Kuka voi hakea?

Soihdun asuntoja voi hakea kuka tahansa. Asuntoja vuokrataan kuitenkin ensisijaisesti opiskelijoille, joista ensiksi huomioimme Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet.

Kortepohjan ylioppilaskylän talot A-J sekä Q-T ovat ARAn opiskelija-asuntokohteita, joiden asukasvalintaa säätelee ARAn asukasvalintaperusteet ja näihin asuntoihin asukasvalinta tehdään tarveharkinnan mukaan. Soihdun ARA-asunnot on tarkoitettu henkilöille, jotka osallistuvat koulutukseen, johon voi saada opintotukilain mukaista opintotukea.

Tällaista koulutusta ovat:

Myös Jyväskylään saapuville vaihto-opiskelijoille voidaan tarjota Soihdun asuntoja tietyn kiintiön verran.

Huomioithan myös, että kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYYn) jäsenet. Asukasvalinnat opiskelija-asuntoihin tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella.

Asuntohakemuksen liitteet

Luottotietojen tarkastaminen

Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Maksuhäiriöt eivät kuitenkaan ole automaattisesti este asunnon saamiselle, vaan niiden vaikutus harkitaan tapauskohtaisesti. Jos sinulla on aiempaa vuokravelkaa JYYlle/Soihdulle, otathan yhteyttä vuokravalvontaamme.

Asumisen erityisratkaisut

Jos tarvitset asumisen eritysratkaisuja (esim. sinulla on toimintaeste tai käytät säännöllisesti apuvälineitä), kysy asumisratkaisuista lisää Soihtu Asumisen asiakaspalvelusta.

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.