Asuminen kimppakämpässä

Asuminen soluasunnossa antaa paljon, sillä se on edullista ja saat samalla uusia tuttavia – kenties jopa elinikäisiä ystäviä. Soluasunnossa sinulla on oma lukittava huone ja yhteiset tilat jaat kämppisten kanssa. Soihdulla on myös soluyksiöitä, joissa jaetaan kämppiksen kanssa vain eteinen. Erilaisiin soluasuntoihin voit tutustua Selaa asuntoja -sivustolla (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Soluasunnossa kannattaa kuitenkin sopia yhteisistä pelisäännöistä, jotta yhteiselo olisi mahdollisimman mukavaa kaikille. Esimerkiksi soluasuntojen yhteisten tilojen siisteydestä huolehtivat kaikki huoneiston asukkaat yhdessä. Yhteiset pelisäännöt siivouskäytäntöjen suhteen kannattaakin sopia kämppisten kanssa heti yhteisasumisen alkumetreillä. Jotta siivous olisi helpompaa, tulostakaa asunnon seinälle siivouslista sekä kämppisten siivouskalenteri, johon voitte yhdessä kämppisten kanssa merkitä sopimanne siivousvuorot.

Parhaimmillaan soluasuminen voi olla ikimuistoista aikaa, jolloin voit jakaa opiskelijaelämän ilot ja huolet yhdessä kämppisten kanssa. Kortepohjan ylioppilaskylässä on myös oiva mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin, sillä asukkainamme on opiskelijoita ympäri maailman. Kohtaa kämppiksesi ennakkoluulottomasti ja avoimesti, niin nautit kimppa-asumisesta varmasti!

Sopikaa pelisäännöt yhdessä

Yhteiset säännöt kannattaa sopia heti yhteiselon alkutaipaleella. Ainakin nämä asiat kannattaa käydä kämppiksen kanssa läpi:

  • Yhteisten tilojen siivousvuorot voi listata siivouskalenteriin.
  • Sopikaa siitä, voiko vieraita tuoda asuntoon ja milloin.
  • Käykää läpi, mitkä asunnon tavarat ovat yhteiskäytössä – jakaminen on rikkaus!
  • Onko osa kulutustavaroista yhteisessä käytössä (esim. WC-paperi ja tiskiaine) ja kuka ne hankkii.
  • Kunnioita kämppiksen aikatauluja ja huomioi hiljaisuusajat.
  • On hyvä puhua asioista suoraan, myös niistä jotka harmittavat.

Ajankohtaista

Katkos Soihdun laajakaistaverkossa tiistaina 23.8. – koskee Soihdun kaikkia asuinkohteita

, / 19.8.2022

Soihdun Laajakaistaverkko, joka toteutetaan teknisesti osana Jyväskylän yliopiston Opiskelijaverkkoa, katkeaa kiireellisen runkoverkon huoltotyön vuoksi tiistaina 23.8.2022. Katkoksen on ennakoitu kestävän noin tunnin ajalla 17.00 – 18.00.

Elokuun asukasinfo

, , , , / 10.8.2022

Elokuun Asukasinfon aiheina on muun muassa Kortepohja Festival 2.9., sähköntuotanto Soihdun asuinkohteissa ja Korttelikylän asukkaiden ilta.

Kortepohja Festival Rentukka-aukiolla perjantaina 2.9.

, / 9.8.2022

Jo perinteeksi muodostunut yhteisöllinen tapahtuma järjestetään jälleen Rentukka-aukiolla alkusyksystä - oiva keino polkaista syksy ja uusi lukuvuosi käyntiin! Tiedossa koko perheen ohjelmaa alpakoiden, pomppulinnan ja pihapelien parissa...