Asunnon luovuttaminen väliaikaisesti toiselle

Voit luovuttaa asuntosi toisen vuokralaisen käyttöön määräaikaisesti enintään 24 kuukaudeksi, jos oleskelet toisella paikkakunnalla opintojen, työn, sairauden tai muun vastaavan syyn takia. Solmi kirjallinen vuokrasopimus henkilön kanssa, jonka käyttöön asuntosi luovutat. Sopimus on teidän kahden välinen, eikä vuokranantaja (JYY, Soihtu) ole siinä sopijaosapuolena. Sopimus tulee olla aina määräaikainen.

Huoneiston luovuttaminen väliaikaisesti toiselle henkilölle tarkoittaa siis sitä, että muutat väliaikaisesti itse toiselle paikkakunnalle, minä aikana asunnossasi asuu toinen henkilö.

Asunnon vuokraamisesta toiselle henkilölle tulee ilmoittaa kirjallisesti asiakaspalveluumme. Täytä ilmoitus asunnon luovuttamisesta toiselle ja tee kirjallinen vuokrasopimus vuokralaisesi kanssa. Toimita sekä ilmoitus että kopio vuokrasopimuksestanne asiakaspalveluumme ennen vuokrasuhteenne alkamista (viimeistään kalenterikuukautta ennen alkamispäivää). Ilman näitä tietoja emme voi esimerkiksi avata hänelle asunnon ovea, jos hän unohtaa tai kadottaa avaimensa.

Huomioitavaa:

Huomioi, että jos vuokraat osan asuntosi toiselle siten, että asut myös itse siinä, kyseessä on lain mukaisesti alivuokraus, ei (koko) asunnon luovuttaminen toiselle.

Valitse väliaikainen asukas huolellisesti

Olet vastuussa vuokrista, muista maksuista ja asunnon kunnosta JYYlle (Soihdulle) myös sinä aikana, kun olet vuokrannut asuntosi väliaikaisesti jollekulle toiselle.

Asunnon vuokraamisessa väliaikaisesti toiselle on aina riskinsä.

Riskejä ovat mm.:

MAKSAMATTOMAT VUOKRAT

  • JYY (Soihtu) suosittelee kierrättämään vuokran oman tilin kautta. Näin voit helposti seurata maksuja.

ASUMISEN HÄIRIÖT

  • Toistuvasta häiriköinnistä JYY (Soihtu) antaa huomautuksen/varoituksen. Näihin sinun tulee reagoida aina vakavasti.

ASUNNON HUONO HOITO

  • Tahallisesti tai huolimattomuudella voi aiheuttaa asunnon pinnoille ja kalusteille (tai pahimmassa tapauksessa rakenteille) isonkin vaurion. Mahdolliset korjauskulut voivat olla mittavia.

Ylimääräisiltä huolilta voi välttyä, kun valitsee väliaikaisen asukkaan huolellisesti. Esimerkiksi vuokralaisehdokkaalta voi pyytää suositusta edelliseltä vuokranantajalta, sillä luotettava vuokralainen varmasti saa suosituksen helposti.

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihtu Asumisen tiimissä – Jenna Pigg palvelupäälliköksi, Anni Pajari yhteisömanagerin tehtäviin

, , / 20.9.2022

Soihtu Asumisen henkilöstössä on tapahtunut elo-syyskuussa asukkaillekin näkyviä muutoksia. Soihtu Asumisen henkilökunta on mukana asukkaiden arjessa sekä Soihtu Asumisen palvelupisteellä Vehkakuja 2b:ssa että Rentukan

Ilokivi-julkisivu-kuva-Jari-Kuskelin

JYY ja Soihtu kartoittavat luontojalanjälkensä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Resurssiviisausyhteisön kanssa

, , / 15.9.2022

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY ja sen omistama liiketoimintakokonaisuus Soihtu selvittävät hiili- ja luontojalanjälkensä. Selvitystyön toteuttaa Jyväskylän yliopiston Resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdom.

Kyläkirppis Lillukassa 19.9.

, , , / 14.9.2022

Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunta järjestää maanantaina 19.9. kirppiksen Lillukassa, ja sään salliessa myös ulkona Lillukan läheisyydessä. Kirppis on avoinna noin klo 14-19, myyjien ja ostajien innokkuudesta riippuen. Jos haluat...