Sähkö & vesi

Soihdun asukkaana sähkömaksu sisältyy asuntosi vuokraan. Lisäksi Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla vesi kuuluu asunnon vuokrahintaan. Vaikka energiakulut eivät suoraan lisää omia asuinkustannuksiasi, ilmaston ja yhteiskunnan kannalta parasta on käyttää sähköä ja vettä säästeliäästi.

Vuokranantajana ja kiinteistökehittäjänä pidämme Soihdulla huolen siitä, että käyttämämme sähkö ja vesi ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Tältä sivulta löydät tietoa käyttämästämme energiasta ja vinkkejä energian säästöön asumisen arjessa.

Kortepohjan ylioppilaskylä & Soihtu Vehkakuja

Kortepohjan ylioppilaskylän sekä Soihtu Vehkakujan asukkailla asunnon sähkö- ja vesikustannukset sisältyvät monien muiden palveluiden lisäksi asunnon vuokraan.

Soihdun asuinkohteissa siirryttiin tammikuussa 2021 käyttämään Alvan Vihreää lämpöä. Päästötön Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla.

Soihtu Vehkakujalla on otettu vuonna 2021 käyttöön älykäs lämmönsäätöjärjestelmä, joka tekoälyn avulla oppii kiinteistöjen käyttäytymisen eri vuodenaikoina sekä huomioi säätilojen vaihtelut. Tämän myötä asunnoissa on tasaisemmat lämpöolosuhteet läpi vuoden ja kulutus on optimaalista. Energiansäästö syntyy siitä, kun kulutushuiput saadaan leikattua pois, eikä ns. ylilämmittämistä pääse tapahtumaan.

Lisäksi molemmissa asuinkohteissa on käytössä Fiksuvesi-etäseurantapalvelu. Etäseurantapalvelussa päävesimittaria seurataan reaaliajassa, jotta voidaan analysoida vedenkulutuksen muutoksia ja järjestelmä hälyttää kulutuspoikkeamista välittömästi. Näin päästään nopeasti kiinni mahdollisiin vuotoihin ja ylimääräisiin vesikuluihin.

Soihtu Korttelikylä

Soihtu Korttelikylän asukkailta laskutetaan vesi kulutuksen mukaisesti. Korttelikylässä on tehty ratkaisuja tukemaan kestävän kehityksen toteutumista Soihdun rakentamis- ja vuokraustoiminnassa. Huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus pienentää kulutusta ja tasapuolistaa laskutusta. Soihtu Korttelikylä tuottaa aurinkoenergiaa katolle sijoitettujen aurinkopaneelien avulla ja kohde käyttää kaiken tuottamansa sähkön itse.

Kuinka voin asukkaana vaikuttaa sähkön ja veden kulutukseen?

  • Ilmoita mahdollisista vuodoista hanoissa ja WC-pöntössä kiinteistöhuoltoon mahdollisimman pikaisesti.
  • Älä tiskaa juoksevan veden alla.
  • Kun peset pyykkiä, pese vain täysiä koneellisia.
  • Vietä suihkussa mahdollisimman vähän aikaa ja suosi yleisiä saunavuoroja.
  • Sammuta asuinhuoneiston valot ja muut virtalaitteet silloin, kun et tarvitse niitä.
  • Älä aseta kalusteita tai kylmälaitteita lämpöpattereiden eteen, jotta lämmin ilma pääsee virtaamaan asuntoon.
  • Varmista, että ilma pääsee kulkemaan asunnon kylmälaitteiden päällä ja ympärillä.
  • Kun lataat sähkölaitteiden akkuja, irrota laturi seinästä käytön jälkeen, kun lataus on suoritettu.
  • Älä käytä asunnossa lisälämmittimiä – ne vievät paljon energiaa ja ovat paloturvallisuusriski.
  • Energiatehokkailla kodinkoneilla säästät vettä ja energiaa.

Ajankohtaista

Asukasinfon artikkelikuva

Huhtikuun asukasinfo

, / 8.4.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Avoimet työpaikat

Haemme kesätyöntekijää lyhytaikaisen majoituksen ylläpitoon Kortepohjassa

, , / 19.3.2024

Etsimme joukkoomme kahta-kolmea (2 – 3) ahkeraa ja motivoitunutta kesätyöntekijää auttamaan meitä varustelemaan ja ylläpitämään lyhytaikaisen majoituksen asuntoja kesä-heinäkuun 2024 ajaksi.

Asukasinfon artikkelikuva

Maaliskuun asukasinfo

, / 11.3.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...