Soihtu rakentaa uudenlaisia asuinympäristöjä

Soihdun kylämäiset asuinympäristöt ja Ilokiven tapahtumatalo lisäävät kaupungin vetovoimaa ja ovat osa Jyväskylän kulttuurimaisemaa.

Soihtu on JYYn liiketoimintaa

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama liiketoimintakokonaisuus tunnetaan nimellä Soihtu. Hallinnoimme, rakennutamme ja kehitämme JYYn kiinteistöjä ja tuotamme niiden yhteyteen arkea sujuvoittavia palveluita opiskelijoille ja kaikille jyväskyläläisille.

JYYn organisaatiokaavio

Kestävää asumista

Asuminen Soihdulla on sujuvaa ja yhteisöllistä. Haluamme kehittää asumisen laatua yhdessä asukkaidemme kanssa, kuunnellen ja keskustellen. Haluamme tarjota asukkaillemme helpon tavan vastuullisiin arjen valintoihin.

Punatiilinen Ylioppilastalo Ilokivi iltapäiväauringossa nähtynä alarinteestä, Ilokivi Venuen suunnasta.

Ilokivi Venue on osa Soihtua

Legendaarinen Ilokiven ylioppilastalo on myös samannimisen ravintolan koti. Kiinteistössämme on Ilokivi Venuen ja ylioppilaskunta JYYn jäsenten edunvalvontapalvelutoimiston lisäksi liiketilavuokralaisia.

Soihtu Kiinteistöhuolto tuntee kohteensa

Laadukkaan ylläpidon tehtävä on säilyttää kiinteistöjemme arvo tuleville sukupolville. Oma kiinteistöhuolto on meille strateginen valinta.

Vuosikertomus 2023

Vuonna 2023 otimme käyttöön uuden johtamisjärjestelmän, toteutimme energiaremontin Soihtu Vehkakujalla ja saimme aloittaa hienon uudiskohteen rakentamista Kortepohjan ylioppilaskylään.

Osa Rentukan julkisivua ja R-tunnus. Taustalla A-talon pääty.

Rakennuttaminen ja aluekehitys

Soihtu kehittää kokonaisia palveluympäristöjä JYYn asettamien tavoitteiden mukaisesti. Haluamme mahdollistaa asukkaillemme ja asiakkaillemme Suomen parhaat elämisen ympäristöt.

Haluamme olla aktiivisia kokonaisten kaupunginosien kehittäjiä ja toimimme yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa.


Organisaatio

Soihtu on Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan omistama liiketoimintakokonaisuus. Sen tehtävä on tukea ja täydentää ylioppilaskunnan ydintoimintaa huolehtimalla kiinteistöomaisuuden arvon säilymisestä ja kasvusta.

Soihdun tarina

Kuinka Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta tuli merkittävä jyväskyläläinen kiinteistökehittäjä?

Soihdun arvot ja strategia

Toimintaamme ohjaa vahvaan arvopohjaan nojautuva strategia.


Ladattavat materiaalit ja muut julkaisut

Täältä löydät tuottamiamme julkaisuita ja aiempien vuosien vuosikertomuksia. PDF-sisällöt avautuvat uuteen ikkunaan.

Vuosikertomus 2022

Vuonna 2022 päivitimme liiketoimintastrategiaamme, selvitimme luontojalanjälkemme ja saimme valmiiksi kaksi tärkeää rakennushanketta.

Vuosikertomus 2021

Vuoden 2021 aikana nähtiin taloudellisia haasteita mutta myös toivoa paremmasta.

Vuosikertomus 2020

Soihdun vuoden 2020 painopisteet ja talouden tunnusluvut on esitetty verkkovuosikertomuksessamme.

Vuosikertomus 2019: Soihdun syntytarina

JYYn liiketoiminnan v. 2019 vuosikertomuksessa kuvataan Soihdun syntyä, kerrataan tärkeiden hankkeiden tilannetta ja tutustutaan uuteen toimitusjohtajaan.

Kortepohjan kaupunginosasuunnitelma

Soihtu (JYY) on Jyväskylän kaupungin yhteistyökumppani Kortepohjan aluekehityksessä. Vuonna 2017 yhteistyössä kaupugin ja Kortepohjan alueen kiinteistönomistajien kanssa toteutettu kaupunginosasuunnitelma toimii tiekarttana Kortepohjan kaupunginosan kehittyessä.

Kylä-lehdet

Soihtu Asumisen asukaslehti Kylä kerää yhteen ajankohtaisia, koko Soihtua koskevia teemoja. Lehden numerot ovat ladattavissa verkkosivustoltamme pdf-muodossa.

JYYn ja Soihdun hiilijalanjälki 2019

Hiilijalanjäljellä tarkoitetaan organisaation kasvihuonekaasupäästöjen yhteenlaskettua määrää tarkastelujaksolla. Raportti kaikista JYY-organisaation vuoden 2019 päästölähteistä on valmistunut elokuussa 2020.

Osana yhteisöä

Otamme Soihdun viestintää varten säännöllisesti valokuvia, joissa esiintyy ihmisiä. Toisinaan myös haastattelemme eri henkilöitä, jotta saamme mielenkiintoista tietoa kerrottavaksi Soihdun asukkaille ja muille yhteisömme jäsenille.

Onko sinulla idea, josta haluaisit Soihdun viestivän esimerkiksi Kylä-lehdessä tai verkkosivuartikkelissa? Voit kirjoittaa meille osoitteeseen soihtu@soihtu.fi!

Lupa kuvien käyttöön

Jos esiinnyt valokuvissamme tai sinua haastatellaan artikkelia varten, sinua pyydetään antamaan kirjallinen lupa kuvien käyttämiseen. Kuvausluvissa annettuja tietoja käsitellään JYYn tietosuojaselosteen mukaisesti. Kuvankäyttölupa allekirjoitetaan pankkitunnuksilla. Alla oleva painike ohjaa Visma Sign -järjestelmässä sijaitsevalle lomakkeellemme.

Kiitos, kun olet mukana!

For publishing and using your photo for communications and marketing, we ask you to give written permission. Sign the permission for the use of content.

Kiinnostaako vapautuvat asunnot?

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat ensimmäisenä tietoa vapautuvista asunnoista ja vinkkejä asunnon hakemiseen.