Kortepohjan ylioppilaskylä

Suosittu ja turvallinen Kortepohja on yksi Jyväskylän nopeimmin kehittyvistä kaupunginosista. Kortepohjan ylioppilaskylä tarjoaa kodin yli 1 800 opiskelijalle.

Vuokra-asuntojamme voivat hakea myös muut kuin Jyväskylän yliopiston opiskelijat, joiden mukaan Kortepohjan ylioppilaskylä on saanut nimensä.  

Herää linnunlauluun ja pyöräile luennolle 

Kortepohjan ylioppilaskylä on suosittu asuinkohde ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta. Seminaarinmäen kampukselle pyöräilee seitsemässä minuutissa, Jyväskylän keskustaan ja Mattilanniemeen vartissa. Ylioppilaskylään pääsee useilla bussilinjoilla suoraan Jyväskylän paikallisliikenneterminaalilta kymmenessä minuutissa.  

Luonto on silti puistomaisessa Kortepohjan kaupunginosassa aivan lähellä. Ylioppilaskylää täplittävät viheralueet ja yhteiset oleskelupihat. Useita kaupallisia sekä Jyväskylän kaupungin ylläpitämiä liikuntapaikkoja sijaitsee Kortepohjassa ja sen lähialueilla. Mielitpä sitten hiihtämään, juoksemaan, uimarannalle, laskettelurinteeseen tai luonnontilaiseen metsään – Kortepohjan asukkaana sinulla on mistä valita. 

Kortepohjan ylioppilaskylä -faktoja: 

  • Talot nimetty aakkosilla, käytössä kirjaimet A-T  
  • Tunnetuimmat talot: ”Tornitalot” A B C D E ovat 9-kerroksisia maamerkkejä  
  • Legendaarisimmat talot: MNOP on arkkitehti Erkki Kantosen suunnittelema monumenttimainen kokonaisuus 
  • Erikoista: Samalla alueella sijaitsevat Soihdun 18 kerrostaloa muodostavat ainutlaatuisen ”kylän”!
  • Kaupunginosassa: Pieni ruokakauppa, iso ruokakauppa, kirjasto, Laajavuoren ulkoliikuntakeskus, yhteiskäyttöauto, ravintola Rentukka  
  • Ylioppilaskylässä: Rentukka-talon kuntosali ja opiskelutilat, Funet-laajakaistayhteys Internetiin, soutuvene, viljelylaatikot, sauna, Smartpost-automaatti 

Kavereita ja kotijuttuja 

Kortepohjan ylioppilaskylä tunnetaan niin Jyväskylässä kuin kaupungin ulkopuolellakin eloisasta yhteisökulttuurista. Kortepohjaa muistellaan hauskojen juhlien ja opiskelijatapahtumien näyttämönä, ja moni on löytänyt Kortepohjasta (leikkistästi ”Kylästä”) yhteisön, johon voi pitää yhteyttä vielä vuosienkin päästä.

2020-luvun opiskelijaelämään kuuluva yhteisöllisyys rakentuu kavereista, hyvinvoinnista ja laadukkaista palveluista. 

Rentukka on elävän Kylän sydän

Kortepohjan ylioppilaskylän keskusaukiolla sijaitseva Rentukka on yhteisötalo, josta löydät ravintolan, opiskelutiloja, Smartpost-automaatin ja kuntosalin. Soihdun asukkaana Rentukan palvelut sisältyvät vuokraasi.

Yhteistä tekemistä ja tiloja olemiseen

Kortepohjassa on helppo tutustua ihmisiin. Kortepohjan ylioppilaskylä on yhteisöllisyydessä Suomen opiskelija-asumisen edelläkävijä. Yhteisötapahtumat ja harrastusmahdollisuudet ovat aina kuuluneet legendaarisen ylioppilaskylän palveluihin.

Palauttava arki ja nopea netti

Vuokra-asunto Kortepohjan ylioppilaskylässä tarjoaa rauhaa keskittyä omaan tekemiseen ja palautumiseen. Kotona on helppo opiskella, viihtyä ja pitää yhteyttä ihmisiin, kun vuokraan sisältyvä 1 GB nettiyhteys tuo opiskelijaverkon palvelut ja etäluennot suoraan asuntoon.

Asumisen ohjeita ja neuvoja

Asunnon käyttö ja huolto, asunnonvaihto, vuokrasuhteen hoitaminen tai vaihtoonlähtö voivat olla arjessa isoja asioita, mutta et ole yksin! Ohjeita arjen asioihin löydät ohjepankista. Pienissä ja isommissa huolissa sinua auttaa asukasneuvoja.

Matalan kynnyksen liikuntapaikat

Kortepohjan ylioppilaskylän erityispiirteenä on arjen hyvinvoinnin lisääminen. Soihdun asukkaiden vuokraan sisältyvä tilava ja valoisa kuntosali keskellä Kylää sopii päivittäseen treeniin. Pihalta löytyy myös ulkoliikuntapiste.

Kylä-lehti

Soihdun asukaslehti Kylä kertoo asumisen arjesta, Soihdun yhteisöistä ja tekijöistä. Lehden numeroita voit selata täällä.

Uusinta uutta ja parasta vanhaa

Olemme uudistaneet Kortepohjan ylioppilaskylän rakennuskantaa viime vuosina voimakkaasti. Haluamme tarjota 2020-luvun asumisen laatuvaatimuksiin vastaavaa ilmastokestävää, laadukkaasti ylläpidettyä ja viihtyisää vuokra-asumista, josta nauttivat niin opiskelijat kuin muutkin vaivattoman asumisen ja sujuvan arjen ystävät.

Soihdun arvojen mukaisesti peruskorjauksemme ovat aina talojen rakenteiden, pintojen ja talotekniikan perusteellisia uudistuksia, joissa talon elinkaaren aikainen hiilijalanjälki pienenee ja asumismukavuus kasvaa merkittävästi. Soihdulle on myönnetty tunnustuksena Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta ensimmäisenä peruskorjauskohtena Suomessa. Parhaillaan käynnissä oleva A B C D E -tornitalojen peruskorjaushanke uudistaa Kortepohjan ylioppilaskylän keskusaukion ympäristön kokonaan.

Alla olevalla videolla Heta kertoo v. 2019 peruskorjauksesta valmistuneesta B-talosta.

Tarinoita Kortepohjasta

Ylioppilaskylä on koti myös lapsille

, , / 5.11.2021

Luokanopettajaksi opiskelevan Sara Ailun asuu perheineen Kortepohjan ylioppilaskylässä. Kylässä parasta Saran mielestä on avoin ja yhteisöllinen ilmapiiri.

Itse kasvatetusta ruuasta saa olla ylpeä

, , , / 10.5.2021

Kortepohjan ylioppilaskylän asukas Laura Del Castillo Munera luki viime keväänä Asukasinfo-uutiskirjeestä mahdollisuudesta varata itselleen viljelylaatikko kesäksi. Sekä Laura että hänen kämppiksenä innostuivat ajatuksesta kasvattaa kasviksia alusta asti itse, oman kotitalon pihalla.

Opiskelijat parvekkeella Kortepohjassa

Ystävästä tuli kämppis

, , , , / 3.5.2021

Vaikka suurin osa opiskelijoista haluaa nykyään asua omassa yksiössä, Maria Marouli on Suomeen muutettuaan hakeutunut asumaan soluasuntoihin voidakseen tutustua muihin opiskelijoihin. Kokemusta on ehtinyt kertyä jo useammasta asunnosta ja uudesta asuintoverista.