Asukastoiminta

Asukastoiminta on asukkaiden etuoikeus ja tärkeä toimielin koko asuinyhteisön hyvinvoinnin kannalta.  Asukastoiminnan kautta asukkailla on suora mahdollisuus vaikuttaa heille tärkeisiin asioihin – valvoa asukkaiden etuja, kehittää asuinkohdetta asukkaiden näköiseksi ja järjestää asukkaille suunnattua yhteisöllistä toimintaa. 

Asukastoimikunnat valitaan aina vuosittaisissa asukkaiden kokouksissa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki kohteidemme 18 vuotta täyttäneet asukkaat (1 henkilö / huoneisto). Asukastoiminta vuokrataloissa on määritelty myös laissa, jossa on mm. listattu asukastoimikunnan tehtävät. 

Asukastoimikunnan tärkeimmät tehtävät: 

Kuva: Anssi Kumpula 2019

Kuinka pääsen mukaan asukastoimintaan? 

  • Osallistu vuosittain järjestettävään asukkaiden kokoukseen, jonka kutsuu koolle oman asuinkohteesi asukastoimikunta.  
  • Voit liittyä mukaan myös kesken vuoden olemalla yhteydessä oman asuinkohteesi asukastoimikuntaan. 
  • Mikäli asuinkohteessasi ei ole toimivaa asukastoimikuntaa, sellaisen perustaminen on mahdollista kutsumalla kokoon asukkaiden kokous. Kysy lisätietoja Soihdun Asukasneuvonnasta.

Soihdun kohteissa toimivat asukastoimikunnat: 

Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunta (ASK)

Kortepohjan ylioppilaskylässä vireällä asukastoiminnalla on pitkät perinteet. Ylioppilaskylän asukastoimikunnasta määritetään lain lisäksi myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Asumisen ohjesäännössä. Asukastoimikuntaan kuuluu vähintään kymmenen ylioppilaskylän asukasta ja jäsenet valitaan ylioppilaskylän asukkaiden keskuudesta vuosittain asukkaiden kokouksessa.  

Kortepohjassa asukastoiminta on ennen kaikkea asukkaille tärkeisiin asioihin vaikuttamista ja yhteisöllisen hengen luomista. Voit muuttaa liki 1900 asukkaan maailmaa tuunaamalla Kortepohjan ylioppilaskylästä Jyväskylän viihtyisimmän asuinpaikan! 

Yhteystiedot: 

Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunta: asukastoimikunta.kortepohja@soihtu.fi

Asukastoimikunnan puheenjohtaja: asukas-pj@jyy.fi

Lue lisää aiheesta

Työmaan valmisteluja D-talon läheisyydessä

, / 1.7.2020

D- ja F-talojen väliseltä alueelta kaadetaan puita, jotta D-talon peruskorjaukseen liittyvälle työmaaliikenteelle saadaan oma kulkuväylä. Alue rajataan työmaa-aidoilla ja sen läheisyydessä tulee liikkua varoen. D-talon peruskorjauksen...

Uusi MAVE-tila on avattu A-taloon

, / 1.7.2020

Rentukan kuntosali laajentuu ylioppilaskylän A-talon pohjakerrokseen, johon on valmistunut paljon toivottu MAVE-tila maastaveto- ja painonnostoharjoituksia varten. Tilasta löytyy tangot ja painot maastavetoharjoituksia varten, lisäksi yksi...

Muutoksia jätepisteisiin

, / 24.6.2020

H-talon edessä oleva jätteenkeräyspiste on poistunut käytöstä. Tilapäinen jätteenkeräyspiste on nyt HJRS-talojen sisäpihalla D-talon vieressä. Siellä on astiat sekajätteelle, biojätteelle, metallille, lasille ja...