Yhteisötoiminta Soihdun asukkaille

Aktiivinen asukastoiminta, jakamistalous, kerhot ja erilaiset tapahtumat – kaikki nämä ovat tärkeitä osatekijöitä yhteisöllisessä asumisessa. Soihdulla haluamme edesauttaa ja vaalia yhteisöllisyyttä,  mutta loppukädessä sen luovat tietysti itse asukkaat – me toimimme  mahdollistajana. 

Tuemme mielellämme kaikenlaista yhteisöllistä toimintaa, joten mikäli haluat järjestää tiloissamme kaikille avoimia tapahtumia tai kerhoja, ole rohkeasti yhteydessä Soihdun asumiskoordinaattoriin. 

Kuva: Anssi Kumpula 2019

Asukastoiminta

Asukastoiminnan kautta asukkailla on suora mahdollisuus vaikuttaa heille tärkeisiin asioihin – valvoa asukkaiden etuja, kehittää asuinkohdetta asukkaiden näköiseksi ja järjestää asukkaille suunnattua yhteisöllistä toimintaa. 

Jakamistalous

Kaikkea ei tarvitse omistaa – osan arkea helpottavista hyödykkeistä voi jakaa naapureiden kanssa. Jakamistalous luo iloa asuinyhteisöön ja myös luonto kiittää!

Kerhotoiminta

Rentukassa toimii useita vapaaehtoisten ylläpitämiä harrastusryhmiä, jotka kokoavat samanhenkiset yhteisen tekemisen pariin. Mukaan pääsee helposti ilman aikaisempaa tietoa aiheesta ja toiset opastavat sinut alkuun.

Tapahtumat

Aktiivisen asukastoiminnan myötä Rentukassa ja Kortepohjan ylioppilaskylässä järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Osa tapahtumista on suunnattu Soihdun asukkaille, mutta joukosta löytyy myös useita kaikille avoimia menovinkkejä!