Asunnon luovuttaminen väliaikaisesti toiselle

Voit luovuttaa asuntosi toisen vuokralaisen käyttöön määräaikaisesti enintään 24 kuukaudeksi, jos oleskelet toisella paikkakunnalla opintojen, työn, sairauden tai muun vastaavan syyn takia. Solmi kirjallinen välivuokrasopimus henkilön kanssa, jonka käyttöön asuntosi luovutat. Sopimus on teidän kahden välinen, eikä vuokranantaja (JYY, Soihtu) ole siinä sopijaosapuolena. Sopimus tulee olla aina määräaikainen.

Huoneiston luovuttaminen väliaikaisesti toiselle henkilölle tarkoittaa siis sitä, että muutat väliaikaisesti itse toiselle paikkakunnalle, minä aikana asunnossasi asuu toinen henkilö.

Asunnon vuokraamisesta toiselle henkilölle tulee ilmoittaa kirjallisesti asiakaspalveluumme. Täytä sähköinen ilmoituslomake asunnon luovuttamisesta toiselle ja tee kirjallinen välivuokrasopimus vuokralaisesi kanssa. Toimita sekä ilmoitus että kopio vuokrasopimuksestanne asiakaspalveluumme ennen vuokrasuhteenne alkamista (viimeistään kalenterikuukautta ennen alkamispäivää). Ilman näitä tietoja emme voi esimerkiksi avata hänelle asunnon ovea, jos hän unohtaa tai kadottaa avaimensa.

Huomioitavaa:

Huomioi, että jos vuokraat OSAN asunnostasi toiselle siten, että asut myös itse siinä, kyseessä on lain mukaisesti alivuokraus, ei (koko) asunnon luovuttaminen toiselle.

Valitse väliaikainen asukas huolellisesti

Olet vastuussa vuokrista, muista maksuista ja asunnon kunnosta JYYlle (Soihdulle) myös sinä aikana, kun olet vuokrannut asuntosi väliaikaisesti jollekulle toiselle.

Asunnon vuokraamisessa väliaikaisesti toiselle on aina riskinsä.

Riskejä ovat mm.:

MAKSAMATTOMAT VUOKRAT

  • JYY (Soihtu) suosittelee kierrättämään vuokran oman tilin kautta. Näin voit helposti seurata maksuja.

ASUMISEN HÄIRIÖT

  • Toistuvasta häiriköinnistä JYY (Soihtu) antaa huomautuksen/varoituksen. Näihin sinun tulee reagoida aina vakavasti.

ASUNNON HUONO HOITO

  • Tahallisesti tai huolimattomuudella voi aiheuttaa asunnon pinnoille ja kalusteille (tai pahimmassa tapauksessa rakenteille) isonkin vaurion. Mahdolliset korjauskulut voivat olla mittavia.

Ylimääräisiltä huolilta voi välttyä, kun valitsee väliaikaisen asukkaan huolellisesti. Esimerkiksi vuokralaisehdokkaalta voi pyytää suositusta edelliseltä vuokranantajalta, sillä luotettava vuokralainen varmasti saa suosituksen helposti.

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.