Opinkivi-rakennus Seminaarinmäellä puiden ympäröimänä, Ruusupuiston puolelta katsottuna

Saavutettavuus

Soihtu ylläpitää oman verkkosivustonsa saavutettavusselostetta ja kehittää verkkopalveluaan saavutettavammaksi. Voit jättää palautetta sivustomme saavutettavuudesta saavutettavuuspalautelomakkeella.

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://soihtu.fi ja on päivitetty 02.10.2023.

Palvelua koskee asunnonvuokrauksen osalta laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Soihtu Asumisen asuntovuokrausliiketoiminnan ja ARA-rahoitteiset opiskelija-asunnot omistaa Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunta JYY.

Olemme arvioineet soihtu.fi-verkkopalvelun saavutettavuuden itse.

Muiden palveluntarjoajien palvelut

Soihtu.fi-sivutolta ohjataan hyperlinkkien avulla asuntohakusivustolle, asunnonhakulomakkeelle ja tilavaraussovellukseen. Näiden sovellusten tuotannosta vastaa Visma Tampuuri. Tampuurin tarjoamat sähköiset palvelut täyttävät suurelta osin lain vaatimat AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1), eikä sivustolla valmistajan mukaan ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Visma Tampuurin mukaan saavutettavuus huomioidaan kaikkien uusien ominaisuuksien kehitystyössä. Visma Tampuuri vastaa itse omasta saavutettavuudestaan ja näitä sisältöjä koskevat saavutettavuuspalautteet suositellaan osoitettaviksi suoraan Visma Tampuuri Oy:lle.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Sivustolla on julkaistu upotuksina videoita asukkaiden kokemuksista sekä Kortepohjan ylioppilaskylän kehittymisestä, joiden alkuperäinen julkaisu on tapahtunut ennen 23.9.2020.

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava: Puuttuva tekstitys
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Kaikissa sivustolle upotetuissa, 23.9.2023 jälkeen julkaistuissa videoissa ei ole tekstitystä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Havaittava: Puuttuvat otsikkotasot
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Joiltakin sivuston alasivuita puuttuu otsikkotason 2 otsake.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:


Havaittava: Liian pieni kontrasti
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla on yksittäisiä elementtejä, joiden kontrasti ei täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Hallittava: Kaikkien linkkien tarkoitus ei selviä linkin tekstistä.
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla on linkkejä, joiden tarkoitus ei selviä suoraan linkkitekstistä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Hallittava: Puuttuvat nimilaput
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla on yksittäisiä elementtejä, esimerkiksi lomakekenttiä, painikkeita ja kuvia, joiden nimilappu ei kuvaile aihetta tai elementin merkitystä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Verkkolomakkeella

Voit antaa meille saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella (ankkurilinkki ohjaa tämän sivun alaosassa sijaitsevalle lomakkeelle).

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde: 02 95 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Soihtu on sitoutunut saavutettavuuteen ja sen parantamiseen. Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa.

Tämä verkkosivusto on julkaistu

12.06.2020

Saavutettavuuspalaute

Voit lähettää tällä lomakkeella palautetta sivustomme saavutettavuudesta ja havaitsemistasi saavutettavuuspuutteista. Voit jättää palautteen nimettömänä, ellet halua vastausta palautteeseesi. Tutustu JYYn tietosuojakäytäntöön (uuteen ikkunaan aukeava pdf-dokumentti) ennen lomakkeen täyttämistä.

Palautteen aihe

Kirjoita sivun URL-osoite tai otsikko tähän
Kuvaile kohtaamaasi ongelmaa mahdollisimman tarkasti.

Palautevastaus ja yhteydenotto

Täytä yhteystietosi siinä tapauksessa, että haluat palautteeseesi vastauksen. Täyttämällä yhteystietosi hyväksyt niiden käsittelyn JYYn tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla.
Nimi