Kuinka varautua muuttoon?

Soihdun opiskelija-asunnoissa muuttoja tapahtuu vuosittain yli 1200, joten me jos ketkä tiedämme, että uuteen asuntoon muuttaminen on usein stressaavaa ja vaatii hieman suunnittelua. Näillä vinkeillä muuttaminen sujuu helpommin ja vältyt muuttopäivänä ylimääräiseltä säädöltä.

1. Huolehdi tarvittavista sopimuksista ennen muuttoa

Tarkista, tarvitsetko uuteen asuntoosi sähkösopimuksen, nettiliittymän tai kotivakuutuksen. Soihdun asunnoissa sähkö ja netti sisältyvät vuokraan, mutta kotivakuutus ei. Suosittelemmekin kotivakuutuksen ottamista vahinkotilanteiden varalle.

Varmista, että olet myös allekirjoittanut vuokrasopimuksen ja maksanut mahdollisen vuokravakuuden. Soihdulla emme vaadi vakuutta, mutta vuokrasopimus tulee allekirjoittaa sähköisesti ennen avainten noutamista.

2. Suunnittele muuttopäivä ennakkoon

Tarkista vuokranantajaltasi, milloin ja mistä voit noutaa avaimet asuntoosi. Huoneenvuokralain mukaan edellisellä asukkaalla on oikeus pitää asunnon avaimia vuokrasopimuksen päättymistä seuraavaan arkipäivään klo 12.00 saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että Soihdun asuntoon muuttaessasi voit saada avaimesi aikaisintaan tuolloin.

Soihdun asuntoon muuttaessasi voit tilata avaimet avainautomaattiin tai noutaa ne palvelupisteeltämme aukioloaikojen puitteissa. Huomioithan, että jos haluat tilata avaimet automaattiin, tulee se tehdä viimeistään 3 työpäivää ennen haluttua hakuaikaa.

3. Järjestä muuttoapua

Kun tiedät, milloin voit muuttaa uuteen asuntoosi, järjestä itsellesi muuttoapua kyseiselle päivälle. Pyydä kavereita tai perheenjäseniä avuksi – tarvittaessa voit pyytää muuttopalveluita tarjoavan yrityksen auttamaan muutossa tai tekemään sen kokonaan puolestasi.

Varaa myös pakettiauto tai peräkärry hyvissä ajoin, mikäli tarvitset sellaista huonekalujen siirtämiseen.

4. Pakkaa tavarat huolellisesti

Aloita tavaroiden pakkaaminen hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, jotta silloin voit keskittyä vain tavaroiden muuttamiseen.

Jos mahdollista, järjestele tavarat jo tässä vaiheessa huoneittain ja merkitse muuttolaatikoihin niiden sisältö – näin muuttolaatikoiden purkaminen uudessa asunnossa on helpompaa!

5. Muuttopäivä

Vuokra-asuntoon muuttaessa on hyvä huomioida, että asunto on usein edellisen asukkaan jäljiltä. Usein onkin mukavampi asettua asuntoon, jos siivoaa asunnon ennen kuin kantaa huonekaluja sisään. On myös hyvä tarkistaa asunnon kunto tässä vaiheessa, kun se on vielä tyhjä. Ota kuvia mahdollisista puutteista ja välitä ne vuokranantajallesi. Soihdulla asuessasi saat muutaman päivän kuluessa sähköpostiisi linkin huoneistokorttiin, johon voit liittää kuvat.

Tarvittaessa voit tehdä huollolle sähköisen huoltopyynnön, mikäli huomaat asunnossa jotain sellaista, joka vaatii korjausta. Tutustu ennen tätä asunnon korjausvastuisiin ja tarkista, kenen vastuulla huollettava asia on.

Kun huonekalut ja muut tavarat on kannettu siivouksen jälkeen sisään, on hyvä hengähtää ja tarjota muuttoavulle kiitokseksi esimerkiksi pizzat!

Soihtu tarjoaa opiskelija-asuntoja Jyväskylässä

Soihtu on luotettava vuokranantaja Jyväskylässä ja asuinkohteemme tunnetaan vuokraan sisältyvistä palveluista sekä yhteisöllisyydestä.

Soihtu on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan, eli opiskelijoiden, omistamaa liiketoimintaa. JYYn jäsen on etusijalla asuntoihimme, mutta tarjoamme asuntoja myös muille Jyväskylässä opiskeleville. Tutustu kaikkiin asuinkohteisiimme sekä vuokraan sisältyviin palveluihin alta ja hae asuntoa ilman vuokravakuutta jo tänään!

Kaksi opiskelijaa tekemässä muuttoa.

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.