Sähkö & vesi

Soihdun asukkaana sähkö kuuluu asuntosi vuokraan. Lisäksi Kortepohjan ylioppilaskylässä sekä Soihtu Vehkakujalla vesi kuuluu asunnon vuokrahintaan. Haluamme Soihdulla huolehtia siitä, että käyttämämme sähkö ja vesi olisivat mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

Kortepohjan ylioppilaskylä & Soihtu Vehkakuja

Kortepohjan ylioppilaskylän sekä Soihtu Vehkakujan asukkailla asunnon sähkö- ja vesikustannukset sisältyvät monien muiden palveluiden lisäksi asunnon vuokraan.

Soihdun asuinkohteissa siirryttiin tammikuussa 2021 käyttämään Alvan Vihreää lämpöä. Päästötön Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla.

Soihtu Vehkakujalla on otettu vuonna 2021 käyttöön älykäs lämmönsäätöjärjestelmä, joka tekoälyn avulla oppii kiinteistöjen käyttäytymisen eri vuodenaikoina sekä huomioi säätilojen vaihtelut. Tämän myötä asunnoissa on tasaisemmat lämpöolosuhteet läpi vuoden ja kulutus on optimaalista. Energiansäästö syntyy siitä, kun kulutushuiput saadaan leikattua pois, eikä ns. ylilämmittämistä pääse tapahtumaan.

Lisäksi molemmissa asuinkohteissa on käytössä Fiksuvesi-etäseurantapalvelu. Etäseurantapalvelussa päävesimittaria seurataan reaaliajassa, jotta voidaan analysoida vedenkulutuksen muutoksia ja järjestelmä hälyttää kulutuspoikkeamista välittömästi. Näin päästään nopeasti kiinni mahdollisiin vuotoihin ja ylimääräisiin vesikuluihin.

Soihtu Korttelikylä

Soihtu Korttelikylän asukkailta laskutetaan vesi kulutuksen mukaisesti. Korttelikylässä on tehty ratkaisuja tukemaan kestävän kehityksen toteutumista Soihdun rakentamis- ja vuokraustoiminnassa. Huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus pienentää kulutusta ja tasapuolistaa laskutusta. Soihtu Korttelikylä tuottaa aurinkoenergiaa katolle sijoitettujen aurinkopaneelien avulla ja kohde käyttää kaiken tuottamansa sähkön itse.

Kuinka voin asukkaana vaikuttaa sähkön ja veden kulutukseen?

  • Ilmoita mahdollisista vuodoista hanoissa ja WC-pöntössä kiinteistöhuoltoon mahdollisimman pikaisesti.
  • Energiatehokkailla kodinkoneilla säästät vettä ja energiaa.
  • Älä tiskaa juoksevan veden alla.
  • Kun peset pyykkiä, pese vain täysiä koneellisia.
  • Sammuta asuinhuoneiston valot ja muut virtalaitteet silloin, kun et tarvitse niitä.
  • Älä aseta kalusteita tai kylmälaitteita lämpöpattereiden eteen, jotta lämmin ilma pääsee virtaamaan asuntoon.
  • Varmista, että ilma pääsee kulkemaan asunnon kylmälaitteiden päällä ja ympärillä.
  • Kun lataat sähkölaitteiden akkuja, irrota laturi seinästä käytön jälkeen, kun lataus on suoritettu.

Ajankohtaista

Etsitkö asuntoa Jyväskylästä?

, , , , / 22.6.2022

Soihdun asukkaat arvostavat mm. yhteisöllisyyttä, käytettävissä olevia opiskelutiloja ja kuntosalia. Lue lisää siitä, miksi kannattaa sinunkin muuttaa Soihdulle.

Ylioppilaskylän H- ja J-talojen katoille asennetaan aurinkopaneelit

, , , / 17.6.2022

Kortepohjan ylioppilaskylä siirtyy uusiutuvan energian tuotantoon, kun H- ja J-talojen katoille asennetaan ensi viikosta alkaen aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien tuotto ylioppilaskylän sähkönkulutuksesta on noin 2 % ja tulevaisuudessa...

Kaikki Soihtu Korttelikylän asunnot on tarjottu

, , / 13.6.2022

Soihdun uudiskohteen Soihtu Korttelikylän haku avautui huhtikuussa. Kaikki asuntohakemukset on ehditty käsittelemään Soihtu Asumisen toimesta ja hakijoille on lähetetty asuntotarjous henkilökohtaisesti. Soihtu Korttelikylän asukkaat...