Vesimaksu

Soihtu Korttelikylässä vuokran yhteydessä peritään vesiennakkoa, joka määräytyy henkilömäärän mukaan ja joka tasataan neljän (4) kuukauden välein vastaamaan vesimittarin osoittamaa huoneiston todellista kulutusta. Vuokranmaksun (ja vesiennakon) eräpäivä on Soihdun kohteissa 6. päivä kutakin kuuta.

Soihtu Korttelikylässä vuokralainen maksaa vesimaksuennakkoa 20 euroa kuukaudessa per asukas ja sen suuruus määräytyy asunnon asukasmäärän perusteella. Esimerkiksi yksinasuva maksaa vesiennakkoa 20 € kuukaudessa, kahden hengen taloudessa maksetaan 40 € kuukaudessa, jne.

Ennakkoon maksettu vesimaksu huomioidaan tasauslaskussa ja tasaus laskutetaan neljän (4) kuukauden välein. Asukas maksaa vedestä vuokran yhteydessä kuukausittain 20 € (per hlö) sekä kulutuksen mukaisen tasauslaskun 3 kertaa vuodessa. Mikäli asukkaan kulutus on pientä ja ennakkoon maksettu vesimaksu ylittää todellisen kulutuksen, asukas saa liikaa maksetusta vesimaksusta palautuksen. Summa on mahdollista kohdistaa myös ennakoksi tuleville vesilaskuille. Mikäli asukkaan kulutus on suurta ja ennakkoon maksettu vesimaksu ei kata todellista kulutusta, maksaa asukas erotuksen tasauslaskussa.

Kulutus tasataan aina poismuuton yhteydessä.

Huoneistokohtaisen vedenkulutuksen mittauksen tiedetään pienentävän kulutusta, mikä taas tasapuolistaa laskutusta. Kun kulutuksesta maksaa itse oman todellisen kulutuksensa mukaisesti, kiinnittää usein enemmän huomiota kustannusten pienentämiseen.

Muissa Soihdun kohteissa (Kortepohjan ylioppilaskylä ja Soihtu Vehkakuja) vesi kuuluu asunnon vuokraan.

Katso myös

Vuokra

Vuokranmaksu

Ajankohtaista

Etsitkö asuntoa Jyväskylästä?

, , , , / 22.6.2022

Soihdun asukkaat arvostavat mm. yhteisöllisyyttä, käytettävissä olevia opiskelutiloja ja kuntosalia. Lue lisää siitä, miksi kannattaa sinunkin muuttaa Soihdulle.

Ylioppilaskylän H- ja J-talojen katoille asennetaan aurinkopaneelit

, , , / 17.6.2022

Kortepohjan ylioppilaskylä siirtyy uusiutuvan energian tuotantoon, kun H- ja J-talojen katoille asennetaan ensi viikosta alkaen aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien tuotto ylioppilaskylän sähkönkulutuksesta on noin 2 % ja tulevaisuudessa...

Kaikki Soihtu Korttelikylän asunnot on tarjottu

, , / 13.6.2022

Soihdun uudiskohteen Soihtu Korttelikylän haku avautui huhtikuussa. Kaikki asuntohakemukset on ehditty käsittelemään Soihtu Asumisen toimesta ja hakijoille on lähetetty asuntotarjous henkilökohtaisesti. Soihtu Korttelikylän asukkaat...