Kuka voi hakea?

Soihdun asuntoja voi hakea kuka tahansa. Asuntoja vuokrataan kuitenkin ensisijaisesti opiskelijoille, joista ensiksi huomioimme Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet. Tietyt Soihdun kohteet ovat ARA-asuntokohteita, joiden asukasvalintaa säätelee ARAn asukasvalintaperusteet ja näihin asuntoihin asukasvalinta tehdään tarveharkinnan mukaan.

Huomioithan myös, että kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYYn) jäsenet.

Hakija, joka on JYYn jäsen

Tarkistamme yliopisto-opiskelijaksi hakemuksella ilmoittaneiden JYYn jäsenyyden Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenrekisteristä. Jos olet vasta aloittamassa opintosi Jyväskylän yliopistossa, tietosi eivät välttämättä ole päivittyneet opiskelijarekisteriin, joten toimita meille todistus opiskelijavalinnastasi. Asuntoja vuokratessa huomioimme ensiksi JYYn jäsenet.

Hakija, joka opiskelee, mutta ei ole JYYn jäsen

Jos opiskelet tai olet aloittamassa opintosi jossakin muussa oppilaitoksessa kuin Jyväskylän yliopistossa, sinun tulee lisätä todistus opiskeluistasi hakemuksen liitteeksi, koska hakijoista huomioidaan ensisijaisesti opiskelijat. Ilman todistusta, emme voi todentaa hakijan olevan opiskelija. Opiskelutodistuksen saat omalta oppilaitokseltasi.

Hakija, joka ei opiskele

Soihdun asuntoja vuokrataan myös muille kuin opiskelijoille, jos asuntoja on vapautumassa siten, että hakijoiden joukossa ei ole opiskelijoita. Tietyt Soihdun kohteet ovat ARAn opiskelija-asuntokohteita, joiden asukasvalintaa säätelee ARAn asukasvalintaperusteet.

Luottotietojen tarkastaminen

Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Maksuhäiriöt eivät kuitenkaan ole automaattisesti este asunnon saamiselle, vaan niiden vaikutus harkitaan tapauskohtaisesti. Jos sinulla on aiempaa vuokravelkaa JYYlle/Soihdulle, otathan yhteyttä vuokravalvontaamme.

Asumisen erityisratkaisut

Jos tarvitset asumisen eritysratkaisuja (esim. sinulla on toimintaeste tai käytät säännöllisesti apuvälineitä), kysy asumisratkaisuista lisää Soihtu Asumisen asiakaspalvelusta.

Ajankohtaista

Opinkivi-rakennus Seminaarinmäellä puiden ympäröimänä, Ruusupuiston puolelta katsottuna

JYYn ja Soihdun hiili- ja luontojalanjälki selvitetty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdomin kanssa

, / 23.3.2023

JYY on aloittanut työn ilmastovaikutustensa vähentämiseksi jo aiemmin hiilijalanjäljen laskennalla, ja nyt valmistunut raportti kuvaa vaikutukset ilmaston lisäksi luonnon monimuotoisuudelle. Näkökulma toiminnan vaikutusten tarkasteluun on siis selvästi aiempaa laajempi. Pyrkimys on tarkastella toimintaa jatkossa kokonaisuutena.

Viljelylaatikot varattavissa 28.3. alkaen

, , , , / 21.3.2023

Keväisin Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla asukkaat saavat varata viljelylaatikoita sekä -palstoja maksutta omaan käyttöön. Ylioppilaskylässä on yhteensä 20 viljelylaatikkoa (RS-talojen sisäpihalla) ja Vehkakujalla 6...

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Maaliskuun asukasinfo

, / 13.3.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen kerran...