Kaupungin hälyä paossa


Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen

Kun Soihdulla viestintäpäällikkönä työskentelevä Mari Lähteenmäki muutti aikanaan opintojensa perässä Jyväskylään, hänellä oli tarve löytää uudesta kotikaupungista lähimetsä turvapaikaksi. Laajavuori olisi ollut Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaalle luonnollinen valinta, mutta se tuntui liian jyrkältä länsisuomalaiseen mielenmaisemaan.  

Sen sijaan Haukanniemen ulkoilualueesta tuli Marille rakas, ja sinne hän lähti itsekseen kävelylle, kun tunsi tarvetta päästä pois kaupungista. Opiskelujen jälkeen Mari muutti toiseen kaupunginosaan ja perusti perheen, ja nyt Haukanniemi on koko perheen yhteinen retkikohde.  

”Lapset nauttivat vapaana metsässä temmeltämisestä, joten uskon, että paikasta tulee merkityksellinen myös heille.” 

Paikkaan on viety myös kansainvälisiä vieraita, kun Mari oli mukana järjestämässä konferenssia, johon saapui osallistujia ympäri maailmaa. Ohjelmaan kuulunut retki Haukanniemeen jännitti järjestäjiä etukäteen, sillä siihenastinen kesä oli ollut kylmä ja sateinen. Retken ajankohdalle sattui kuitenkin kesän ainut lämmin ja sateeton ilta, joka hurmasi vieraat. 

”He hämmästelivät, miten melkein kaupungin keskustassa on tällainen paikka, jonne liikenteen häly ei kuulu. Makkaran grillauskin oli heille hieno elämys.” 

”Lapset nauttivat vapaana metsässä temmeltämisestä, joten uskon, että paikasta tulee merkityksellinen myös heille.” 

Soihdun viestintäpäällikkö Mari Lähteenmäelle Haukanniemestä muodostui opiskeluvuosina Kortepohjassa asuessaan tärkeä turvapaikka – tänä päivänä luontopolku on koko perheen yhteinen retkikohde.

Ajankohtaista

Soihtu Korttelikylän asukaskokous 22.11. Ilokivi Venuella

/ 18.11.2022

Soihtu kutsuu koolle Korttelikylän asukkaat vuosittaiseen asukkaiden kokoukseen tiistaina 22.11. klo 17 alkaen Ilokiven Venuelle (Keskussairaalantie 2). Soihdun henkilökunta on paikalla kertomassa ajankohtaisista asumisen asioista, lisäksi...

Näkymä B-talon Bertta-saunan terassilta Kortepohjan kaupunginosaan. Etualalla terassikalusteet. Alkuperäinen kuva Jari Kuskelin

Kuinka varautua sähkökatkoon Soihdun asukkaana?

, / 18.11.2022

Tulevana talvena voidaan sähköpulan takia joutua turvautumaan ennalta suunniteltuihin, noin kahden tunnin sähkökatkoihin kuorman tasaamiseksi. Sähkökatkokseen varautuminen onkin yksi kansalaistaidoista.

Marraskuun Asukasinfo

, / 14.11.2022

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden (Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja, Soihtu Korttelikylä) ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään...