Asukasmuutosten ilmoittaminen

Vuokrasuhteen aikana asukkaan elämäntilanne saattaa muuttua monella tavalla: yhteenmuutto kumppanin kanssa, lapsen syntymä, ero, lapsen muutto pois kotoa ja muut tapahtumat ovat osa elämää.

Kun asuntoon tulee lisää asukkaita tai joku asukkaista muuttaa sieltä pois, tulee siitä ilmoittaa Soihdulle. Soihtu vuokranantajana tarvitsee asukkaiden tiedot mm. seuraavista syistä:

Voit ilmoittaa asuntoon tai sieltä pois muuttaneista henkilöistä täyttämällä ilmoituslomakkeen.

Tarvittaessa myös vuokrasopimukseen voidaan tehdä muutoksia. Kun kumppanisi muuttaa asuntoosi, voidaan teille tehdä uusi, yhteinen vuokrasopimus. Myös eron tullessa voidaan asuntoon jäävälle osapuolelle tehdä uusi, oma vuokrasopimus. Näistä sopimusmuutoksista veloitetaan hinnastomme mukainen palvelumaksu.

Toimi näin, kun haluat muutoksen vuokrasopimukseesi:

  1. Tee asuntohakemus, jossa on sen henkilön / niiden henkilöiden tiedot, jotka asunnossa asuvat muutoksen jälkeen. Kirjoita lisätietoihin, että kyse on sopimusmuutoksesta.
  2. Irtisano nykyinen vuokrasopimuksesi. Kirjoita lisätietoihin tai ilmoita Soihtu Asumiselle, että kyse on sopimusmuutoksesta. Huomaathan, että molempien osapuolten tulee irtisanoa vuokrasopimus, jos se on kahden henkilön nimissä.
  3. Kun irtisanomisilmoituksesi on käsitelty, saat asuntotarjouksen. Hyväksy asuntotarjous tarjouksella olevan ohjeen mukaisesti.
  4. Tarjouksen hyväksyttyäsi saat sähköpostiisi uuden vuokrasopimuksen allekirjoitettavaksi sekä vuokralaskun, joka sisältää myös palvelumaksun.
  5. Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen asia on kunnossa. Mahdollisia muuttoon ja avainten palauttamiseen liittyviä ohjeviestejä ei tarvitse huomioida.

Tämä ohje koski asukkaiden lisäämistä tai poistamista vuokraamastasi asunnosta.

Oletko vuokraamassa asuntoasi toiselle henkilölle? Luethan alla olevat ohjeet.

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Symppis koti Kortepohjassa

, , , / 10.5.2024

  Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Valtteri Hiltunen päätyi Jyväskylään osin sattuman kautta. Arvosanat takasivat hakukeväänä suoraan opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta, ja tervetulokirjeen mukana...

Asukasinfon artikkelikuva

Toukokuun asukasinfo

, / 6.5.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

JYYn kasvoina ja järjestöjen tukena 

, , / 3.5.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Ylioppilaskunnan jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri Petro Pitkänen tekee asiantuntijatyötä JYYn piirissä toimivien järjestöjen parissa. Petrolla on yli 14 vuoden...