Kuka voi hakea?

Soihdun asuntoja voi hakea kuka tahansa. Asuntoja vuokrataan ensisijaisesti opiskelijoille, joista ensiksi huomioimme Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoista huomioimme erityisesti myös ne opiskelijat, joilla on tai on tulossa lapsi(a). Huomioithan kuitenkin, että osa asunnoistamme on varattu ainoastaan opiskelijoille.

Kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYYn) jäsenet.

Hakija, joka on JYYn jäsen

Tarkistamme yliopisto-opiskelijaksi hakemuksella ilmoittaneiden JYYn jäsenyyden Jyväskylän yliopiston opiskelijarekisteristä. Jos olet vasta aloittamassa opintosi Jyväskylän yliopistossa, tietosi eivät välttämättä ole päivittyneet opiskelijarekisteriin, joten toimita meille todistus opiskelijavalinnastasi (esim. kuvakaappaus Opintopolusta). Asuntoja vuokratessa huomioimme ensiksi JYYn jäsenet.

Hakiija, joka opiskelee (mutta ei ole JYYn jäsen)

Jos opiskelet tai olet aloittamassa opintosi jossakin muussa oppilaitoksessa, kannattaa sinun toimittaa todistus opiskeluistasi hakemuksen liitteeksi, koska hakijoista huomioidaan ensisijaisesti opiskelijat. Ilman todistusta, emme voi todentaa hakijan olevan opiskelija (esim. kuvakaappaus Opintopolusta on hyväksytttävä todistus hakemuksen liitteeksi).

Hakija, joka ei opiskele

Soihdun asuntoja vuokrataan myös muille kuin opiskelijoille, jos asuntoja on vapautumassa siten, että hakijoiden joukossa ei ole opiskelijoita. Tietyt Soihdun kohteet ovat ARAn opiskelija-asuntokohteita, joiden asukasvalintaa säätelee ARAn asukasvalintaperusteet.

Luottotietojen tarkastaminen

Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Maksuhäiriöt eivät kuitenkaan ole automaattisesti este asunnon saamiselle, vaan niiden vaikutus harkitaan tapauskohtaisesti. Jos sinulla on aiempaa vuokravelkaa JYYlle/Soihdulle, otathan yhteyttä vuokravalvontaamme.

Asumisen erityisratkaisut

Jos tarvitset asumisen eritysratkaisuja (esim. sinulla on toimintaeste tai käytät säännöllisesti apuvälineitä), kysy asumisratkaisuista lisää Soihtu Asumisen asiakaspalvelusta.

Ajankohtaista

Soihtu Korttelikylän asukaskokous 22.11. Ilokivi Venuella

/ 18.11.2022

Soihtu kutsuu koolle Korttelikylän asukkaat vuosittaiseen asukkaiden kokoukseen tiistaina 22.11. klo 17 alkaen Ilokiven Venuelle (Keskussairaalantie 2). Soihdun henkilökunta on paikalla kertomassa ajankohtaisista asumisen asioista, lisäksi...

Näkymä B-talon Bertta-saunan terassilta Kortepohjan kaupunginosaan. Etualalla terassikalusteet. Alkuperäinen kuva Jari Kuskelin

Kuinka varautua sähkökatkoon Soihdun asukkaana?

, / 18.11.2022

Tulevana talvena voidaan sähköpulan takia joutua turvautumaan ennalta suunniteltuihin, noin kahden tunnin sähkökatkoihin kuorman tasaamiseksi. Sähkökatkokseen varautuminen onkin yksi kansalaistaidoista.

Marraskuun Asukasinfo

, / 14.11.2022

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden (Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja, Soihtu Korttelikylä) ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään...