Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös opiskelija-asunnon hakeminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana opiskelija-asuntoihin useita satoja hakemuksia kuukausittain. Lue alta meidän kolme vinkkiä opiskelija-asunnon hakuun ja tutustu kattavampiin hakuohjeisiin nettisivuillamme.

Tsemppiä asunnon hakuun!

1. Hae opiskelija-asuntoa jo kesä- tai heinäkuusta alkaen

Usein asuntoja vapautuu eniten keväällä ja alkukesästä, jolloin on suurempi todennäköisyys saada opiskelija-asunto, joka vastaa tarpeitasi. Voit hakea meiltä asuntoa jo ennen kuin opiskelupaikka on varmistunut, mutta Kortepohjan ylioppilaskylän opiskelija-asuntoja voimme tarjota vasta, kun sinulla on esittää todistus opiskelupaikasta.

2. Älä rajaa hakemustasi liikaa

Mikäli tarvitset asuntoa syksystä alkaen, älä rajaa hakukohteitasi liikaa. Mitä useampaan asuntokohteeseen ja asuntotyyppiin hakemuksesi kohdistuu, sitä todennäköisempää on, että saat Soihdulta asuntotarjouksen. 

Asunnon vaihtaminen Soihdun asuntojen välillä on myöhemmin helppoa.

3. Täytä opiskelija-asunnon hakemus huolellisesti – muista myös liitteet!

Täytä kaikki hakemuksen kohdat huolellisesti ja liitä mukaan tieto opiskelupaikan vastaanottamisesta. Kiireisinä kesäkuukausina emme aina ehdi tiedustelemaan puuttuneiden liitteiden perään, joten hakemuksesi saatetaan käsitellä puutteellisena, mikäli siinä ei ole tarvittavia liitteitä.

Suurin osa asunnoistamme on opiskelija-asuntoja, joiden asukasvalintaa säätelevät ARA:n asukasvalintaohjeet. Olethan siis erityisen tarkkana tietoja täyttäessä ja lisää hakemukseen pyydetyt liitteet, oleellisimpana tieto opinnoistasi Jyväskylässä.

Opiskelija-asunnot Soihdulla

Soihtu tarjoaa opiskelija-asuntoja Jyväskylässä. Meillä asunnon vuokraan kuuluu muutakin kuin katto ja seinät. Tutustu kaikkiin asuinkohteisiimme sekä vuokraan sisältyviin palveluihin nettisivuillamme ja hae asuntoa ilman vuokravakuutta jo tänään!

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihdulla – yhteisömanagerin työtehtäviä hoitaa jatkossa asumiskoordinaattori

, , , / 10.6.2024

Soihdulla on nimitetty työntekijöitä uusiin työtehtäviin kesäkuusta alkaen. Jatkossa yhteisömanagerin vastaavia työtehtäviä hoitaa asumiskoordinaattori Anni Pajari. Hän vastaa kesäkuusta alkaen Soihtu Asumisen asukasvalinnasta,...

Opiskelija soluasunnon huoneessa, istuu tuolilla kannettava tietokone sylissään ja hymyilee kameralle.

Asukastyytyväisyyden eteen tehdään päivittäin työtä

, / 27.5.2024

Soihdun voimassa olevan strategian (2023-2027) myötä asiakastyytyväisyys on noussut Soihtu Asumisen tärkeimmäksi mittariksi asuntojen käyttöasteen rinnalle. Haluamme, että opiskelijat viihtyvät asunnoissamme ja asuintalojen yhteisissä...

Soihtu Korttelikylän opiskelija-asunnon keittiö

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2024

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös opiskelija-asunnon hakeminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana opiskelija-asuntoihin useita satoja hakemuksia kuukausittain....