Asukastoiminta

Soihdun asuinkohteissa asukkaat pääsevät monella tapaa vaikuttamaan asumiseen ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Asukastoimintaan voit osallistua oman asuinkohteesi asukkaiden kokouksissa, asukastoimikunnassa sekä vapaamuotoisimmissa Kylämiiteissä ja -tiimissä.

Asukastoimikunta on ARA-kohteissa asuvien asukkaiden etuoikeus ja tärkeä toimielin koko asuinyhteisön hyvinvoinnin kannalta. Asukastoiminnan kautta asukkailla on suora mahdollisuus vaikuttaa heille tärkeisiin asioihin – valvoa asukkaiden etuja, kehittää asuinkohdetta asukkaiden näköiseksi ja järjestää asukkaille suunnattua yhteisöllistä toimintaa. Asukastoimikunnan toimintaa ARA-kohteissa ohjaa laki yhteishallinnosta vuokrataloissa (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Laissa on mm. listattu ARA-asuinkohteiden asukastoimikunnan tehtävät. Soihdun kohteista Kortepohjan ylioppilaskylä on ARA-kohde, Soihtu Vehkakujan osalta lakia sovelletaan soveltuvin osin.

Asukastoimikunnat valitaan aina vuosittaisissa asukkaiden kokouksissa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki kohteidemme 18 vuotta täyttäneet asukkaat (1 henkilö / huoneisto). Kokouksen järjestää asukastoimikunta ja sellaisen puuttuessa vuokranantaja. Halutessaan myös asukkaat itse voivat kutsua koolle asukkaiden kokouksen. Soihdun asuinkohteissa asukkaiden kokoukset järjestetään vuosittain marraskuussa ja tarvittaessa järjestetään ylimääräisiä asukkaiden kokouksia muina ajankohtina.

Ajankohtaista

Ylimääräinen asukkaiden kokous:

Aika: 16.2.2022 klo 17.00

Paikka: Bertta / Teams

Asukkaiden kokous on asukkaille mahdollisuus vaikuttaa asumiseen liittyviin asioihin. Helmikuun ylimääräisessä asukkaiden kokouksessa esityslistalla on asukastoimikunnan määrärahat sekä mahdollisuus muodostaa asukastoimikunta vuodelle 2022. Paikan päällä tarjolla myös pizzaa, tervetuloa!

Linkki etäkokoukseen julkaistaan ennen kokousta tällä sivulla.

Seuraava Kylämiitti:

Aika: 23.2.2022 klo 17.00

Paikka: Kerhotila (tarvittaessa Teams)

Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaille suunnatut Kylämiitit ovat oivia mahdollisuuksia keskustella ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista ja tulevista tapahtumista sekä tutustua naapureihin.

Liity mukaan Kylätiimiin!

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi ja ole mukana yhteisöllisyyden kehittämisessä.

Kylätiimi on vapaaehtoisista asukkaista koostuva ryhmä, jonka voimin suunnitellaan tapahtumia ja muuta kivaa toimintaa Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaille.

Toiminta ei sido sinua mihinkään, vaan perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja aitoon kiinnostukseen omaa asuinyhteisöä kohtaan. 

Linkit avautuvat uusiin välilehtiin.

Asukastoimikunnan tärkeimmät tehtävät ARA-kohteessa: 

Mikäli asukastoimikuntaa ei saada muodostettua, päätettävät asiat käydään läpi vuosittain järjestettävässä asukkaiden kokouksessa.

Kuva: Anssi Kumpula 2019

Kuinka pääsen mukaan asukastoimintaan? 

  • Osallistu vuosittain järjestettävään asukkaiden kokoukseen, jonka kutsuu koolle oman asuinkohteesi asukastoimikunta tai vuokranantaja.  
  • Voit liittyä mukaan myös kesken vuoden olemalla yhteydessä oman asuinkohteesi asukastoimikuntaan. 
  • Mikäli asuinkohteessasi ei ole toimivaa asukastoimikuntaa, sellaisen perustaminen on mahdollista kutsumalla kokoon asukkaiden kokous.
  • Asukastoimikunnan puuttuessa asukkaiden äänenä toimii Kylätiimi ja kuukausittaiset Kylämiitit, joissa paikalla on myös Soihdun yhteisömanageri. Tule rohkeasti mukaan!

Soihdun kohteissa toimivat asukastoimikunnat: 

Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunta (ei toiminnassa)

Kortepohjan ylioppilaskylässä vireällä asukastoiminnalla on pitkät perinteet. Ylioppilaskylän asukastoimikunnasta määritetään lain lisäksi myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Asumisen ohjesäännössä. Jäsenet valitaan ylioppilaskylän asukkaiden keskuudesta vuosittain marraskuussa asukkaiden kokouksessa, mutta mukaan saa tulla milloin tahansa myös keskellä vuotta.

Huom! Ylioppilaskylässä ei ole tällä hetkellä aktiivista asukastoimikuntaa.

Vuoden 2021 asukkaiden kokous järjestettiin marraskuussa ja kokouksen pöytäkirja on luettavissa Asukassivulla.

Linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Soihtu Vehkakujan asukastoimikunta

Uusi Soihtu Vehkakujan asukastoimikunta on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2021. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana yhteensä viisi (5) Vehkakuja 2:n asukasta.

Haluatko liittyä mukaan toimintaan tai onko sinulla kysyttävää asukastoimikunnalta?

Ota yhteyttä: asukastoimikunta.vehkakuja@soihtu.fi

Ajankohtaista

Gradian opiskelijat luovat uutta ilmettä Soihdun asuntoihin

, , , / 26.1.2022

Teksti: Anni Pajari, Kuvat: Jenna Pigg Gradian pintakäsittelijäopiskelijat ovat työskennelleet kolmen viikon ajan kohteissa Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Vehkakujalla. Opiskelijat ovat maalanneet esimerkiksi porraskäytäviä...

Kurkista kulisseihin – Mitä Soihdun talouspalveluissa puuhataan?

, / 25.1.2022

Ilman sitä homma ei pelaisi, mutta kuka tietää, mitä siellä tehdään? Vuokrakirjanpitäjä kertoo nyt, mitä talouspalveluissa puuhataan.

Soihdulla uusi kiinteistömanageri

, / 18.1.2022

Markku Kilpi on aloittanut Soihdun kiinteistömanagerina, joka vastaa Soihdun kiinteistöjen ylläpitotoiminnoista ja toimii esihenkilönä Soihdun siivoajille ja kiinteistöhuoltajille.