Asunnon luovuttaminen väliaikaisesti toiselle

Voit luovuttaa asuntosi toisen henkilön käyttöön määräaikaisesti enintään 24 kuukaudeksi, jos oleskelet toisella paikkakunnalla opintojen, työn, sairauden tai muun vastaavan syyn takia. Solmi kirjallinen sopimus henkilön kanssa, jonka käyttöön asuntosi luovutat. Sopimus on teidän kahden välinen, eikä vuokranantaja (JYY / Soihtu) ole siinä sopijaosapuolena. Sopimuksen tulee olla aina määräaikainen.

Huoneiston luovuttaminen väliaikaisesti toiselle henkilölle tarkoittaa siis sitä, että muutat väliaikaisesti itse toiselle paikkakunnalle, minä aikana asunnossasi asuu toinen henkilö. Huomioithan, että pelkkä muutto ei ole perusteltu syy asunnon väliaikaiselle luovuttamiselle – muuton syyn tulee olla jokin edellä mainituista.

Asunnon väliaikaisesta luovuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti asiakaspalveluumme. Tee kirjallinen sopimus väliaikaisen asukkaan kanssa käyttäen valmista pohjaamme ja täytä sen jälkeen sähköinen ilmoituslomake nettisivuillamme. Käytäthän sopimuksen laatimisessa oheista valmista pohjaa, jotta termit ovat sopimuksessa oikein. Toimita sekä ilmoitus että kopio sopimuksestanne liitteineen asiakaspalveluumme ennen vuokrasuhteenne alkamista, viimeistään yksi (1) kalenterikuukausi ennen alkamispäivää.

1.1.2024 alkaen perimme myös asunnon väliaikaiseen luovuttamiseen liittyvistä sopimusmuutoksista 55 euron suuruisen palvelumaksun. Palvelumaksu peritään sopimusmuutosta seuraavan vuokran yhteydessä.

Huomioitavaa:

Huomioi, että jos vuokraat OSAN asunnostasi toiselle siten, että asut myös itse siinä, kyseessä on lain mukaisesti alivuokraus, ei (koko) asunnon luovuttaminen toiselle.

Valitse väliaikainen asukas huolellisesti

Olet vastuussa vuokrista, muista maksuista ja asunnon kunnosta JYYlle (Soihdulle) myös sinä aikana, kun olet vuokrannut asuntosi väliaikaisesti jollekulle toiselle.

Asunnon vuokraamisessa väliaikaisesti toiselle on aina riskinsä.

Riskejä ovat mm.:

MAKSAMATTOMAT VUOKRAT

  • JYY (Soihtu) suosittelee kierrättämään vuokran oman tilin kautta. Näin voit helposti seurata maksuja.

ASUMISEN HÄIRIÖT

  • Toistuvasta häiriköinnistä JYY (Soihtu) antaa huomautuksen/varoituksen. Näihin sinun tulee reagoida aina vakavasti.

ASUNNON HUONO HOITO

  • Tahallisesti tai huolimattomuudella voi aiheuttaa asunnon pinnoille ja kalusteille (tai pahimmassa tapauksessa rakenteille) isonkin vaurion. Mahdolliset korjauskulut voivat olla mittavia.

Ylimääräisiltä huolilta voi välttyä, kun valitsee väliaikaisen asukkaan huolellisesti. Esimerkiksi vuokralaisehdokkaalta voi pyytää suositusta edelliseltä vuokranantajalta, sillä luotettava vuokralainen varmasti saa suosituksen helposti.

Katso myös

Alivuokraus

Ajankohtaista

Haemme kesätyöntekijää

Haemme kesätyöntekijää!

, , / 15.2.2024

Oletko asiakaspalveluhenkinen ja ymmärrät asiakaskokemuksen tärkeyden? Sujuuko asiakaspalvelu sinulta luontevasti, myös tiukoissa tilanteissa? Haluatko osaksi reipasta ja ammattitaitoista Soihtu Asumisen tiimiä? Tule Soihdulle...

Asukasinfon artikkelikuva

Helmikuun asukasinfo

, / 12.2.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Viljelylaatikot varattavissa 19.2. alkaen

, , , , / 8.2.2024

Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla asukkaat saavat varata kesäksi viljelylaatikoita sekä -palstoja. Ylioppilaskylässä on yhteensä 20 viljelylaatikkoa (RS-talojen sisäpihalla) ja Vehkakujalla 6 kappaletta (C-talon...