Asunnon luovuttaminen väliaikaisesti toiselle

Soihdun vuokralaisena asunnon jälleenvuokraaminen on kiellettyä, mutta lain mukaan voit luovuttaa asuntosi toisen henkilön käyttöön määräaikaisesti enintään 24 kuukaudeksi, jos oleskelet toisella paikkakunnalla opintojen, työn, sairauden tai muun vastaavan syyn takia. Solmi kirjallinen sopimus henkilön kanssa, jonka käyttöön asuntosi luovutat. Sopimus on teidän kahden välinen, eikä vuokranantaja (JYY / Soihtu) ole siinä sopijaosapuolena. Sopimuksen tulee olla aina määräaikainen.

Huoneiston luovuttaminen väliaikaisesti toiselle henkilölle tarkoittaa siis sitä, että muutat väliaikaisesti itse toiselle paikkakunnalle, minä aikana asunnossasi asuu toinen henkilö. Huomioithan, että pelkkä muutto ei ole perusteltu syy asunnon väliaikaiselle luovuttamiselle – muuton syyn tulee olla jokin edellä mainituista.

Asunnon väliaikaisesta luovuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti asiakaspalveluumme. Tee kirjallinen sopimus väliaikaisen asukkaan kanssa käyttäen valmista pohjaamme ja täytä sen jälkeen sähköinen ilmoituslomake nettisivuillamme. Käytäthän sopimuksen laatimisessa oheista valmista pohjaa, jotta termit ovat sopimuksessa oikein. Toimita sekä ilmoitus että kopio sopimuksestanne liitteineen asiakaspalveluumme ennen vuokrasuhteenne alkamista, viimeistään yksi (1) kalenterikuukausi ennen alkamispäivää.

1.1.2024 alkaen perimme myös asunnon väliaikaiseen luovuttamiseen liittyvistä sopimusmuutoksista 55 euron suuruisen palvelumaksun. Palvelumaksu peritään sopimusmuutosta seuraavan vuokran yhteydessä.

Huomioitavaa:

Huomioi, että jos vuokraat OSAN asunnostasi toiselle siten, että asut myös itse siinä, kyseessä on lain mukaisesti alivuokraus, ei (koko) asunnon luovuttaminen toiselle.

Valitse väliaikainen asukas huolellisesti

Olet vastuussa vuokrista, muista maksuista ja asunnon kunnosta JYYlle (Soihdulle) myös sinä aikana, kun olet vuokrannut asuntosi väliaikaisesti jollekulle toiselle.

Asunnon vuokraamisessa väliaikaisesti toiselle on aina riskinsä.

Riskejä ovat mm.:

MAKSAMATTOMAT VUOKRAT

  • JYY (Soihtu) suosittelee kierrättämään vuokran oman tilin kautta. Näin voit helposti seurata maksuja.

ASUMISEN HÄIRIÖT

  • Toistuvasta häiriköinnistä JYY (Soihtu) antaa huomautuksen/varoituksen. Näihin sinun tulee reagoida aina vakavasti.

ASUNNON HUONO HOITO

  • Tahallisesti tai huolimattomuudella voi aiheuttaa asunnon pinnoille ja kalusteille (tai pahimmassa tapauksessa rakenteille) isonkin vaurion. Mahdolliset korjauskulut voivat olla mittavia.

Ylimääräisiltä huolilta voi välttyä, kun valitsee väliaikaisen asukkaan huolellisesti. Esimerkiksi vuokralaisehdokkaalta voi pyytää suositusta edelliseltä vuokranantajalta, sillä luotettava vuokralainen varmasti saa suosituksen helposti.

Katso myös

Alivuokraus

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihdulla – yhteisömanagerin työtehtäviä hoitaa jatkossa asumiskoordinaattori

, , , / 10.6.2024

Soihdulla on nimitetty työntekijöitä uusiin työtehtäviin kesäkuusta alkaen. Jatkossa yhteisömanagerin vastaavia työtehtäviä hoitaa asumiskoordinaattori Anni Pajari. Hän vastaa kesäkuusta alkaen Soihtu Asumisen asukasvalinnasta,...

Opiskelija soluasunnon huoneessa, istuu tuolilla kannettava tietokone sylissään ja hymyilee kameralle.

Asukastyytyväisyyden eteen tehdään päivittäin työtä

, / 27.5.2024

Soihdun voimassa olevan strategian (2023-2027) myötä asiakastyytyväisyys on noussut Soihtu Asumisen tärkeimmäksi mittariksi asuntojen käyttöasteen rinnalle. Haluamme, että opiskelijat viihtyvät asunnoissamme ja asuintalojen yhteisissä...

Soihtu Korttelikylän opiskelija-asunnon keittiö

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2024

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös opiskelija-asunnon hakeminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana opiskelija-asuntoihin useita satoja hakemuksia kuukausittain....