Sonja panostaa hallitushommiin

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen

Sonja Jokinen on taloustieteen opiskelija ja JYYn hallituksen jäsen, jonka vastuualueina ovat konserni ja Ylioppilaskylä. 

Haastattelupäivänä syyskuisena maanantaina ensimmäisenä päivän ohjelmassa on joka maanantai toistuva hallituksen aamukoulu. Iltapäivällä kalenterissa on yliopiston johdon tapaaminen, jossa keskustellaan lukuvuoden aloituksen sujumisesta.  

Yleisesti ottaen hallitustyöskentelyyn kuuluu sidosryhmätapaamisia ja palavereja, sekä myös itsenäistä työskentelyä. Sonja käy erilaisia materiaaleja läpi ja perehtyy uusiin asioihin ennakkoon.  

”Kaikkea ei kuitenkaan voi, eikä tarvitse tietää etukäteen. On ihan ok, että aina ei ole kärkästä mielipidettä asioihin, vaan voi myös kuulostella, mitä mieltä muut asioista ovat.” 

Opinnot odottavat

Kiinnostus JYYn toimintaa kohtaan alkoi keväällä 2021, kun Sonja haki ja tuli valituksi liiketoimintajohtokuntaan. Liiketoimintajohtokunta on JYYn toimielin, jossa asiantuntija- ja opiskelijajäsenet valmistelevat yhdessä Soihdun johdon kanssa sen liiketoimintaan liittyviä asioita, esimerkkeinä viime vuosilta Kortepohjan ylioppilaskylän peruskorjaushankkeet ja Korttelikylän rakentaminen.  

Liiketoimintaan tutustuessa Sonjaa alkoi kiinnostaa liiketoiminnan kehittämiseen vaikuttaminen enemmänkin, ja hän haki hallitukseen konsernivastaavan tehtävään. Hänen mukaansa hallituksen tärkein tehtävä on vastata päivittäisestä päätöksenteosta ja operatiivisesta toiminnasta. JYYn edustajisto linjaa aatteellisia asioita, ja hallitus toimeenpanee niitä käytännössä.  

Yhteistyötä tehdään tiiviisti JYYn asiantuntijoiden eli työntekijöiden kanssa, mutta hallituspestissä on kyse luottamustehtävästä. Hallituksen jäsenille maksetaan hallituspalkkiota, jotta opintotukea ei olisi pakko nostaa, ja opinnot olisi siten tarvittaessa mahdollista jättää tauolle. 
 ”Haluan panostaa hallitustyöskentelyyn, kun olen siihen lähtenyt. Olen vuoden mittaan käynyt pari kurssia, muuten opinnot ovat hetken tauolla”, Sonja kertoo. 

Kiireinen viikko

Yleisesti ottaen työaika hallituksen jäsenillä on arkena yhdeksästä kolmeen. Käytännössä välillä on hiljaisempaa, välillä kiireisempää. Sonjan kuluva viikko on ollut erityisen kiireinen ja päivät ovat venyneet pitkiksi.  

Tämäkin työpäivä jatkuu vielä illalla, kun ohjelmassa on liiketoimintajohtokunnan uusien opiskelijajäsenten perehdyttäminen JYYn organisaatioon. Seuraavana iltana on Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunnan kokous, loppuviikolla vielä reissu Turkuun Suomen ylioppilaskuntien liiton tapahtumaan.  

”Asukastoimikunnan kokoukset ovat kiinnostavia, sillä niissä saa kuulla asukkailta itseltään, miten liiketoiminnan kannalta tehdyt päätökset näkyvät heidän arjessaan.” Parasta hallitustyöskentelyssä on Sonjan mukaan siitä saatu ainutlaatuinen kokemus. 

”Olen päässyt näkemään läheltä, miten näin isossa organisaatiossa johdetaan ja kehitetään liiketoimintaa – vastaavaa kokemusta ei ole helppoa saada muualta.” 

”Asukastoimikunnan kokoukset ovat kiinnostavia, sillä niissä saa kuulla asukkailta itseltään, miten liiketoiminnan kannalta tehdyt päätökset näkyvät heidän arjessaan.”

JYYn hallituksen konsernivastaava Sonja Jokinen on päässyt hallitusvuonnaan näkemään läheltä, miten Soihdun eri palveluissa johdetaan ja kehitetään liiketoimintaa.

Ajankohtaista

Haemme kesätyöntekijää

Haemme kesätyöntekijää!

, , / 15.2.2024

Oletko asiakaspalveluhenkinen ja ymmärrät asiakaskokemuksen tärkeyden? Sujuuko asiakaspalvelu sinulta luontevasti, myös tiukoissa tilanteissa? Haluatko osaksi reipasta ja ammattitaitoista Soihtu Asumisen tiimiä? Tule Soihdulle...

Asukasinfon artikkelikuva

Helmikuun asukasinfo

, / 12.2.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Viljelylaatikot varattavissa 19.2. alkaen

, , , , / 8.2.2024

Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla asukkaat saavat varata kesäksi viljelylaatikoita sekä -palstoja. Ylioppilaskylässä on yhteensä 20 viljelylaatikkoa (RS-talojen sisäpihalla) ja Vehkakujalla 6 kappaletta (C-talon...