Asuminen kimppakämpässä

Asuminen soluasunnossa antaa paljon, sillä se on edullista ja saat samalla uusia tuttavia – kenties jopa elinikäisiä ystäviä. Soluasunnossa sinulla on oma lukittava huone ja yhteiset tilat jaat kämppisten kanssa. Soihdulla on myös soluyksiöitä, joissa jaetaan kämppiksen kanssa vain eteinen. Erilaisiin soluasuntoihin voit tutustua Selaa asuntoja -sivustolla (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Soluasunnossa kannattaa kuitenkin sopia yhteisistä pelisäännöistä, jotta yhteiselo olisi mahdollisimman mukavaa kaikille. Esimerkiksi soluasuntojen yhteisten tilojen siisteydestä huolehtivat kaikki huoneiston asukkaat yhdessä. Yhteiset pelisäännöt siivouskäytäntöjen suhteen kannattaakin sopia kämppisten kanssa heti yhteisasumisen alkumetreillä. Jotta siivous olisi helpompaa, tulostakaa asunnon seinälle siivouslista sekä kämppisten siivouskalenteri, johon voitte yhdessä kämppisten kanssa merkitä sopimanne siivousvuorot.

Parhaimmillaan soluasuminen voi olla ikimuistoista aikaa, jolloin voit jakaa opiskelijaelämän ilot ja huolet yhdessä kämppisten kanssa. Kortepohjan ylioppilaskylässä on myös oiva mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin, sillä asukkainamme on opiskelijoita ympäri maailman. Kohtaa kämppiksesi ennakkoluulottomasti ja avoimesti, niin nautit kimppa-asumisesta varmasti!

Sopikaa pelisäännöt yhdessä

Yhteiset säännöt kannattaa sopia heti yhteiselon alkutaipaleella. Ainakin nämä asiat kannattaa käydä kämppiksen kanssa läpi:

  • Yhteisten tilojen siivousvuorot voi listata siivouskalenteriin.
  • Sopikaa siitä, voiko vieraita tuoda asuntoon ja milloin.
  • Käykää läpi, mitkä asunnon tavarat ovat yhteiskäytössä – jakaminen on rikkaus!
  • Onko osa kulutustavaroista yhteisessä käytössä (esim. WC-paperi ja tiskiaine) ja kuka ne hankkii.
  • Kunnioita kämppiksen aikatauluja ja huomioi hiljaisuusajat.
  • On hyvä puhua asioista suoraan, myös niistä jotka harmittavat.

Ajankohtaista

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.

Kuvan etualalla henkilö asettelee valoja seinällä olevan peilin ympärille ja taustalla toinen henkilö asettelee verhoja seisoen sängyllä.

Solussa asuva, valmistaudu kämppiksen muuttoon

, / 9.7.2024

Ylioppilaskylään, kuten muidenkin kohteiden vapaisiin asuntoihin, muuttaa kesän ja alkusyksyn aikana uusia opiskelijoita. Jotta uuden asukkaan olisi mukava muuttaa Kortepohjaan ja uuteen soluasuntoon, huolehdithan, että asunnon yhteiset tilat...

Kaksi opiskelijaa tekemässä muuttoa.

Kuinka varautua muuttoon?

, / 5.7.2024

Soihdun opiskelija-asunnoissa muuttoja tapahtuu vuosittain yli 1200, joten me jos ketkä tiedämme, että uuteen asuntoon muuttaminen on usein stressaavaa ja vaatii hieman suunnittelua. Näillä vinkeillä muuttaminen sujuu helpommin ja vältyt...