Vaikeudet vuokranmaksussa

Tällä sivulla olemme avanneet hieman tarkemmin, kuinka etenemme maksamattomien vuokrien suhteen. Kyseessä on prosessi, jonka aikana pyrimme tavoittamaan asukasta toistuvasti sekä tarjoamaan mahdollisuuksia ja neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Tässä asukkaan tukena toimivat Soihdun vuokravalvonta sekä Soihdun Asukasneuvonta.

Ongelmia vuokranmaksussa?

Mikäli sinulla on ongelmia maksujen kanssa tai haluat kysyä lisätietoja, ota ensisijaisesti yhteyttä Soihdun vuokravalvontaan. Tilapäisissä maksuongelmissa voit neuvotella vuokravalvontamme kanssa maksusopimuksen tekemisestä jo ennen vuokran erääntymistä. Maksusopimuksen tekemistä varten tarvitsemme tarkan päivämäärän, jona pystyt maksun suorittamaan. Mikäli haluat maksusopimukselle useamman maksuerän, tulee jokaiselle erälle määritellä oma maksupäivänsä sekä erän suuruus. Ehdottamasi maksuaikataulu käsitellään vuokravalvonnassamme. Huomaathan että maksusopimus ei voi olla jatkuva käytäntö. Maksusopimus tehdään aina kirjallisesti.

Jos tarvitset apua tukiasioiden selvittelyssä, voit ottaa yhteyttä Soihdun asukasneuvontaan. Asukasneuvonnan avustuksella voidaan selvittää haastavammatkin tilanteet ja hän voi tarvittaessa ohjata sinut sopivien palveluiden pariin.  

Maksamattomat vuokrat

Vuokrien maksaminen kuuluu osaksi vuokralaisen velvollisuuksia, myös silloin, kun vuokranmaksusta huolehtii joku toinen, esimerkiksi Kela tai vanhemmat. Maksamattomasta vuokrasta lähetetään asukkaalle maksuhuomautus ja mikäli vuokra jää edelleen maksamatta, lähetetään maksuvaatimus.

Maksuhuomautus- ja perintäkirjeet lähettää Visma Financial Solutions. Maksathan laskusi perintäkuluineen aina viimeisimmässä laskussa olevien tietojen mukaisesti – jos siis olet saanut maksuhuomautuksen, maksa lasku siinä mainitulle tilille, siinä mainitulla viitenumerolla. Soihtu ei voi tehdä maksusopimuksia Visman lähettämistä laskuista. Tarvittaessa voit sopia maksuaikataulusta Visman kanssa ja lisätietoja saat suoraan Vismalta (yhteystiedot laskulla ja tämän sivun alalaidassa).

Huomautus maksamattomista vuokrista

Kun vuokria on maksamatta vähintään 2 kokonaista vuokraa tai omavastuuosuutta, Soihtu toimittaa asukkaalle kirjallisen huomautuksen. Huomautuksessa varoitetaan vuokrasopimuksen purkamisesta ja neuvotaan ottamaan yhteyttä vuokravalvontaan vuokranmaksutilanteen läpikäymiseen. Lisäksi asukasta kehotetaan tässä kohtaa ottamaan yhteyttä myös Soihdun Asukasneuvontaan, mikäli asukas kokee tarvitsevansa neuvoa esimerkiksi tukien selvittelyyn. Vuokrat on maksettava kuluineen perintäyhtiölle, eikä perintään edenneistä saatavista voida tehdä maksusopimusta, vaan tällöin maksuajasta on neuvoteltava perintäyhtiön kanssa. 

Vuokrasopimuksen purkaminen 

Mikäli emme tavoita asukasta toisen vuokran erääntymisen jälkeen ja kolmas vuokra ehtii erääntyä, toimitetaan asukkaalle vuokrasopimuksen purkamisilmoitus. Vuokrasopimuksen purkamisilmoitus toimitetaan asukkaalle aina todistettavasti. Vielä purkamisen jälkeenkin asukkaalla on kuitenkin mahdollisuus maksaa vuokravelka, ja mikäli asukas saa maksettua vuokravelan kokonaisuudessaan pois, voidaan tehdä uusi vuokrasopimus, joka on usein tässä tapauksessa aluksi määräaikainen.

Muuttoaika vuokrasopimuksen purkamisen jälkeen

Purkamisen jälkeen vuokrasopimus päättyy heti ja asukkaalle annetaan 14 vrk aikaa muuttaa asunnosta tai maksaa saatavansa kokonaisuudessaan. Mikäli saatava tulee suoritettua kokonaisuudessaan, voimme harkita vuokrasopimuksen jatkamista määräaikaisena. Jos asukas ei saa maksettua saataviaan muuttoajan loppuun mennessä, odotamme asukkaan palauttavan avaimet Soihtu Asumisen palvelupisteeseen tai Soihdun postilaatikkoon muuttopäivää seuraavana päivänä klo 12 mennessä. Mikäli on syytä olettaa, että asukas ei ole muuttanut asunnosta, joudumme tässä kohtaa hakemaan häätöä. 

Linkki avautuvat uuteen välilehteen.

Vuokran maksaminen käteisellä

Soihtu Asumisen palvelupisteessä et voi maksaa vuokraasi käteisellä.

Voit maksaa vuokrasi käteisellä minkä tahansa pankin palvelupisteessä pankin omien käytäntöjen ja aukiolojen mukaisesti.

Voit myös kysyä voisiko ystäväsi tai tutorisi maksaa vuokrasi pankkikortillaan tai verkkopankistaan, jos sinä maksaisit hänelle käteisellä. Huolehtikaa kuitenkin että vuokra maksetaan sinun viitenumeroasi käyttäen.

Ajankohtaista

Viljelylaatikot varattavissa jälleen 15.3. alkaen

, , , , / 3.3.2021

Vuosittain Kortepohjan ylioppilaskylässä asukkaiden on ollut mahdollisuus varata viljelylaatikoita sekä -palstoja maksutta omaan käyttöön. Viime vuosina kysyntä on kasvanut ja tästä syystä viljelylaatikoita tullaan lisäämään tänä...

Soihdun yhteiset ja varattavat tilat kiinni maaliskuun – opiskelutiloihin ja salille rajoitettuja varausmahdollisuuksia

, / 26.2.2021

Suomen hallituksen viimeisimpien linjausten myötä myös JYYn hallitus ja Soihtu ovat päättäneet, että suurin osa Rentukan yhteisistä tiloista tulee pysymään suljettuna vähintään 31.3.2021 saakka. Soihdun asukkaiden hyvinvointia tukemaan avaamme osittaiseen, varattavaan käyttöön Rentukan kuntosalin, MAVE-tilan sekä opiskelutilat Rentukassa ja B-talossa 1.3.2021 alkaen.

JYYn uusi talousjohtaja esittäytyy – ”Täällä tehdään hyvää työtä”

, , / 12.2.2021

Olen nyt ollut soihtulaisena noin kuukauden verran ja ilokseni voin sanoa, että onneksi päätin hakea tätä paikkaa. On ollut ilo tutustua sekä JYY:hyn että Soihtuun ja huomata kuinka hyvää työtä täällä tehdään opiskelijoiden ja muiden asiakkaiden eteen.