Kylässä kaikki tärkeä on lähellä

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Visual Friday Oy

Pieksämäeltä kotoisin oleva Tom Sundberg muutti joitakin vuosia sitten Jyväskylään tietojärjestelmätieteiden opintojen perässä. Ylioppilaskylä ei paikkana ollut ennestään tuttu, mutta Tomille riitti tieto siitä, että tulevan kodin vieressä olevasta Rentukasta löytyisi kuntosali ja opiskelijaravintola.  

Ensimmäinen oma koti sijaitsi E-talossa. Myöhemmin peruskorjauksen alkaessa Tom halusi jäädä edelleen asumaan Kylään, ja edessä oli muutto nykyiseen kotiin H-taloon. 

”Talomme on niin rauhallinen, että välillä mietin, onko mulla naapureita ollenkaan”, hän kertoo nauraen. 

Vaikutusmahdollisuus löytyi asukastoimikunnasta 

Kuntosalitontuksikin kutsuttu Tom on monille kyläläisille tuttu näky Rentukan salilla. Halu vaikuttaa kuntosalin varusteluun sai hänet liittymään viime vuonna mukaan Kylän asukastoimikuntaan. Asukastoimikunnassa nimettynä kuntosalivastaavana hän katsoo paikkojen perään salilla ja tekee kehitysehdotuksia. Hän toimii myös asukastoimikunnan rahastonhoitajana. Tom toivoisi enemmänkin kyläläisiä mukaan asukastoimikunnan kokouksiin. 

”Ei ole hyvä, jos pieni porukka päättää keskenään kaikkia koskevista asioista. Kokouksiin saa tulla mukaan myös ihan vaan hengaamaan ja kuuntelemaan, vaikkei varsinaisesti kuuluisi asukastoimikuntaan”, hän rohkaisee.  

Kuten moni Soihdun asukas, Tom arvostaa huoletonta asumista, kun monet palvelut kuuluvat vuokraan. Tom arvostaa myös Kylän yhteisöllisyyttä ja pitää siitä, että salille tai Rentukkaan syömään mennessä tulee aina tuttuja vastaan. 

”Arjen pyhä kolminaisuus on kuntosali, Rentukan ravintola ja oma kämppä. Nykyinen kaveripiirinikin koostuu hyvin pitkälle ihmisistä, jotka olen tavannut ensi kertaa Rentukan salilla.” 

Aktiivinen arki koirakaverin kanssa

Enää Tom ei asu yksin, vaan nykyään seurana on vuoden ikäinen staffordshirenbullterrieri Tera. Opiskelun, kuntosalin ja asukastoimikunnan tehtävien lisäksi Tom käy töissä ja harrastaa kitaran soittelua, maastopyöräilyä ja laitesukellusta. Arki vaatiikin tiukkaa kalenterointia.  

”Tera pitää aktiivisena, mutta toisaalta myös jarruttaa ja auttaa pitämään rutiineja yllä. Se on niin läheisyydenkipeä, että välillä on pakko rauhoittua sohvalle pötköttelemään yhdessä.” 

Koska Kylä tuntuu kodilta, Tom suunnittelee asuvansa täällä ainakin opintojensa loppuun saakka. Nykyinen asuntokin riittää itselle ja koirakaverille ainakin toistaiseksi. 

”Kyllä täällä hyvin mahtuu kaksi ukkoa olemaan”, hän toteaa kompaktista yksiöstään. 

”Arjen pyhä kolminaisuus on kuntosali, Rentukan ravintola ja oma kämppä.”

Tom Sundberg, Kortepohjan ylioppilaskylän asukas

Tom Sundberg kuntosalilla

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Symppis koti Kortepohjassa

, , , / 10.5.2024

  Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Valtteri Hiltunen päätyi Jyväskylään osin sattuman kautta. Arvosanat takasivat hakukeväänä suoraan opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta, ja tervetulokirjeen mukana...

Asukasinfon artikkelikuva

Toukokuun asukasinfo

, / 6.5.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

JYYn kasvoina ja järjestöjen tukena 

, , / 3.5.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Ylioppilaskunnan jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri Petro Pitkänen tekee asiantuntijatyötä JYYn piirissä toimivien järjestöjen parissa. Petrolla on yli 14 vuoden...