Jyväääskylä – paikka, jossa (opiskelija)elämä on ihmisen parasta aikaa

Jyväskylässä opiskelijaelämä on paljon muutakin kuin opiskelijabileitä (vaikka niitäkin toki riittää). Suomen Ateenaksikin kutsussa kaupungissa voit viettää ikimuistoiset opiskeluvuodet nauttien erilaisista harrastusmahdollisuuksista, luonnonläheisyydestä, kulttuurista ja yhteisöllisyydestä. Tähän artikkeliin olemme keränneet muutamia hyviä syitä, miksi Jyväskylä on opiskelijalle paras valinta.

5 hyvää syytä, miksi opiskelijan kannattaa valita Jyväskylä:

  1. Keskellä Suomea, keskellä kaikkea. Kaiken keskipiste, eli helppo päästä perille (ja tarvittaessa pois).
  2. Täähän on siis kylä! Kaupunki on kompakti ja pyörällä pääsee liikkumaan helposti (etenkin, jos tykkää mäkisestä maastosta).
  3. Ei kielimuureja, sillä me täällä Jyväääskylässä puhutaan puhtainta Suomea. Helppo ymmärtää ja tulla ymmärretyksi.
  4. Muutakin kuin huuhaahumanismia. Täältä löytyy esim. hiukkaskiihdytinlaboratorio.
  5. Siis äijä! Ootsää, ootsää ikinä kuullu Kortepohjasta mittään? IKINÄ?

Vitsit sikseen, sillä Jyväskylässä on oikeasti paljon tehtävää ja koettavaa. Alla meidän parhaat vinkkimme siihen, kuinka opiskelijaelämästä Jyväskylässä saa kaiken ilon irti!

Rock-konsertti

Ala- ja yläkulttuuria

Kulttuurinnälkäiselle riittää tekemistä ja näkemistä. Vireän opiskelijakulttuurin lisäksi kaupungissa on tarjolla useita hienoja kulttuurielämyksiä ympäri vuoden.

Ilokivi Venue on opiskelijoiden oma legendaarinen rock-klubi, joka tarjoilee kaupungin monipuolisimman kulttuuritarjonnan; live-keikkoja, DJ-klubeja, standuppia, burleskia, teatteria ja elokuvia.

Yläkaupungin yö on maksuton ja monitaiteinen kaupunkifestivaali, joka kerää vuosittain kaupunkilaiset yhteen nauttimaan kulttuurista eri muodoissaan.

Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia teatterielämyksiä Alvar Aallon suunnittelemassa teatteritalossa.

Asukkaiden kokous

Loistavat harrastusmahdollisuudet

Jyväskylässä voit harrastaa niin yksin kuin yhdessä. Kaupunki on erityisen tunnettu vireästä harrastajateatteritoiminnastaan, joka kokoaa yhteen niin näyttelijöitä kuin teatterin taustatöistä kiinnostuneita harrastajia.

Opiskelija- ja ainejärjestöt tarjoavat luontevan tien tutustua uusiin ihmisiin ja päästä mukaan tapahtumiin. Lisäksi JYYn sivuille on koottu kattava lista opiskelijoiden harrastusmahdollisuuksista; liittyisitkö kuoroon, lähtisitkö mukaan lautapeli- tai animeiltaan vai kiinnostaisiko akateemisen olutseuran toiminta?

Soihdulla yhteisöllisyys on olennainen osa asumista. Löydä oma porukkasi Rentukassa kokoontuvista kerhoista. Yhteiset lainatavarat, asukkaiden käytössä oleva soutuvene ja yhteiskäyttöauto sekä esimerkiksi omat viljelylaatikot antavat mahdollisuuksia keksiä tekemistä kavereiden kanssa tai saada naapureista uusia ystäviä.

Nainen seisoo niityllä

Luonto on aina lähellä

Kaupungin hälystä pääsee matalalla kynnyksellä pois, sillä helposti saavutettavia luontopolkuja löytyy ympäri Jyväskylää – metsä ei ole koskaan kaukana.

Lisäksi lähellä on neljä upeaa kansallispuistoa, joista löytyy reittejä ja retkeilymahdollisuuksia kaikentasoisille retkeilijöille. Esimerkiksi Etelä-Konneveden kansallispuiston vuorille kiipeäminen palkitsee upeilla järvimaisemilla – ja järviähän uimarantoineen löytyy kaikkialta muualtakin, Keski-Suomessa kun ollaan.


Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla asuessa olet pyörämatkan päässä kampukselta, mutta pääset niin hiihtämään, metsäretkelle kuin uimarannallekin käytännössä kotioveltasi.

Nainen juoksee järven rannalla

Liikkujan paratiisi

Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki, joten sanomattakin on selvää, että ikiliikkujalle kaupungista löytyy loistavat harrastusmahdollisuudet lajiin kuin lajiin. Jyväskylästä löytyy myös Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta.

Laajavuoressa voit lasketella, hiihtää, lumikenkäillä, maastopyöräillä tai nauttia luontopoluista. Kesällä alueella toimii myös seikkailupuisto!

Hippos on kehittyvä hyvinvoinnin ja liikunnan keskus, joka tarjoaa tulevaisuudessa upeat puitteet liikunnan harrastamiseen.

Kehä vihreä & lukuisat ulkoliikuntapaikat toimivat loistavina puitteina saavutettavalle luontoliikunnalle.

Korkeakoululiikunta puolestaan mahdollistaa laajan valikoiman erilaisia liikuntalajeja kaupungin opiskelijoille.

Soihdulla asuessasi kaikki nämä ovat lähellä sinua. Lisäksi käytössäsi on moderni Rentukan kuntosali!

Soihdun asuinkohteen Kortepohjan ylioppilaskylän sisääntuloaukio, tornitaloja ja Rentukan julkisivu

Kylämäiset asuinympäristöt

Soihtu on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYYn) omistama liiketoimintakokonaisuus ja luotettava vuokranantaja, joka tarjoaa edullista opiskelija-asumista. Meillä asuntosi on muutakin kuin katto ja seinät – asuinkohteemme tunnetaan vuokraan sisältyvistä palveluista sekä yhteisöllisyydestä.

Tutustu kaikkiin asuinkohteisiimme sekä vuokraan sisältyviin palveluihin ja hae asuntoa jo tänään. Voit myös tilata uutiskirjeemme, jotta saat ensimmäisenä tietoa vapautuvista asunnoista sekä parhaat vinkit asunnon hakemiseen!

Kiinnostuitko?

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat ensimmäisenä tietoa vapautuvista asunnoista ja vinkkejä asunnon hakemiseen.

Ajankohtaista

Asukasinfon artikkelikuva

Huhtikuun asukasinfo

, / 8.4.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Avoimet työpaikat

Haemme kesätyöntekijää lyhytaikaisen majoituksen ylläpitoon Kortepohjassa

, , / 19.3.2024

Etsimme joukkoomme kahta-kolmea (2 – 3) ahkeraa ja motivoitunutta kesätyöntekijää auttamaan meitä varustelemaan ja ylläpitämään lyhytaikaisen majoituksen asuntoja kesä-heinäkuun 2024 ajaksi.

Asukasinfon artikkelikuva

Maaliskuun asukasinfo

, / 11.3.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...