Kaupungin hälyä paossa


Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen

Kun Soihdulla viestintäpäällikkönä työskentelevä Mari Lähteenmäki muutti aikanaan opintojensa perässä Jyväskylään, hänellä oli tarve löytää uudesta kotikaupungista lähimetsä turvapaikaksi. Laajavuori olisi ollut Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaalle luonnollinen valinta, mutta se tuntui liian jyrkältä länsisuomalaiseen mielenmaisemaan.  

Sen sijaan Haukanniemen ulkoilualueesta tuli Marille rakas, ja sinne hän lähti itsekseen kävelylle, kun tunsi tarvetta päästä pois kaupungista. Opiskelujen jälkeen Mari muutti toiseen kaupunginosaan ja perusti perheen, ja nyt Haukanniemi on koko perheen yhteinen retkikohde.  

”Lapset nauttivat vapaana metsässä temmeltämisestä, joten uskon, että paikasta tulee merkityksellinen myös heille.” 

Paikkaan on viety myös kansainvälisiä vieraita, kun Mari oli mukana järjestämässä konferenssia, johon saapui osallistujia ympäri maailmaa. Ohjelmaan kuulunut retki Haukanniemeen jännitti järjestäjiä etukäteen, sillä siihenastinen kesä oli ollut kylmä ja sateinen. Retken ajankohdalle sattui kuitenkin kesän ainut lämmin ja sateeton ilta, joka hurmasi vieraat. 

”He hämmästelivät, miten melkein kaupungin keskustassa on tällainen paikka, jonne liikenteen häly ei kuulu. Makkaran grillauskin oli heille hieno elämys.” 

”Lapset nauttivat vapaana metsässä temmeltämisestä, joten uskon, että paikasta tulee merkityksellinen myös heille.” 

Soihdun viestintäpäällikkö Mari Lähteenmäelle Haukanniemestä muodostui opiskeluvuosina Kortepohjassa asuessaan tärkeä turvapaikka – tänä päivänä luontopolku on koko perheen yhteinen retkikohde.

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.