Kirje uudelle asukkaalle

Teksti: Jenna Pigg | Artikkelikuva: Anssi Kumpula

Jenna Pigg

Opiskelupaikka varmistui, jes! Muutto uudelle paikkakunnallejännittävää. Löydänköhän paikkani opiskelijayhteisössä? Saankohan uusia ystäviä?

Tämän tyyppiset ajatukset risteilevät tällä hetkellä todennäköisesti satojen uusien ylioppilaskylän asukkaiden mielessä. Opiskeluaika on uusi ja jännittävä vaihe elämässä — mahdollisesti se kaikista ikimuistoisin ajanjakso, jota muistellaan myöhemmin haikeudella. Uuden alku. 

Ensimmäinen oma vuokra-asunto

Opiskeluvuosien aikana kasvamme nuorista aikuisiksi ja opettelemme elämään omillamme tässä yhteiskunnassa. Useimmille opiskelun aloitus tarkoittaa myös ensimmäistä omaa vuokra-asuntoa. Ensimmäisessä omassa asunnossa onkin paljon opittavaa: laskujen maksaminen ajallaan, ruuanlaitto, pyykkäys ja siivoaminen. 

Yksiön seinien sisällä voi välillä käydä mielessä, että asuisipa sitä vielä kotona, ettei tuntisi oloaan niin yksinäiseksi. Toisinaan sitä taas on iloinen omasta tilasta ja vapaudesta. Voi tehdä mitä vaan! Soluasunnossa asuva saattaa olla iloinen kämppisten tarjoamasta seurasta ja turvasta, tai sitten ahdistunut, kun uusiin ihmisiin tutustuminen on niin haastavaa.

Kortepohjassa et ole yksin

Mutta tiedätkö mitä? Oli niin tai näin, et ole yksin. Kortepohjassa asuessasi sinulla on lähes 2000 asukkaan kyläyhteisö ympärilläsi! Rentukan lounaalla voi moikata naapuria, kenties mennä samaan pöytään istumaan ja aloittaa keskustelun, jos olet oikein uskalias. Opiskelukin sujuu mukavammin, jos sitä voi tehdä yhdessä Rentukan aulassa tai ryhmätyötilassa. 

Kerhojakin on monenlaisia — pöytäroolipelikerho, lautapelikerho, tanssikerho, animekerho ja monet muut. Mikähän niistä olisi eniten sinun juttusi, voisiko näistä löytyä oma yhteisösi? Tai ehkä oletkin kiinnostunut käsitöistä, luovasta kirjoittamisesta tai kuvataiteesta, mutta sellaista kerhoa ei vielä Kortepohjassa olekaan. Varmasti Kylästä löytyy muutama muukin, jolla on samanlaisia intressejä — pitäisikö perustaa oma kerho? Sekin on mahdollista, ole vain yhteydessä yhteisömanageriin.

Oman arjen hallinta saattaa vaatia opettelua — pitää opetella, kuinka aikatauluttaa omat menot, budjetoida opiskelijan tuet huolellisesti ja siivota asuntoakin välillä. Mitä jos tuleekin ongelmia rahojen kanssa, eikä ne riitäkään aivan kaikkeen? Tällöinkin sinulla on Kylässä tukea, sillä asukasneuvonnasta saat apua muun muassa pitkittyneisiin vuokranmaksuvaikeuksiin ja muihin arjenhallinnan haasteisiin. Muistinko jo kertoa: et ole yksin.

Tervetuloa Kylään

Toivon, että juuri sinun opiskeluvuotesi ovat kokemusrikkaita sekä täynnä oppimisen ja oivalluksen kokemuksia. Opintojen parissa valmistaudut tulevaan ammattiisi, ylioppilaskylässä valmistaudut elämään. Toivonkin myös, että voit myöhemmin muistella Kortepohjaa ja naapureitasi lämmöllä — haikeudellakin. Tervetuloa Kylään!

Katso vielä täältä lisää tietoa siitä, mitä kaikkea ylioppilaskylässä on syksyllä tiedossa!

Kirjoittaja työskentelee Soihdun yhteisömanagerina osana Soihtu Asumisen tiimiä.

Ajankohtaista

Etsitkö asuntoa Jyväskylästä?

, , , , / 22.6.2022

Soihdun asukkaat arvostavat mm. yhteisöllisyyttä, käytettävissä olevia opiskelutiloja ja kuntosalia. Lue lisää siitä, miksi kannattaa sinunkin muuttaa Soihdulle.

Ylioppilaskylän H- ja J-talojen katoille asennetaan aurinkopaneelit

, , , / 17.6.2022

Kortepohjan ylioppilaskylä siirtyy uusiutuvan energian tuotantoon, kun H- ja J-talojen katoille asennetaan ensi viikosta alkaen aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien tuotto ylioppilaskylän sähkönkulutuksesta on noin 2 % ja tulevaisuudessa...

Kaikki Soihtu Korttelikylän asunnot on tarjottu

, , / 13.6.2022

Soihdun uudiskohteen Soihtu Korttelikylän haku avautui huhtikuussa. Kaikki asuntohakemukset on ehditty käsittelemään Soihtu Asumisen toimesta ja hakijoille on lähetetty asuntotarjous henkilökohtaisesti. Soihtu Korttelikylän asukkaat...