Kestävä Kylä -tapahtuma Rentukka-aukiolla 14.5.2024

Tiistaina 14.5.2024 Kortepohjan ylioppilaskylässä järjestetään kiertotalouteen ja kestävään arkeen keskittyvä tapahtuma. Tiedossa pyöränhuoltoa, vilttikirppistä, kestävää kaupunkiviljelyä, työpajoja ja erilaisten yhteisöjen esittelyä. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Ohjelma:

Huom! Tapahtuman ohjelma saattaa vielä päivittyä ennen tapahtumaa.

JYPSin esittely- ja pyöränhuoltotapahtuma klo 11-16

Jyväskylän pyöräilyseuran pyöräilytapahtumakiertue rantautuu tiistaina 14.5. Kortepohjan ylioppilaskylään. Tapahtumassa on mahdollisuus laittaa oma pyörä kesäkuntoon. Jaossa myös erilaisia pyöräilyaiheisia tarvikkeita sekä mahdollisuus ostaa JYPSin tuotteita ja liittyä jäseneksi tarjoushintaan Jos haluat huollattaa pyöräsi, ilmoittauduthan erikseen nettisivuilla olevan linkin kautta. Huom! Pyörähuolto täynnä. Lue lisää JYPSin sivuilta!

Bokashi- ja biohiilineuvontaa klo 11-13.30

Könkkölän tilalta väkeä esittelemässä bokashointia sekä biohiilen käyttöä multatehtaassa. Mahdollisuus tiedustella asiantuntijoilta vinkkejä kestävään kaupunkiviljelyyn ja saada tietoa Könkkölän toiminnasta.

Mustankorkean kierrätysneuvontaa klo 11-14

Testaa oma kierrätystietämyksesi tai kysy kierrätyksestä Mustankorkean pisteellä! Mahdollisuus osallistua arvontaan.

Vilttikirppis ja tavaranvaihtopiste klo 11-18 (säävaraus)

Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunta järjestää Ylioppilaskylän piha-alueella vilttikirppiksen ja tavaranvaihtopisteen, jossa käyttökelpoinen tavara voi vaihtaa omistajaa. Tule myymään omia tarpeettomia tavaroitasi tai tekemään löytöjä!

Jos tulet myymään omia tavaroitasi, ota oma viltti mukaan.

Hacklab: toiminnan esittelyä klo 14-18

Ylioppilaskylän O-talossa yhteisöllistä työtilaa ylläpitävä Hacklab Jyväskylä on esittelemässä toimintaansa Rentukassa klo 14-18.

Hacklab on paikka, jossa jokaisella on mahdollisuus oppia, rakentaa, suunnitella ja toteuttaa niitä asioita, joista on itse kiinnostunut. Hacklab on yhteisön ylläpitämä oma verstas, jossa toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, jakamiseen ja asioiden tekemiseen yksin tai yhdessä.

Open Space: Kiertotalous ylioppilaskylässä klo 16-18

Kuinka kiertotalous toteutuu ylioppilaskylässä? Kuinka voisimme mahdollistaa käyttökelpoisen tavaran kierrätyksen ja uusiokäytön? Mitä tehdä Kylään hylätyille polkupyörille? Soihtu järjestää Rentukan kerhotilassa työpajan, johon aiheesta kiinnostuneet asukkaat voivat osallistua. Ideoidaan yhdessä Kylästä kestävämpi ja viihtyisämpi!

Tervetuloa mukaan tapahtumaan!

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Tomaatin taimi

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Symppis koti Kortepohjassa

, , , / 10.5.2024

  Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Valtteri Hiltunen päätyi Jyväskylään osin sattuman kautta. Arvosanat takasivat hakukeväänä suoraan opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta, ja tervetulokirjeen mukana...

Asukasinfon artikkelikuva

Toukokuun asukasinfo

, / 6.5.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

JYYn kasvoina ja järjestöjen tukena 

, , / 3.5.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Ylioppilaskunnan jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri Petro Pitkänen tekee asiantuntijatyötä JYYn piirissä toimivien järjestöjen parissa. Petrolla on yli 14 vuoden...