Tapahtumien tehokaksikko

 Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design 

Miltei kaikkien Kortepohjan ylioppilaskylän tapahtumien takana on kohteen oma asukastoimikunta. Asukastoimikunnassa on mukana aktiivisia kyläläisiä, jotka haluavat olla mukana luomassa yhteisöllisyyttä ja kehittää Kylää sen asukkaiden näköiseksi. 

Asukastoimikunnassa pääsee toteuttamaan itseään omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Joitakin vuosia sitten nykyinen puheenjohtaja Amanda Mäkinen haaveili tapahtumista Kylässä, ja päätyi lopulta järjestämään niitä itse asukastoimikunnan kautta. 

Ennen tapahtuman varsinaista toteutusta järjestäjät suunnittelevat aikataulut, tapahtumasta tiedottamisen asukkaille, työnjaon ja hankintojen budjetin. 

”Kun saan hyvän ajatuksen, haluaisin yleensä toteuttaa sen aivan heti, mikä saattaa tuoda haasteita”, Amanda kertoo.   

Kaveria ei jätetä 

Asukastoimikunta ja Amanda ovat myös Kylän suositun liikuntavuoron takana. Vuoro on toiminut tehokkaana väylänä haalia lisää jäseniä asukastoimikuntaan. Liikuntahetkien jälkeen Amanda, Aino Huhtanen ja muutama muu osallistuja tapasivat jäädä hengailemaan ja juttelemaan. Tuolloin Amanda vinkkasi uusille kavereilleen olevansa järjestämässä tapahtumaa ja pyysi heitä vain käymään ja moikkaamaan. 

”Sitten kun he tulivat paikalle, vihjailin että ehkä voisitte vähän auttaa tavaroiden kantamisessa tai vaikka pilkkoa vihanneksia valmiiksi esille”, Amanda kertoo nauraen strategiastaan. 

Aino myöntää päätyneensä mukaan tapahtumajärjestelyihin puolivahingossa, ilman aiempaa kokemusta. Nykyään kaksikon työnjako on selkeä: Amanda hoitaa suunnittelun isot linjat, Aino taas auttaa käytännön järjestelyissä, esimerkiksi kauppakäynneillä ja tilojen kuntoon laittamisessa.  

”Joskus kaverit eivät millään jaksaisi tulla järkkäämään mitään pitkän päivän jälkeen. Aina ollaan lopulta kuitenkin samalla porukalla illalla siivoamassa paikkoja, musiikkia samalla kuunnellen”, Amanda kertoo. 

Ruoka ja hengailu toimivat aina 

Jo perinteinä pidetyt tapahtumat, kuten sauna-approt ja joulujuhla, ovat yleensä takuuvarmasti suosittuja. Uusia tapahtumia järjestettäessä on aina yllätys, tuleeko paikalle muutamia vai kymmeniä ihmisiä. Ainolla ja Amandalla on yhteinen näkemys siitä, mikä vetää väkeä tapahtumaan. 

”Ilmainen ruoka kiinnostaa opiskelijoita aina! Myös askartelu, leipominen, speed friending ja lautapeli-illat hengailun merkeissä ovat olleet tykättyjä.” 

Amandan aloitteesta Kylässä alettiin viime vuonna järjestämään wine and whining -iltoja, joissa asukkaat ovat saaneet tarjoilun ja yhteisen puuhailun lomassa kertoa toiveitaan ja antaa palautetta. Osallistujat ovat esimerkiksi toivoneet erilaisia kulttuuri-iltoja sekä tiettyjä lajeja liikuntavuorolle.  

Vuonna 2018 Kylään muuttanut Aino muistelee kotiutuneensa uuteen asuinpaikkaansa Kylässä järjestettyjen sitsien kautta, ja haaveilee että sellaiset saataisiin järjestettyä joskus tulevaisuudessa. Myös Amandalla on visio unelmiensa tapahtumasta.  

”Siellä olisi jäätävästi ruokaa, joku visailu tai bingo, luovaa näperrystä ja tietysti eläimiä, niistä tykkäävät kaikki.” 

”Ilmainen ruoka kiinnostaa opiskelijoita aina! Myös askartelu, leipominen, speed friending ja lautapeli-illat hengailun merkeissä ovat olleet tykättyjä.”

Aino (vas.) ja Amanda

Ylioppilaskylän asukastoimikunnan jäsenet Aino ja Amanda Rentukan aulassa

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Symppis koti Kortepohjassa

, , , / 10.5.2024

  Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Valtteri Hiltunen päätyi Jyväskylään osin sattuman kautta. Arvosanat takasivat hakukeväänä suoraan opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta, ja tervetulokirjeen mukana...

Asukasinfon artikkelikuva

Toukokuun asukasinfo

, / 6.5.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

JYYn kasvoina ja järjestöjen tukena 

, , / 3.5.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Ylioppilaskunnan jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri Petro Pitkänen tekee asiantuntijatyötä JYYn piirissä toimivien järjestöjen parissa. Petrolla on yli 14 vuoden...