Asumisoikeus

Soihdun asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille. Osa Soihdun asuinkohteista on valtion tukemia vuokra-asuntoja (ns. ARA-asuntoja), joiden asukasvalinnassa noudatetaan korkotukilakiin pohjautuvaa ARAn asukasvalintaohjetta sekä JYYn Asumisen ohjesääntöä. ​

Soihdun ARA-asunnot sijaitsevat Kortepohjan ylioppilaskylässä ja näiden asuntojen vuokrasopimusehdoissa edellytetään asukkaalta todistusta päätoimisesta opiskelusta (kts. alla). Vuokrasopimusehtojen mukaisesti asukas myös sitoutuu välittömästi ilmoittamaan vuokranantajalle, mikäli hänen tietonsa asumisoikeuteen vaikuttavista seikoista muuttuu. Lähtökohta on se, että asukas itse irtisanoo vuokrasopimuksensa, kun on valmistunut.

Ylioppilaskylän K-, L-, M-, N-, O-, ja P-taloista, Soihtu Vehkakujalta sekä Soihtu Korttelikylästä voidaan tarjota asuntoja myös muille kuin opiskelijoille, joten voit opintojesi jälkeen hakea asuntoa niistä. Jos jo opiskeluaikanasi asut jossain näistä taloista, voit jatkaa asumistasi myös opintojesi päättymisen jälkeen.

Asumisoikeuden tarkistus

Asumisoikeus tarkistetaan säännöllisesti ylioppilaskylän talojen A, B, C, D, E, F, H, J, Q, R, S ja T asukkailta. JYYn jäsenten opiskelutiedot Soihtu saa suoraan JYYn jäsenrekisteristä, mutta muiden opiskelijoiden tulee pyynnöstä toimittaa voimassaoleva todistus päätoimisesta opiskelusta.

Asumisoikeus tarkistetaan ARA-asuntojen osalta kerran vuodessa ja aina tarvittaessa. Mikäli asukas ei ole enää päätoiminen opiskelija ja vuokranantaja irtisanoo vuokrasopimuksen, noudatetaan 6 kk:n irtisanomisaikaa, riippumatta asukkaan vuokrasopimuksen kestosta. Halutessaan vuokralainen voi irtisanoa vuokrasopimuksensa aiemmin.

Poikkeustilanteet

Vuokralainen voi poikkeuksellisesti asua ARA-opiskelija-asunnossa, mikäli hän on ilmoittautunut poissaolevaksi lakisääteisistä syistä.  Lakisääteisiä poissaolon syitä ovat asevelvollisuuden tai vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen sekä äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan pitäminen. Vuokralaisen tilanteessa voidaan huomioida myös terveydelliset perusteet. Oleellista on, että opiskelija-asunnossa asuvalla on edelleen aikomus suorittaa opintonsa loppuun poikkeustilanteen päätyttyä.

Usein kysytyt kysymykset

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.