Kotivakuutus

Kotivakuutus on loistava turva esimerkiksi vesivahingon tai varkauden sattuessa, sillä vuokranantajan vakuutus ei korvaa sinun irtaimistollesi tapahtuvaa vahinkoa. Soihtu suosittelee asukkailleen oman kotivakuutuksen ottamista. Huomioithan, että JYYn tarjoama kotivakuutus on lakannut 31.12.2022. Asukkaiden suositellaan ottavan oman kotivakuutuksen haluamaltaan vakuutusyhtiöltä 1.1.2023 alkaen. 

Kotivakuutus vuokra-asunnossa vakuuttaa ennen kaikkea oman irtaimistosi, mutta myös itseaiheutetut vahingot asunnon pinnoille ja rakenteille. Itse aiheutettujen vahinkojen varalta on hyvä suojautua vastuuvakuutuksella. Useat kotivakuutukset korvaavat irtaimistosi myös vuokra-asuntoon liittyvissä ullakko-, kellari- tai varastotiloissa. Vakuutuksia on erilaisia ja ne kattavat eri asioita – vakuutusyhtiöt osaavat neuvoa sinua sopivan vakuutuksen hankkimisessa. 

Miksi kotivakuutus kannattaa hankkia?

  • Vuokranantaja ei korvaa varastettua tai hajonnutta omaisuutta. Jos esimerkiksi polkupyöräsi varastetaan pyörävarastosta, Soihtu ei korvaa varastettua pyörää. Oikein säilytetyn pyörän vakuutusyhtiö puolestaan voi korvata. 
  • Vakuutusyhtiö voi korvata asunnon mahdolliset vesivahingot ja sinun irtaimistolle aiheutuneen haitan. Huomioithan, että astian- ja pyykinpesukoneiden asennuksessa vaaditaan ammattilaisen asennusta. Mikäli ammattilainen ei ole asentanut konetta, vahingon sattuessa kotivakuutus ei usein korvaa vahinkoa. 
  • Vesivahinko voi vahingoittaa myös naapurin asuntoa ja irtaimistoa. Huolimattomuudesta johtuneen vesivahingon sattuessa vastuuvakuutus korvaa myös naapurin asunnolle tapahtuneet vahingot. 

JYYn jäsenilleen tarjoama kotivakuutus 31.12.2022 saakka:

Soihdun asunnoissa asuvat JYYn jäsenet kuuluvat automaattisesti ylioppilaskunnan tarjoaman peruskotivakuutuksen piiriin. Jos et ole JYYn jäsen, hankithan kotivakuutuksen muuten turvaamaan kotisi ja kotisi tavarat.

Jos sinulla on jotain kysyttävää vakuutukseen liittyen esim. korvauksen hakemiseen, ota yhteyttä Söderberg & Partners Oy:hyn. Vakuutuksenvälittäjät Söderberg & Partners Oy:stä osaavat auttaa sinua kaikissa kotivakuutukseen liittyvissä kysymyksissä.

OP Vakuutus, vakuutusnumero 16-540-425-3

Kotivakuutuksiin eivät kuulu rikkovahingot eikä siinä ole tapaturma-, matkustaja- tai oikeusturvavakuutusta.

Harkitessasi mahdollisen aikaisemman henkilökohtaisen vakuutuksesi päättämistä JYYn vakuutusta vastaan, ole aina ensin yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi, sillä esim. arvotavaroiden vakuuttamiseen asukkaan kannattaa aina harkita omaa laajempaa vakuutusturvaa.

Korvauskäsittely tapahtuu vakuutusyhtiössä. OP Vakuutuksessa vahingot hoidetaan puhelinpalvelun kautta. Kun asioit OP puhelinpalvelun kanssa, ilmoita vakuutuksenottajaksi JYY (Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta) ja kerro JYYn vakuutusnumero (16-540-425-3). Muista ottaa saamasi vahinkotunnus muistiin! Voit lähettää esim. rikosilmoituksen veloituksetta vahinkoon liittyen myöhemmin postitse yhtiöön, kun vahinkotunnus on sinulla muistissa. Huomioi, että omavastuu on jokaisesta vahingosta 150 €.

Jos olet ali- tai jälleenvuokrannut asuntosi, ei ali- tai jälleenvuokralaisesi kuulu JYYn tarjoaman peruskotivakuutuksen piiriin, vaikka hän olisi ylioppilaskunnan jäsen. Suosittele ali-/jälleenvuokralaistasi ottamaan oma kotivakuutus.

Kysyttävää JYYn tarjoamasta vakuutuksesta? Ota yhteyttä vakuutusmeklareihin.

Vakuutusmeklaritoimisto Söderberg & Partners Oy (ent. Meklaritalo Oy)
Tikkutehtaantie 2, 40800  Vaajakoski
Päivi Nivala +358 50 401 0116, paivi.nivala (AT) soderbergpartners.com

Ajankohtaista

Viljelylaatikot varattavissa 28.3. alkaen

, , , , / 21.3.2023

Keväisin Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla asukkaat saavat varata viljelylaatikoita sekä -palstoja maksutta omaan käyttöön. Ylioppilaskylässä on yhteensä 20 viljelylaatikkoa (RS-talojen sisäpihalla) ja Vehkakujalla 6...

Vuokravalvonta suljettu 17.3.

, / 14.3.2023

Soihtu Vuokravalvonta on suljettu pe 17.3.2023. Olemme tavattavissa seuraavan kerran ma...

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Maaliskuun asukasinfo

, / 13.3.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen kerran...