Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös asunnon etsiminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana useita satoja hakemuksia kuukausittain. Listasimme meidän kolme vinkkiä, jotka parantavat todennäköisyyttä saada asunto Soihdulta. Voit myös tutustua kattavampiin hakuohjeisiin alla olevan linkin kautta. Tsemppiä asunnon hakuun!

1. Hae asuntoa jo kesä- tai heinäkuusta alkaen

Usein asuntoja vapautuu eniten keväällä ja alkukesästä, jolloin on suurempi todennäköisyys saada asunto, joka vastaa tarpeitasi. Voit hakea meiltä asuntoa jo ennen kuin opiskelupaikka on varmistunut, mutta Kortepohjan ylioppilaskylän opiskelija-asuntoja voimme tarjota vasta, kun sinulla on esittää todistus opiskelupaikasta.

2. Älä rajaa hakuasi liikaa

Mikäli tarvitset asuntoa syksystä alkaen, älä rajaa hakukohteitasi liikaa. Mitä useampaan asuntokohteeseen ja asuntotyyppiin hakemuksesi kohdistuu, sitä todennäköisempää on, että saat Soihdulta asuntotarjouksen. 

3. Täytä hakemus huolellisesti – muista myös liitteet!

Täytä kaikki hakemuksen kohdat huolellisesti ja liitä mukaan tieto opiskelupaikan vastaanottamisesta. Kiireisinä kesäkuukausina emme aina ehdi tiedustelemaan puuttuneiden liitteiden perään, joten hakemuksesi saatetaan käsitellä puutteellisena, mikäli siinä ei ole tarvittavia liitteitä.

Osa asunnoistamme on ARA-asuntoja, joiden asukasvalintaa säätelee ARA:n asukasvalintaohjeet. Olethan siis erityisen tarkkana tietoja täyttäessä.

Opiskelija-asuminen Soihdulla

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana!

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.