Vuokrasopimuksen irtisanominen

Aika muuttaa?

Jos haluat irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen, teet sen helpoiten sähköisellä lomakkeellamme. Muistathan, että irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi ja vuokrasopimuksen voi irtisanoa päättymään vain kuukauden loppuun.

Määräaikainen vuokrasopimus on solmittu puolestaan ennakkoon sovituksi ajanjaksoksi eikä sen voimassaoloaikaa voi muuttaa.

Toivottavasti olet viihtynyt Soihdun asukkaana!

Aika pakata muuttolaatikot ja kantaa ne uuteen kotiin

Soihdun vuokralaisena voit asioida kanssamme sähköisen lomakkeen kautta, kun:

Muuttajalle tiedoksi

Jos vuokrasopimuksessasi ei ole päättymispäivää, se on toistaiseksi voimassa oleva. Voit vuokralaisena irtisanoa sopimuksen kalenterikuukauden irtisanomisaikaa noudattaen.

Jos vuokrasopimuksesssasi on päättymispäivä, se on määraikainen sopimus. Päättymispäivää ei voi muuttaa, mutta muista ilmoittaa tilitietosi meille vakuuden palauttamista varten.

Jos Soihdun vuokravalvonta pyytää tilitietojasi esimerkiksi palauttaakseen liikaa maksettuja vuokria sinulle takaisin tai jos aiemmin ilmoittamassasi tilitiedossa on ollut virhe, käytä Tilitieto -lomaketta.

Jos vaihdat asuntoa Soihdun asunnosta toiseen, täytä asunnonvaihtolomake sen jälkeen, kun olet hyväksynyt uuden asunnon tarjouksen. Muista myös allekirjoittaa vuokrasopimus koskien toista Soihdun asuntoa (saat allekirjoituskutsun sähköpostiisi).

Jos muutat väliaikaisesti pois opiskelupaikkakunnaltasi, voit siirtää asumisoikeuttasi Kortepohjan ylioppilaskylässä tilapäisesti. Tilapäisen muuton perusteet (todistus vaaditaan): vaihto-opiskelu, työharjoittelu, varusmies- tai siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus.

Jos vakuuden maksamisen jälkeen haluatkin perua asunnon vastaanottamisen ennen sopimuksen alkamista, vakuusmaksusta vähennetään 100€ järjestely- ja hallintokuluja. Jos haluat perua asunnon vastaanottamisen sen jälkeen, kun olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen, on toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi irtisanoa. Peruminen on hyväksytty, kun saat Soihdulta vahvistusviestin sopimuksen perumisesta.