Reklamaatiot

Pyrimme siihen, että asukkaamme saisivat parhaan mahdollisen kokemuksen meillä asuessaan. Joskus asuntoon ja asumiseen liittyvissä asioissa voi kuitenkin tulla vastaan tilanteita, joissa kaikki ei ole mennyt niin kuin pitäisi. Tällöin vuokralaisella on mahdollisuus tehdä kirjallinen reklamaatio. Huomioithan, että reklamaatio on aina tehtävä kirjallisena kohtuullisessa ajassa. Me puolestamme vastaamme siihen kahden viikon kuluessa. Mahdollinen hyvitys myönnetään seuraavan kuukauden/seuraavien kuukausien vuokraan.

Mikäli haluat tehdä häiriöilmoituksen asumiseen liittyvistä häiriöistä, ethän täytä tällä sivulla olevaa lomaketta. Sen sijaan täytäthän Häiriöilmoitus-lomakkeen.

Reklamaatio asunnon kunnosta tai asumisoloista

Asunnot tarkastetaan edellisen asukkaan muutettua pois, mutta joskus uusi asukas ehtii alkaa tehdä muuttoa ennen tarkastajan tuloa, tai edellisen asukkaan muutosta voi olla jo jonkin aikaa. Viat ja puutteet tulee kirjata huoneistokorttiin, ja kiireellisistä siivous- ja korjaustarpeista tulee ilmoittaa Soihtu Kiinteistöhuoltoon. Asumisen aikana ilmenevistä vioista tulee myös aina ilmoittaa huoltoon.

Jos asuntosi on erityisen huonossa kunnossa tai likainen tai asumisoloissa asunnon tai siihen liittyvien palveluiden osalta on huomautettavaa, voit tehdä reklamaation alla olevan lomakkeen avulla. Likaisesta asunnosta kannattaa myös liittää liitteeksi kuvia asunnosta, jotta reklamaation käsittely nopeutuu.

Reklamaatio asuntotarkastuksesta

Kaikkien Soihdun kohteiden asuntotarkastuksista vastaa Soihtu Kiinteistöhuolto. Poismuuttaneelle asukkaalle lähetetään sähköpostiin viesti, kun tarkastus on tehty. Viestissä kerrotaan mahdollisista asunnon kunnossa tai siivouksessa havaituista puutteista. Aina kaikkia viestissä mainittuja vikoja ei kuitenkaan laskuteta asukkaalta, jos ne ovat ns. normaalia kulumista.

Jos olet eri mieltä tarkastuksessa havaituista puutteista, voit reklamoida tarkastuksesta oheisella lomakkeella. Reklamaatio tulee aina tehdä kirjallisesti kohtuullisessa ajassa Soihtu Kiinteistöhuollolle.

Reklamaatio laskusta tai maksuhuomautuksesta

Jos olet saanut mielestäsi virheellisen tai aiheettoman laskun tai maksuhuomautuksen, lähetä reklamaatiosi meille oheisen lomakkeen avulla. Perustelethan reklamaatiosi. Mikäli aiheeton lasku perustuu esimerkiksi ovenavauksiin tai siivouskuluihin, valitsethan lomakkeelta kohdan asunnon kunto tai asuntotarkastus.

Reklamaatio muusta haitasta

Jos koet että sinulle on aiheutunut kohtuutonta haittaa (esim. ylimääräisiä muuttokuluja), joka ei kuitenkaan liity asunnon kuntoon, lähetä reklamaatiosi Soihtu Asumiselle oheisen lomakkeen avulla. Perustele reklamaatiosi huolellisesti (voit liittää viestiisi kuvia tai aiempia sähköpostiviestejä) ja kerro, mikä on mielestäsi kohtuullinen hyvitys tässä tilanteessa.

Huomaathan, että työmaan aiheuttamasta melusta emme myönnä vuokrahyvitystä.

Reklamaatiolomake

  • Kuvaile mahdollisimman tarkasti reklamoitava asia. Perustele kattavasti, miksi haet vuokra- tai laskuhyvitystä. Mahdollista liittää myös kuvaliite lomakkeen lopussa.
  • Esitä halutessasi oma näkemyksesi kohtuullisesta korvauksesta.
  • Max. tiedoston koko: 10 MB.
    Esim. kuva/t asunnosta tai kuittikopio, jos haet hyvitystä jostakin maksusta.

Katso myös:

Asuntotarkastukset

Ajankohtaista

Artikkelikuva Opiskelija-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan

Opiskelija-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan

, / 27.9.2023

Tänä syksynä Soihdun opiskelija-asuntojen kysyntä on ylittänyt tarjonnan reilusti. Soihdun asuntoja vuokrataan ensisijaisesti opiskelijoille ja näistä asunnoista osa on valtion tukemia vuokra-asuntoja (ns. ARA-asuntoja), joiden...

Häiriötilanne puhelinpalvelussa

, / 26.9.2023

Soihtu Asumisen puhelinpalvelun vaihteessa on häiriö, jonka vuoksi puhelut eivät tällä hetkellä ohjaudu oikein. Selvitämme tilannetta parhaillaan. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse, mikäli et tavoita meitä puhelimitse....

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.