Vuokranmaksu

Jokainen vuokralainen on henkilökohtaisesti vastuussa vuokranmaksustaan. Vuokra on maksettava kunkin kuukauden 6. päivään mennessä. Jotta maksusuorituksesi kirjautuu oikein, tarkista että käytät maksaessasi aina oikeaa viitenumeroa. Vuokran voit maksaa verkkopankissasi, TransferMate-maksupalvelussa tai pankki-/luottokortilla Soihtu Asumisen palvelupisteessä sen aukioloaikoina.

Vuokralaskut lähetetään sähköpostitse vuokrasopimuksen alkaessa, ennen vuokrankorotusta sekä kerran vuodessa (helmikuussa). Samalla vuokralaskulla maksetaan kaikki laskussa mainitut vuokrat. Et siis saa joka kuukaudelle erillistä vuokralaskua, joten pidä lasku tallessa.

Voit tarkistaa ajantasaisen vuokranmaksutilanteesi koska tahansa asukassivultasi. Sieltä voit halutessasi myös tulostaa vuokralaskusi. Pyynnöstäsi lähetämme sinulle vuokralaskusi uudelleen sähköpostitse.

Halutessasi voit maksaa useamman kuukauden vuokran kerralla. Jos joku muu maksaa vuokrasi, huolehdithan että hän käyttää maksaessaan sinun vuokralaskusi viitenumeroa.

Vuokranmaksutavat

TILISIIRTO

Tee maksu esim. verkkopankissasi tai asioimalla pankkikonttorissasi. Löydät kuukausittaisen vuokrasi, henkilökohtaisen viitenumerosi sekä JYYn tilinumeron vuokralaskultasi. Mikäli et voi käyttää viitenumeroa pankkisiirrossa, kirjoita viestikenttään asunnon kirjain ja numero sekä mahdollisesti kenen puolesta olet maksua tekemässä. Tämä on käytetyin maksutapamme.

KORTTIMAKSU

Voit maksaa vuokrasi (ja muut Soihdulta saamasi laskut) myös luottokortilla Soihtu Asumisen palvelupisteessä toimiston aukioloaikoina. Emme veloita korttimaksuista.

TRANSFERMATE-MAKSUPALVELU

TransferMate maksupalvelu on tarkoitettu niille asukkaille, jotka tulevat EU- ja ETA maiden ulkopuolelta, joille palvelun käyttö on ilmaista. Pankkisi voi kuitenkin veloittaa sinua palvelu käytöstä, varmistathan tämän pankistasi. Myös muut asukkaat voivat käyttää palvelua, mutta TransferMate perii palvelun käytöstä palvelumaksun. TransferMatea käyttäessäsi et voi lisätä maksuun viitenumeroa, mutta se ei haittaa, sillä maksu kohdistetaan asukkaan nimen perusteella. Palvelulla voi myös maksaa vuokria toisen puolesta. Huomaa, että TransferMatella ei voi maksaa perintäyhtiölle siirtyneitä rästejä.

KÄTEINEN

Emme ota vastaan käteistä. Mikäli haluat maksaa käteisellä, voit tehdä sen missä tahansa Jyväskylän pankkikonttorissa, josta löytyvät kassapalvelut tai Voionmaankadun R-kioskilla (vaatii suomalaisen henkilötunnuksen).

Eikö mikään näistä maksutavoista sovi?

Mikäli et pysty maksamaan vuokraasi millään yllä mainituista maksutavoista, voisitko pyytää ystävääsi tai perhettäsi maksamaan vuokran puolestasi yllä mainituilla maksutavoilla? Maksajan tulee muistaa käyttää henkilökohtaista viitenumeroasi maksussa.

Ongelmia vuokranmaksussa?

Jos ongelma johtuu käyttämistäsi pankkipalveluista, ota ensisijaisesti yhteyttä pankkiisi selvittääksesi ongelman. Ota yhteyttä myös vuokravalvontaan, jos vuokranmaksusi uhkaa myöhästyä ongelman takia. Mikäli käytössäsi on pankin automaattimaksut, muista uusia maksu vuosittain, jotta vuokranmaksusi ei katkea automaattimaksun päättyessä. 

Jos sinulla on ongelmia TransferMaten tai muiden maksunvälittäjäpalveluiden kanssa, ota yhteyttä palveluntarjoajaan. 

Jos maksoit vuokrasi vahingossa tuplana, ei hätää, ota yhteyttä vuokravalvontaamme. Suosittelemme, että ylimääräinen vuokrasuoritus siirretään seuraavan kuukauden vuokraksesi. Muussa tapauksessa ilmoitathan tilinumerosi, jonne toivot palautuksen.

Mikäli vuokranmaksuongelmasi on taloudellinen, voimme yrittää helpottaa tilannettasi väliaikaisesti esim. siirtämällä maksupäivää maksusopimuksella. Jos taas et tiedä, mistä voisit saada tukea tai mihin tukiin sinulla voisi olla oikeus tai mistä muualta voisit saada taloudellista apua, ole yhteydessä asukasneuvontaamme mahdollisimman pian, jotta rästisi eivät pääse kasaantumaan ja ehdit saada maksuasiasi kuntoon ennen kuin edessä on vuokrasopimuksen purkaminen.

Jos rästisi kasaantuvat, olemme sinuun yhteydessä maksutilanteen selvittämistä varten. Vastaathan viestiimme, jotta ehdimme auttaa sinua ennen vuokrasopimuksen mahdollista purkamista tai häädön hakemista vuokrasaatavien perusteella. Vaikka vuokrasopimuksesi purettaisiin, on tilanteen pelastaminen ja uuden määräaikaisen vuokrasopimuksen tekeminen mahdollista, jos saat vuokrasi hoidettua määräaikaan mennessä. Huomaathan, että mikäli joudumme etenemään häätöön, ei sopimuksen jatkaminen ole enää mahdollista. Voit estää luottotietojen menetyksen maksamalla saatavasi mahdollisimman pian. 

Ajankohtaista

Soihdulla uusi kiinteistömanageri

, / 18.1.2022

Markku Kilpi on aloittanut Soihdun kiinteistömanagerina, joka vastaa Soihdun kiinteistöjen ylläpitotoiminnoista ja toimii esihenkilönä Soihdun siivoajille ja kiinteistöhuoltajille.

Tammikuun Asukasinfo

, , , / 10.1.2022

Tammikuun Asukasinfon aiheina mm. rakennushankkeet, koronatilanteeseen liittyvät viranomaisohjeistukset, D-talon avainkorttien vaihto ja talvinen Kyläkierros.

Asukkaita pyydetään soittamaan poliisille mahdollisista havainnoista

, , , / 7.1.2022

Soihtu Asumisen palvelupisteelle on murtauduttu loppiaisena. Murrosta on tehty rikosilmoitus. Myös ylioppilaskylässä sijaitsevaan liiketilaan on yritetty murtautua samana päivänä. Olemme olleet yhteydessä tänään (perjantaina 7.1.2022)...