Vesimaksu

Soihtu Korttelikylässä vuokran yhteydessä peritään vesiennakkoa, joka määräytyy henkilömäärän mukaan ja joka tasataan neljän (4) kuukauden välein vastaamaan vesimittarin osoittamaa huoneiston todellista kulutusta. Vuokranmaksun (ja vesiennakon) eräpäivä on Soihdun kohteissa 6. päivä kutakin kuuta.

Soihtu Korttelikylässä vuokralainen maksaa vesimaksuennakkoa 20 euroa kuukaudessa per asukas ja sen suuruus määräytyy asunnon asukasmäärän perusteella. Esimerkiksi yksinasuva maksaa vesiennakkoa 20 € kuukaudessa, kahden hengen taloudessa maksetaan 40 € kuukaudessa, jne.

Ennakkoon maksettu vesimaksu huomioidaan tasauslaskussa ja tasaus laskutetaan neljän (4) kuukauden välein. Asukas maksaa vedestä vuokran yhteydessä kuukausittain 20 € (per hlö) sekä kulutuksen mukaisen tasauslaskun 3 kertaa vuodessa. Mikäli asukkaan kulutus on pientä ja ennakkoon maksettu vesimaksu ylittää todellisen kulutuksen, asukas saa liikaa maksetusta vesimaksusta palautuksen. Summa on mahdollista kohdistaa myös ennakoksi tuleville vesilaskuille. Mikäli asukkaan kulutus on suurta ja ennakkoon maksettu vesimaksu ei kata todellista kulutusta, maksaa asukas erotuksen tasauslaskussa.

Kylmävesi 5,60 €/m3 ja lämmin vesi 13,20 €/m3. Kulutus tasataan aina poismuuton yhteydessä.

Huoneistokohtaisen vedenkulutuksen mittauksen tiedetään pienentävän kulutusta, mikä taas tasapuolistaa laskutusta. Kun kulutuksesta maksaa itse oman todellisen kulutuksensa mukaisesti, kiinnittää usein enemmän huomiota kustannusten pienentämiseen.

Muissa Soihdun kohteissa (Kortepohjan ylioppilaskylä ja Soihtu Vehkakuja) vesi kuuluu asunnon vuokraan.

Katso myös

Vuokra

Vuokranmaksu

Ajankohtaista

Artikkelikuva Opiskelija-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan

Opiskelija-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan

, / 27.9.2023

Tänä syksynä Soihdun opiskelija-asuntojen kysyntä on ylittänyt tarjonnan reilusti. Soihdun asuntoja vuokrataan ensisijaisesti opiskelijoille ja näistä asunnoista osa on valtion tukemia vuokra-asuntoja (ns. ARA-asuntoja), joiden...

Häiriötilanne puhelinpalvelussa

, / 26.9.2023

Soihtu Asumisen puhelinpalvelun vaihteessa on häiriö, jonka vuoksi puhelut eivät tällä hetkellä ohjaudu oikein. Selvitämme tilannetta parhaillaan. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse, mikäli et tavoita meitä puhelimitse....

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.