Kuka voi hakea?

Soihdun asuntoja voi hakea kuka tahansa. Asuntoja vuokrataan kuitenkin ensisijaisesti opiskelijoille, joista ensiksi huomioimme Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet.

Kortepohjan ylioppilaskylän talot A-J sekä Q-T ovat ARAn opiskelija-asuntokohteita, joiden asukasvalintaa säätelee ARAn asukasvalintaperusteet ja näihin asuntoihin asukasvalinta tehdään tarveharkinnan mukaan. Soihdun ARA-asunnot on tarkoitettu henkilöille, jotka osallistuvat koulutukseen, johon voi saada opintotukilain mukaista opintotukea.

Tällaista koulutusta ovat:

Myös Jyväskylään saapuville vaihto-opiskelijoille voidaan tarjota Soihdun asuntoja.

Huomioithan myös, että kaikki elokuun alusta vapautuvat asunnot ja huoneet varataan vuosittain uusille opiskelijoille, joista ensisijaisena huomioidaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYYn) jäsenet. Asukasvalinnat opiskelija-asuntoihin tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella.

Luottotietojen tarkastaminen

Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Maksuhäiriöt eivät kuitenkaan ole automaattisesti este asunnon saamiselle, vaan niiden vaikutus harkitaan tapauskohtaisesti. Jos sinulla on aiempaa vuokravelkaa JYYlle/Soihdulle, otathan yhteyttä vuokravalvontaamme.

Asumisen erityisratkaisut

Jos tarvitset asumisen eritysratkaisuja (esim. sinulla on toimintaeste tai käytät säännöllisesti apuvälineitä), kysy asumisratkaisuista lisää Soihtu Asumisen asiakaspalvelusta.

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.