Asumisoikeus

Soihdun asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille. Osa Soihdun asuinkohteista on valtion tukemia vuokra-asuntoja (ns. ARA-asuntoja), joiden asukasvalinnassa noudatetaan korkotukilakiin pohjautuvaa ARAn asukasvalintaohjetta sekä JYYn Asumisen ohjesääntöä. ​

Soihdun ARA-asunnot sijaitsevat Kortepohjan ylioppilaskylässä ja näiden asuntojen vuokrasopimusehdoissa edellytetään asukkaalta todistusta päätoimisesta opiskelusta (kts. alla). Vuokrasopimusehtojen mukaisesti asukas myös sitoutuu välittömästi ilmoittamaan vuokranantajalle, mikäli hänen tietonsa asumisoikeuteen vaikuttavista seikoista muuttuu. Lähtökohta on se, että asukas itse irtisanoo vuokrasopimuksensa, kun on valmistunut.

Ylioppilaskylän K-, L-, M-, N-, O-, ja P-taloista, Soihtu Vehkakujalta sekä Soihtu Korttelikylästä voidaan tarjota asuntoja myös muille kuin opiskelijoille, joten voit opintojesi jälkeen hakea asuntoa niistä. Jos jo opiskeluaikanasi asut jossain näistä taloista, voit jatkaa asumistasi myös opintojesi päättymisen jälkeen.

Asumisoikeuden tarkistus

Asumisoikeus tarkistetaan säännöllisesti ylioppilaskylän talojen A, B, C, D, E, F, H, J, Q, R, S ja T asukkailta. JYYn jäsenten opiskelutiedot Soihtu saa suoraan JYYn jäsenrekisteristä, mutta muiden opiskelijoiden tulee pyynnöstä toimittaa voimassaoleva todistus päätoimisesta opiskelusta.

Asumisoikeus tarkistetaan ARA-asuntojen osalta kerran vuodessa ja aina tarvittaessa. Mikäli asukas ei ole enää päätoiminen opiskelija ja vuokranantaja irtisanoo vuokrasopimuksen, noudatetaan 6 kk:n irtisanomisaikaa, riippumatta asukkaan vuokrasopimuksen kestosta. Halutessaan vuokralainen voi irtisanoa vuokrasopimuksensa aiemmin.

Poikkeustilanteet

Vuokralainen voi poikkeuksellisesti asua ARA-opiskelija-asunnossa, mikäli hän on ilmoittautunut poissaolevaksi lakisääteisistä syistä.  Lakisääteisiä poissaolon syitä ovat asevelvollisuuden tai vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen sekä äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan pitäminen. Vuokralaisen tilanteessa voidaan huomioida myös terveydelliset perusteet. Oleellista on, että opiskelija-asunnossa asuvalla on edelleen aikomus suorittaa opintonsa loppuun poikkeustilanteen päätyttyä.

Usein kysytyt kysymykset

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.