Vesimaksu

Soihtu Korttelikylässä vuokran yhteydessä peritään vesiennakkoa, joka määräytyy henkilömäärän mukaan ja joka tasataan neljän (4) kuukauden välein vastaamaan vesimittarin osoittamaa huoneiston todellista kulutusta. Vuokranmaksun (ja vesiennakon) eräpäivä on Soihdun kohteissa 6. päivä kutakin kuuta.

Soihtu Korttelikylässä vuokralainen maksaa vesimaksuennakkoa 20 euroa kuukaudessa per asukas ja sen suuruus määräytyy asunnon asukasmäärän perusteella. Esimerkiksi yksinasuva maksaa vesiennakkoa 20 € kuukaudessa, kahden hengen taloudessa maksetaan 40 € kuukaudessa, jne.

Ennakkoon maksettu vesimaksu huomioidaan tasauslaskussa ja tasaus laskutetaan neljän (4) kuukauden välein. Asukas maksaa vedestä vuokran yhteydessä kuukausittain 20 € (per hlö) sekä kulutuksen mukaisen tasauslaskun 3 kertaa vuodessa. Mikäli asukkaan kulutus on pientä ja ennakkoon maksettu vesimaksu ylittää todellisen kulutuksen, asukas saa liikaa maksetusta vesimaksusta palautuksen. Summa on mahdollista kohdistaa myös ennakoksi tuleville vesilaskuille. Mikäli asukkaan kulutus on suurta ja ennakkoon maksettu vesimaksu ei kata todellista kulutusta, maksaa asukas erotuksen tasauslaskussa.

Kylmävesi 5,60 €/m3 ja lämmin vesi 13,20 €/m3. Kulutus tasataan aina poismuuton yhteydessä.

Huoneistokohtaisen vedenkulutuksen mittauksen tiedetään pienentävän kulutusta, mikä taas tasapuolistaa laskutusta. Kun kulutuksesta maksaa itse oman todellisen kulutuksensa mukaisesti, kiinnittää usein enemmän huomiota kustannusten pienentämiseen.

Muissa Soihdun kohteissa (Kortepohjan ylioppilaskylä ja Soihtu Vehkakuja) vesi kuuluu asunnon vuokraan. Jos yksiössä asuu useampi kuin yksi henkilö, ylimääräisistä asukkaista peritään vesimaksu (15 € / kk).

Katso myös

Vuokra

Vuokranmaksu

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihdulla – yhteisömanagerin työtehtäviä hoitaa jatkossa asumiskoordinaattori

, , , / 10.6.2024

Soihdulla on nimitetty työntekijöitä uusiin työtehtäviin kesäkuusta alkaen. Jatkossa yhteisömanagerin vastaavia työtehtäviä hoitaa asumiskoordinaattori Anni Pajari. Hän vastaa kesäkuusta alkaen Soihtu Asumisen asukasvalinnasta,...

Opiskelija soluasunnon huoneessa, istuu tuolilla kannettava tietokone sylissään ja hymyilee kameralle.

Asukastyytyväisyyden eteen tehdään päivittäin työtä

, / 27.5.2024

Soihdun voimassa olevan strategian (2023-2027) myötä asiakastyytyväisyys on noussut Soihtu Asumisen tärkeimmäksi mittariksi asuntojen käyttöasteen rinnalle. Haluamme, että opiskelijat viihtyvät asunnoissamme ja asuintalojen yhteisissä...

Soihtu Korttelikylän opiskelija-asunnon keittiö

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2024

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös opiskelija-asunnon hakeminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana opiskelija-asuntoihin useita satoja hakemuksia kuukausittain....