Kaupungin hälyä paossa


Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen

Kun Soihdulla viestintäpäällikkönä työskentelevä Mari Lähteenmäki muutti aikanaan opintojensa perässä Jyväskylään, hänellä oli tarve löytää uudesta kotikaupungista lähimetsä turvapaikaksi. Laajavuori olisi ollut Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaalle luonnollinen valinta, mutta se tuntui liian jyrkältä länsisuomalaiseen mielenmaisemaan.  

Sen sijaan Haukanniemen ulkoilualueesta tuli Marille rakas, ja sinne hän lähti itsekseen kävelylle, kun tunsi tarvetta päästä pois kaupungista. Opiskelujen jälkeen Mari muutti toiseen kaupunginosaan ja perusti perheen, ja nyt Haukanniemi on koko perheen yhteinen retkikohde.  

”Lapset nauttivat vapaana metsässä temmeltämisestä, joten uskon, että paikasta tulee merkityksellinen myös heille.” 

Paikkaan on viety myös kansainvälisiä vieraita, kun Mari oli mukana järjestämässä konferenssia, johon saapui osallistujia ympäri maailmaa. Ohjelmaan kuulunut retki Haukanniemeen jännitti järjestäjiä etukäteen, sillä siihenastinen kesä oli ollut kylmä ja sateinen. Retken ajankohdalle sattui kuitenkin kesän ainut lämmin ja sateeton ilta, joka hurmasi vieraat. 

”He hämmästelivät, miten melkein kaupungin keskustassa on tällainen paikka, jonne liikenteen häly ei kuulu. Makkaran grillauskin oli heille hieno elämys.” 

”Lapset nauttivat vapaana metsässä temmeltämisestä, joten uskon, että paikasta tulee merkityksellinen myös heille.” 

Soihdun viestintäpäällikkö Mari Lähteenmäelle Haukanniemestä muodostui opiskeluvuosina Kortepohjassa asuessaan tärkeä turvapaikka – tänä päivänä luontopolku on koko perheen yhteinen retkikohde.

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.