselta. Peruskorjausten yhteydessä syntyneet yhteisöpalvelut, kuten v. 2018 valmistunut Rentukka-talo, hakevat vertaistaan suomalaisen opiskelija-asumisen kentällä.

Kortepohjan ylioppilaskylän piha-alueet uudistuivat

Tornitalojen hankkeen yhteydessä saatiin valmiiksi laaja piha-alueiden uudistus. Ylioppilaskylän sisääntuloväylän ajoreitit selkeytettiin ja opasteita lisättiin. Piha-alueen viihtyisyyttä on kehitetty tuomalla alueelle runsaasti istutuksia ja uusia toiminnallisuuksia. Polkupyörien turvallisen säilyttämisen mahdollistamiseksi on rakennettu katoksellisia pyörävarastoja ja lisätty runkolukittavan ulkosäilytyksen mahdollistavia telineitä.

Takaisin sivun yläosaan

Soihtu Korttelikylän uudishanke

  • aikataulu: 12/2020 – 6/2022
  • 2 asuintaloa (talokirjaimet D-E)
  • asuntoja: 158 kpl (142 yksiötä ja 16 kaksiota)
  • päätoteuttaja: Pohjola Rakennus Oy Suomi
Soihtu Korttelikylä building in Nuuskakuja, Jyväskylä

Soihtu Korttelikylä – uudishanke Mäki-Matin kaupunginosassa

Soihdun ja KOASin Korttelikylän asuinkohde on suunniteltu osin yhteistyössä. Soihtu ja KOAS ovat toteuttaneet kortteliin yhteiset yhteistilat. Molempien toimijoiden asukkaat pääsevät hyötymään laadukkaasti ja monipuolisesti toteutetuista opiskelua ja opiskelijaelämää mahdollistavista tiloista oman nykyaikaisen asuntonsa lisäksi.

Korttelikylän rakentaminen monipuolistaa ja tiivistää Jyväskylän keskusta-alueen kaupunkirakennetta ja parantaa vuokra-asuntojen saatavuutta Jyväskylän kampusalueiden läheisyydessä.

Takaisin sivun yläosaan

Artikkelimme aluekehityksestä

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Kortepohjan ylioppilaskylän uuden asuintalon rakennustyöt alkavat

, , , / 23.10.2023

Kortepohjan ylioppilaskylässä, Kartanonkujan ja Q-talon välisellä alueella alkaa uuden 9-kerroksisen kerrostalon ja Sale-ruokakaupan rakentaminen. Rakennusalueen valmistelevia töitä on tehty jo viikolla 42 Q-talon ympäristössä….

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Artikkelikuva

Kortepohjaa suunnitellaan ihmisille 

, , , , / 21.4.2023

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Visual Friday Oy Korkealta paistava aurinko ja Ylioppilaskylän E-talon tarjoama tuulensuoja saavat haaveilemaan keväästä. Kortetalosta pelmahtaa ulos iloinen koululaisjoukko, jota mäkeä alas…