Kotivakuutus

Kotivakuutus on loistava turva esimerkiksi vesivahingon tai varkauden sattuessa, sillä vuokranantajan vakuutus ei korvaa sinun irtaimistollesi tapahtuvaa vahinkoa. Soihtu suosittelee asukkailleen oman kotivakuutuksen ottamista. Huomioithan, että JYYn tarjoama kotivakuutus on lakannut 31.12.2022. Asukkaiden suositellaan ottavan oman kotivakuutuksen haluamaltaan vakuutusyhtiöltä 1.1.2023 alkaen. 

Kotivakuutus vuokra-asunnossa vakuuttaa ennen kaikkea oman irtaimistosi, mutta myös itseaiheutetut vahingot asunnon pinnoille ja rakenteille. Itse aiheutettujen vahinkojen varalta on hyvä suojautua vastuuvakuutuksella. Useat kotivakuutukset korvaavat irtaimistosi myös vuokra-asuntoon liittyvissä ullakko-, kellari- tai varastotiloissa. Vakuutuksia on erilaisia ja ne kattavat eri asioita – vakuutusyhtiöt osaavat neuvoa sinua sopivan vakuutuksen hankkimisessa. 

Miksi kotivakuutus kannattaa hankkia?

  • Vuokranantaja ei korvaa varastettua tai hajonnutta omaisuutta. Jos esimerkiksi polkupyöräsi varastetaan pyörävarastosta, Soihtu ei korvaa varastettua pyörää. Oikein säilytetyn pyörän vakuutusyhtiö puolestaan voi korvata. 
  • Vakuutusyhtiö voi korvata asunnon mahdolliset vesivahingot ja sinun irtaimistolle aiheutuneen haitan. Huomioithan, että astian- ja pyykinpesukoneiden asennuksessa vaaditaan ammattilaisen asennusta. Mikäli ammattilainen ei ole asentanut konetta, vahingon sattuessa kotivakuutus ei usein korvaa vahinkoa. 
  • Vesivahinko voi vahingoittaa myös naapurin asuntoa ja irtaimistoa. Huolimattomuudesta johtuneen vesivahingon sattuessa vastuuvakuutus korvaa myös naapurin asunnolle tapahtuneet vahingot. 

Ajankohtaista

Paloturvallisuusviikko 25.11.–1.12.2023

Nyt vietetään Paloturvallisuusviikkoa – tarkista kotisi paloturvallisuus

, / 25.11.2023

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.–1.12.2023. Tulipalo on paljon helpompi ehkäistä kuin sammuttaa. Ihan äkkiä ei tule ajatelleeksi, että vaikka palo ei kehittyisi kovin suureksi, sen aiheuttama savu tuhoaa...

Vuokrat nousevat maaliskuussa – myös käyttömaksuihin ja korvaushinnastoon tulossa muutoksia

, / 24.11.2023

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on vahvistaessaan Kortepohjan ylioppilaskylän ja liiketoimintajohtokunta vahvistaessaan Soihtu Vehkakujan sekä Soihtu Korttelikylän talousarvion vuodelle 2024 hyväksyneet keskimääräisen...

Artikkelikuvassa Anni Pajari

Yhteisömanagerin viikko

/ 24.11.2023

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Mari Mansikkamäki, Visual Friday 18.9.2023 Tärkeä osa työtehtäviäni on asukasneuvonta, joka auttaa asukkaita asumiseen tai yleisesti elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa. Tänään esimerkiksi kirjoitan...