Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös asunnon etsiminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana useita satoja hakemuksia kuukausittain. Listasimme meidän kolme vinkkiä, jotka parantavat todennäköisyyttä saada asunto Soihdulta. Voit myös tutustua kattavampiin hakuohjeisiin alla olevan linkin kautta. Tsemppiä asunnon hakuun!

1. Hae asuntoa jo kesä- tai heinäkuusta alkaen

Usein asuntoja vapautuu eniten keväällä ja alkukesästä, jolloin on suurempi todennäköisyys saada asunto, joka vastaa tarpeitasi. Voit hakea meiltä asuntoa jo ennen kuin opiskelupaikka on varmistunut, mutta Kortepohjan ylioppilaskylän opiskelija-asuntoja voimme tarjota vasta, kun sinulla on esittää todistus opiskelupaikasta.

2. Älä rajaa hakuasi liikaa

Mikäli tarvitset asuntoa syksystä alkaen, älä rajaa hakukohteitasi liikaa. Mitä useampaan asuntokohteeseen ja asuntotyyppiin hakemuksesi kohdistuu, sitä todennäköisempää on, että saat Soihdulta asuntotarjouksen. 

3. Täytä hakemus huolellisesti – muista myös liitteet!

Täytä kaikki hakemuksen kohdat huolellisesti ja liitä mukaan tieto opiskelupaikan vastaanottamisesta. Kiireisinä kesäkuukausina emme aina ehdi tiedustelemaan puuttuneiden liitteiden perään, joten hakemuksesi saatetaan käsitellä puutteellisena, mikäli siinä ei ole tarvittavia liitteitä.

Osa asunnoistamme on ARA-asuntoja, joiden asukasvalintaa säätelee ARA:n asukasvalintaohjeet. Olethan siis erityisen tarkkana tietoja täyttäessä.

Opiskelija-asuminen Soihdulla

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana!

Ajankohtaista

Paloturvallisuusviikko 25.11.–1.12.2023

Nyt vietetään Paloturvallisuusviikkoa – tarkista kotisi paloturvallisuus

, / 25.11.2023

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.–1.12.2023. Tulipalo on paljon helpompi ehkäistä kuin sammuttaa. Ihan äkkiä ei tule ajatelleeksi, että vaikka palo ei kehittyisi kovin suureksi, sen aiheuttama savu tuhoaa...

Vuokrat nousevat maaliskuussa – myös käyttömaksuihin ja korvaushinnastoon tulossa muutoksia

, / 24.11.2023

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on vahvistaessaan Kortepohjan ylioppilaskylän ja liiketoimintajohtokunta vahvistaessaan Soihtu Vehkakujan sekä Soihtu Korttelikylän talousarvion vuodelle 2024 hyväksyneet keskimääräisen...

Artikkelikuvassa Anni Pajari

Yhteisömanagerin viikko

/ 24.11.2023

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Mari Mansikkamäki, Visual Friday 18.9.2023 Tärkeä osa työtehtäviäni on asukasneuvonta, joka auttaa asukkaita asumiseen tai yleisesti elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa. Tänään esimerkiksi kirjoitan...