Asukkaan asiointi

Olemme halunneet tehdä asukkaan asioinnin mahdollisimman helpoksi. Suurin osa asioinnista on helppo hoitaa sähköisesti aina hakemuksesta irtisanomiseen asti.

Asukassivun kautta hoidat näppärästi vuokrasuhteeseesi liittyviä asioita ja yhteisten tilojen varaukset onnistuvat helposti netissä erillisen varauspalvelun kautta. Huoltopyynnöt voit tehdä sähköisellä lomakkeella ja Asumisen ohjepankista sekä Asukkaan oppaasta löydät paljon tietoa asumisesi aikana.

Asukassivu

Soihdun Asukassivu on asukkaan asiointikanava, josta näet esimerkiksi ajantasaisen vuokranmaksutilanteesi ja voit päivittää sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron järjestelmäämme. Soihdun asiakasviestintä ja laskutus tapahtuu ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, joten muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla niiden muuttuessa.

Varaukset

Soihdun asukkaana voit varata sähköisestä varauspalvelusta esimerkiksi saunavuoron, pyykkituvan tai Rentukan yhteiskäytössä olevia tiloja.

Yhteisötoiminta

Yhteiset tilat, jakamistalous, aktiivinen asukastoiminta sekä Rentukan kerhot ja tapahtumat ovat osa yhteisötoimintaa, jota me Soihdulla haluamme edesauttaa.

Naapureihin tutustuminen on helppoa yhteisten tilojen ja tapahtumien myötä ja erilaisten tavaroiden jakaminen on ympäristöystävällistä.

Asumisneuvonta

Soihdun asuinkohteissa palveluihin kuuluu myös asumisneuvonta. Kun tarvitset neuvontaa ja apua pitkittyneiden vuokranmaksuongelmien, naapurin toistuvan häiriökäyttäytymisen tai muun asumiseen liittyvän elämänhallinnan suhteen, voit olla yhteydessä asumisneuvontaan.

Asukkaana Soihdun kerrostalossa

Ota tarvittaessa yhteys huoltoon

Kaikkien Soihdun kohteiden kiinteistöjä ylläpitää Soihtu Kiinteistöhuolto. Asuntosi tai yleisten tilojen korjaustarpeet ja viat voit ilmoittaa helposti sähköisellä lomakkeella. Ohjepankistamme löydät taulukon, josta näet mitkä korjaustoimenpiteet kuuluvat vuokralaisen vastuulle ja mitkä hoitaa kiinteistöhuolto.

Ovenavausta tai kiireellistä yhteydenottoa varten (kuten vesivahinko), ota yhteyttä Soihtu Kiinteistöhuollon palvelukeskukseen (+010 524 8315).

Puhdas koti osaksi arkea

Puhdas koti lisää asumismukavuutta ja pidentää huoneiston ikää. Kun siivoat säännöllisesti, paranee kotisi viihtyvyys ja huoneilma.

Soihdun kiinteistöjen ylläpidosta vastaava Soihtu Kiinteistöhuolto on koonnut helpot ja kätevät vinkit kodin nopeaan siivoukseen.

Asumisen häiriöt

Häiriötilanteet kuuluvat toisinaan arkeen, etenkin kerrostalossa asuessa. Soihdun kaikissa kohteissa noudatetaan yleistä järjestyslakia, eikä kukaan asukas saa käyttäytymisellään tai muulla tavoin tarpeettomasti häiritä toisten asukkaiden asumisviihtyvyyttä. Luethan huolellisesti ohjeemme, jotka opastavat sinua häiriötilanteissa. Voit myös olla yhteydessä asumisneuvontaan, mikäli asumisen häiriötilanteet askarruttavat sinua.

Muutokset kuuluvat jokaisen arkeen

Haluatko vaihtaa asuntoa?

Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla on monenlaisia ja monen eri kokoisia asuntoja tarjolla. Soihdun asukkaana voit vaihtaa asuntoa vaivattomasti tarpeen vaatiessa.

Ehkä haluat vaihtaa kohteesta toiseen tai haaveilet ylemmän kerroksen asunnosta. Oli perusteesi mikä vain, voit hakea asunnonvaihtoa helposti täyttämällä asuntohakemuksen.

Jos olet jo saanut ja hyväksynyt asuntotarjouksen uudesta asunnosta, täytäthän asunnonvaihdosta sähköisen ilmoituslomakkeen.

Asunnon väliaikainen luovuttaminen toiselle

Oletko lähdössä vaihtoon tai töihin toiselle paikkakunnalle? Voit halutessasi luovuttaa asuntosi toisen vuokralaisen käyttöön määräajaksi. Siitä tulee aina ilmoittaa Soihtu Asumisen asiakaspalveluun – luethan ensin ohjeet huolellisesti. Kun olet lukenut ohjeet, solmi kirjallinen sopimus huolellisesti valitsemasi henkilön kanssa ja toimita sopimuksesta kopio Soihdulle ilmoituslomakkeen avulla.

Sähköinen irtisanominen

Aika muuttaa? Jos haluat irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen, teet sen helpoiten sähköisellä lomakkeellamme. Muistathan, että irtisanomisaika on täysi kalenterikuukausi ja vuokrasopimuksen voi irtisanoa päättymään vain kuukauden loppuun. Määräaikainen vuokrasopimus on solmittu puolestaan ennakkoon sovituksi ajanjaksoksi eikä sen voimassaoloaikaa voi muuttaa.

Ota yhteyttä maksuongelmissa

Soihdun vuokralaisena vuokranmaksun eräpäiväsi on aina kuukauden 6. päivä. Jos sinulla on ongelmia maksujen kanssa tai haluat kysyä niistä lisätietoja, ota yhteyttä vuokravalvontaamme. Tilapäisissä maksuongelmissa kannattaa sinun aina neuvotella vuokravalvontamme kanssa maksusuunnitelman tekemisestä. Pitkittyneissä vuokranmaksuvaikeuksissa voit ottaa myös yhteyttä Soihdun asumisneuvontaan.

Huonekaluja asuintalon seinustalla