Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös asunnon etsiminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana useita satoja hakemuksia kuukausittain. Listasimme meidän kolme vinkkiä, jotka parantavat todennäköisyyttä saada asunto Soihdulta. Voit myös tutustua kattavampiin hakuohjeisiin alla olevan linkin kautta. Tsemppiä asunnon hakuun!

1. Hae asuntoa jo kesä- tai heinäkuusta alkaen

Usein asuntoja vapautuu eniten keväällä ja alkukesästä, jolloin on suurempi todennäköisyys saada asunto, joka vastaa tarpeitasi. Voit hakea meiltä asuntoa jo ennen kuin opiskelupaikka on varmistunut, mutta Kortepohjan ylioppilaskylän opiskelija-asuntoja voimme tarjota vasta, kun sinulla on esittää todistus opiskelupaikasta.

2. Älä rajaa hakuasi liikaa

Mikäli tarvitset asuntoa syksystä alkaen, älä rajaa hakukohteitasi liikaa. Mitä useampaan asuntokohteeseen ja asuntotyyppiin hakemuksesi kohdistuu, sitä todennäköisempää on, että saat Soihdulta asuntotarjouksen. 

3. Täytä hakemus huolellisesti – muista myös liitteet!

Täytä kaikki hakemuksen kohdat huolellisesti ja liitä mukaan tieto opiskelupaikan vastaanottamisesta. Kiireisinä kesäkuukausina emme aina ehdi tiedustelemaan puuttuneiden liitteiden perään, joten hakemuksesi saatetaan käsitellä puutteellisena, mikäli siinä ei ole tarvittavia liitteitä.

Osa asunnoistamme on ARA-asuntoja, joiden asukasvalintaa säätelee ARA:n asukasvalintaohjeet. Olethan siis erityisen tarkkana tietoja täyttäessä.

Opiskelija-asuminen Soihdulla

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana!

Ajankohtaista

Soihdun asuinkohteen Kortepohjan ylioppilaskylän sisääntuloaukio, tornitaloja ja Rentukan julkisivu

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2023

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös asunnon etsiminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana useita satoja hakemuksia kuukausittain. Listasimme meidän kolme...

Kaverukset parvekkeella

Asukastyytyväisyyskysely on uudistunut toukokuussa

, / 12.5.2023

Soihtu haluaa jatkuvasti kehittää asumisen palveluitaan. Olemmekin jo useita vuosia seuranneet asukastyytyväisyyttä kaksi kertaa vuodessa tehdyillä laajoilla asukaskyselyillä. Toukokuusta alkaen asukastyytyväisyyttä mitataan lyhyemmillä,...

Vedensäästökilpailun voittaja on ratkennut – onnea Soihtu Vehkakuja!

, , / 8.5.2023

Soihtu järjesti keväällä asuinkohteiden yhteisen vedensäästökilpailun, jonka tavoitteena oli saada asukkaat kiinnittämään huomiota omaan vedenkulutukseen. Kilpailu oli voimassa 1.1.-30.4.2023. Kilpailun on voittanut Soihtu Vehkakuja...