Kotivakuutus

Kotivakuutus on loistava turva esimerkiksi vesivahingon tai varkauden sattuessa, sillä vuokranantajan vakuutus ei korvaa sinun irtaimistollesi tapahtuvaa vahinkoa. Soihtu suosittelee asukkailleen oman kotivakuutuksen ottamista. Huomioithan, että JYYn tarjoama kotivakuutus on lakannut 31.12.2022. Asukkaiden suositellaan ottavan oman kotivakuutuksen haluamaltaan vakuutusyhtiöltä 1.1.2023 alkaen. 

Kotivakuutus vuokra-asunnossa vakuuttaa ennen kaikkea oman irtaimistosi, mutta myös itseaiheutetut vahingot asunnon pinnoille ja rakenteille. Itse aiheutettujen vahinkojen varalta on hyvä suojautua vastuuvakuutuksella. Useat kotivakuutukset korvaavat irtaimistosi myös vuokra-asuntoon liittyvissä ullakko-, kellari- tai varastotiloissa. Vakuutuksia on erilaisia ja ne kattavat eri asioita – vakuutusyhtiöt osaavat neuvoa sinua sopivan vakuutuksen hankkimisessa. 

Miksi kotivakuutus kannattaa hankkia?

  • Vuokranantaja ei korvaa varastettua tai hajonnutta omaisuutta. Jos esimerkiksi polkupyöräsi varastetaan pyörävarastosta, Soihtu ei korvaa varastettua pyörää. Oikein säilytetyn pyörän vakuutusyhtiö puolestaan voi korvata. 
  • Vakuutusyhtiö voi korvata asunnon mahdolliset vesivahingot ja sinun irtaimistolle aiheutuneen haitan. Huomioithan, että astian- ja pyykinpesukoneiden asennuksessa vaaditaan ammattilaisen asennusta. Mikäli ammattilainen ei ole asentanut konetta, vahingon sattuessa kotivakuutus ei usein korvaa vahinkoa. 
  • Vesivahinko voi vahingoittaa myös naapurin asuntoa ja irtaimistoa. Huolimattomuudesta johtuneen vesivahingon sattuessa vastuuvakuutus korvaa myös naapurin asunnolle tapahtuneet vahingot. 

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Symppis koti Kortepohjassa

, , , / 10.5.2024

  Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Valtteri Hiltunen päätyi Jyväskylään osin sattuman kautta. Arvosanat takasivat hakukeväänä suoraan opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta, ja tervetulokirjeen mukana...

Asukasinfon artikkelikuva

Toukokuun asukasinfo

, / 6.5.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

JYYn kasvoina ja järjestöjen tukena 

, , / 3.5.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Ylioppilaskunnan jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri Petro Pitkänen tekee asiantuntijatyötä JYYn piirissä toimivien järjestöjen parissa. Petrolla on yli 14 vuoden...