Pitkä poissaolo asunnosta

Lain mukaan vuokralaisella on velvollisuus ilmoittaa pidemmästä poissaolosta vuokranantajalle. Ilmoitathan siis Soihtu Asumisen palvelupisteelle, mikäli tiedät olevasi asunnosta pois yli kaksi kuukautta.

Huomioithan, että poissaolosta ilmoittaminen ei kuitenkaan poista vuokralaisen vastuuta asunnosta. Ennen asunnosta lähtemistä kannattaa aina sulkea mahdollisten pesukoneiden hanat ja tarkistaa palovaroittimen toimivuus. Myös jääkaapin ja pakastimen sulatus on suositeltavaa, mikäli poissaolosi on pidempi.

Huomioithan, että yli kuukauden poissaolon jälkeen asunnon viemärit saattavat kuivua ja aiheuttaa hajuhaittoja. Suosittelemme siis mahdollisuuksien mukaan käymään asunnolla vähintään kerran kuukaudessa laskemassa viemäreihin vettä. Myös viemäreiden, hajulukkojen ja lattiakaivoijen huolellinen puhdistus ennen poissaoloa saattaa ehkäistä suurempia hajuhaittoja.

Suosittelemme myös tarkistamaan oman kotivakuutuksen ehdot ja selvittämään vahingonkorvausasiat, mikäli jotain tapahtuisi asunnossasi poissa ollessasi.

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.