Asunnon luovuttaminen väliaikaisesti toiselle

Voit luovuttaa asuntosi toisen vuokralaisen käyttöön määräaikaisesti enintään 24 kuukaudeksi, jos oleskelet toisella paikkakunnalla opintojen, työn, sairauden tai muun vastaavan syyn takia. Solmi kirjallinen välivuokrasopimus henkilön kanssa, jonka käyttöön asuntosi luovutat. Sopimus on teidän kahden välinen, eikä vuokranantaja (JYY, Soihtu) ole siinä sopijaosapuolena. Sopimus tulee olla aina määräaikainen.

Huoneiston luovuttaminen väliaikaisesti toiselle henkilölle tarkoittaa siis sitä, että muutat väliaikaisesti itse toiselle paikkakunnalle, minä aikana asunnossasi asuu toinen henkilö.

Asunnon vuokraamisesta toiselle henkilölle tulee ilmoittaa kirjallisesti asiakaspalveluumme. Täytä sähköinen ilmoituslomake asunnon luovuttamisesta toiselle ja tee kirjallinen välivuokrasopimus vuokralaisesi kanssa. Toimita sekä ilmoitus että kopio vuokrasopimuksestanne asiakaspalveluumme ennen vuokrasuhteenne alkamista (viimeistään kalenterikuukautta ennen alkamispäivää). Ilman näitä tietoja emme voi esimerkiksi avata hänelle asunnon ovea, jos hän unohtaa tai kadottaa avaimensa.

Huomioitavaa:

Huomioi, että jos vuokraat osan asuntosi toiselle siten, että asut myös itse siinä, kyseessä on lain mukaisesti alivuokraus, ei (koko) asunnon luovuttaminen toiselle.

Valitse väliaikainen asukas huolellisesti

Olet vastuussa vuokrista, muista maksuista ja asunnon kunnosta JYYlle (Soihdulle) myös sinä aikana, kun olet vuokrannut asuntosi väliaikaisesti jollekulle toiselle.

Asunnon vuokraamisessa väliaikaisesti toiselle on aina riskinsä.

Riskejä ovat mm.:

MAKSAMATTOMAT VUOKRAT

  • JYY (Soihtu) suosittelee kierrättämään vuokran oman tilin kautta. Näin voit helposti seurata maksuja.

ASUMISEN HÄIRIÖT

  • Toistuvasta häiriköinnistä JYY (Soihtu) antaa huomautuksen/varoituksen. Näihin sinun tulee reagoida aina vakavasti.

ASUNNON HUONO HOITO

  • Tahallisesti tai huolimattomuudella voi aiheuttaa asunnon pinnoille ja kalusteille (tai pahimmassa tapauksessa rakenteille) isonkin vaurion. Mahdolliset korjauskulut voivat olla mittavia.

Ylimääräisiltä huolilta voi välttyä, kun valitsee väliaikaisen asukkaan huolellisesti. Esimerkiksi vuokralaisehdokkaalta voi pyytää suositusta edelliseltä vuokranantajalta, sillä luotettava vuokralainen varmasti saa suosituksen helposti.

Ajankohtaista

Asukkaiden kokous

Vuoden 2023 asukastoimikunnat ovat järjestäytyneet

, , , , / 2.2.2023

Soihdun asuinkohteissa asukkaat pääsevät monella tapaa vaikuttamaan asumiseen ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Viime vuoden marraskuussa järjestetyissä asukkaiden kokouksissa valittiin jokaiseen Soihdun asuinkohteeseen vuoden 2023...

Asukastilaisuus Kortepohjan Ylioppilaskylän kaavamuutoksesta 25.1.

, , , / 23.1.2023

Kortepohjan keskustassa sijaitsevan Ylioppilaskylän alueelle on suunnitteilla uutta opiskelija-asumista sekä uusi päivittäistavarakauppa. Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa Kartanonkujan kävelypainotteisen katuympäristön kehittäminen....

Kortepohjan ylioppilaskylän Rentukka-talo ja julkisivusuojellut, peruskorjatut Tornitalot

Kortepohjan ylioppilaskylälle Vuoden parhaat ARA-neliöt 2023 -palkinto

, , , , , / 19.1.2023

Vuoden parhaat ARA-neliöt -tunnustuksen palkitsemisperusteissa Kortepohjan ylioppilaskylän uudistavaa perusparantamista pidetään poikkeuksellisena menestystarinana, joka toteuttaa myös kiitettävästi kiertotalouden tavoitteita. Soihdun vuosina 2017-2022 toteuttama A-E-tornitalojen ja Rentukka-talon perusteellinen remontointi ja alueen kehitys on nähty onnistuneena esimerkkinä säilyttävästä ja uudistavasta perusparantamisesta.