Asuminen kimppakämpässä

Asuminen soluasunnossa antaa paljon, sillä se on edullista ja saat samalla uusia tuttavia – kenties jopa elinikäisiä ystäviä. Soluasunnossa sinulla on oma lukittava huone ja yhteiset tilat jaat kämppisten kanssa. Soihdulla on myös soluyksiöitä, joissa jaetaan kämppiksen kanssa vain eteinen. Erilaisiin soluasuntoihin voit tutustua Selaa asuntoja -sivustolla (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Soluasunnossa kannattaa kuitenkin sopia yhteisistä pelisäännöistä, jotta yhteiselo olisi mahdollisimman mukavaa kaikille. Esimerkiksi soluasuntojen yhteisten tilojen siisteydestä huolehtivat kaikki huoneiston asukkaat yhdessä. Yhteiset pelisäännöt siivouskäytäntöjen suhteen kannattaakin sopia kämppisten kanssa heti yhteisasumisen alkumetreillä. Jotta siivous olisi helpompaa, tulostakaa asunnon seinälle siivouslista sekä kämppisten siivouskalenteri, johon voitte yhdessä kämppisten kanssa merkitä sopimanne siivousvuorot.

Parhaimmillaan soluasuminen voi olla ikimuistoista aikaa, jolloin voit jakaa opiskelijaelämän ilot ja huolet yhdessä kämppisten kanssa. Kortepohjan ylioppilaskylässä on myös oiva mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin, sillä asukkainamme on opiskelijoita ympäri maailman. Kohtaa kämppiksesi ennakkoluulottomasti ja avoimesti, niin nautit kimppa-asumisesta varmasti!

Sopikaa pelisäännöt yhdessä

Yhteiset säännöt kannattaa sopia heti yhteiselon alkutaipaleella. Ainakin nämä asiat kannattaa käydä kämppiksen kanssa läpi:

  • Yhteisten tilojen siivousvuorot voi listata siivouskalenteriin.
  • Sopikaa siitä, voiko vieraita tuoda asuntoon ja milloin.
  • Käykää läpi, mitkä asunnon tavarat ovat yhteiskäytössä – jakaminen on rikkaus!
  • Onko osa kulutustavaroista yhteisessä käytössä (esim. WC-paperi ja tiskiaine) ja kuka ne hankkii.
  • Kunnioita kämppiksen aikatauluja ja huomioi hiljaisuusajat.
  • On hyvä puhua asioista suoraan, myös niistä jotka harmittavat.

Ajankohtaista

Soihtu Asumisen sähköpostiliikenteessä häiriöitä – tarkista roskapostikansiosi!

, / 8.12.2022

Soihtu Asumisen saaman tiedon mukaan osa asukkaille lähetetyistä sähköposteista ja asunnonhakijoille lähetetyistä asuntotarjouksista ei ole saavuttanut vastaanottajaa tavanomaisesti, vaan on ohjautunut vastaanottajan roskapostilaatikkoon.

Soihtu Korttelikylän asukaskokous 22.11. Ilokivi Venuella

/ 18.11.2022

Soihtu kutsuu koolle Korttelikylän asukkaat vuosittaiseen asukkaiden kokoukseen tiistaina 22.11. klo 17 alkaen Ilokiven Venuelle (Keskussairaalantie 2). Soihdun henkilökunta on paikalla kertomassa ajankohtaisista asumisen asioista, lisäksi...

Näkymä B-talon Bertta-saunan terassilta Kortepohjan kaupunginosaan. Etualalla terassikalusteet. Alkuperäinen kuva Jari Kuskelin

Kuinka varautua sähkökatkoon Soihdun asukkaana?

, / 18.11.2022

Tulevana talvena voidaan sähköpulan takia joutua turvautumaan ennalta suunniteltuihin, noin kahden tunnin sähkökatkoihin kuorman tasaamiseksi. Sähkökatkokseen varautuminen onkin yksi kansalaistaidoista.