Soihtu Vehkakujan energiaremonttihanke käynnistyy

JYYn omistama Asunto Oy Jyväskylän JYY-Asunnot ja Are Oy ovat solmineet urakkasopimuksen Soihtu Vehkakujan asuinkohteessa (Vehkakuja 2) toteutettavasta energiaremontista. Kohteessa on 3 kerrostaloa, joissa on yhteensä 166 asuntoa (yksiöitä ja kaksioita) sekä toimistotiloja Soihdun henkilökunnalle ja ulkopuolisille vuokralaisille.

Energiaremontissa Soihtu Vehkakujan taloille rakennetaan lämmön talteenottojärjestelmä poistoilmalämpöpumpputekniikalla (PILP). Kun remontti on valmis, kohteen lämmin poistoilma saadaan talteen ja sitä käytetään talon lämmitykseen ja kesäaikana myös kohteen lämpimän käyttöveden tuottamiseen, joten kaukolämmön kulutus pienenee selvästi. Vaikka lämpöpumput lisäävät sähkönkulutusta hieman, odotetaan investoinnin olevan hyvin kannattava kokonaisenergiankulutuksen laskiessa.

Pitkäjänteiset toimet tuoneet onnistumisia

Muutostyöt ovat osa Soihdun pitkäjänteisiä energiansäästötoimia, joilla hillitään ylläpitokulujen nousua. Poistoilmalämpöpumpputekniikkaa ja muita lämmön talteenottojärjestelmiä on jo käytössä Kortepohjan ylioppilaskylässä, missä tulokset ovat olleet lupaavia. Soihtu Vehkakujan energiaremontin rakennuslupavaiheessa tutkitaan myös aurinkosähkövoimalan rakennusmahdollisuutta talojen vesikatoille. Aurinkovoimaa tuotetaan Soihdun muissakin kohteissa.

“Soihdun asuinkohteet lämmitetään uusiutuvalla kaukolämmöllä ja sähkö on sertifioitua uusiutuvaa sähköä, joten laskennallista vaikutusta kohteen hiilidioksidipäästöihin ei toimilla ole. Näemme kuitenkin remontin myös ilmastotekona kokonaisenergian säästön vuoksi,” kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

Töiden suunniteltu alkamisajankohta on marraskuussa 2022 ja ne valmistuvat keväällä 2023. Työt painottuvat talojen vesikatoille ja pohjakerrosten teknisiin tiloihin. Asumisen arkeen rakennustöillä on jonkin verran vaikutusta, kun urakoitsijan työntekijät liikkuvat tiloissa ja asennuksen äänet voivat kuulua asuntoihin. Soihtu Vehkakujan asukkaille viestitään aikataulusta ja työmaajärjestelyistä tarkemmin lähempänä toteutusajankohtaa.

Ajankohtaista

Soihtu Korttelikylän asukaskokous 22.11. Ilokivi Venuella

/ 18.11.2022

Soihtu kutsuu koolle Korttelikylän asukkaat vuosittaiseen asukkaiden kokoukseen tiistaina 22.11. klo 17 alkaen Ilokiven Venuelle (Keskussairaalantie 2). Soihdun henkilökunta on paikalla kertomassa ajankohtaisista asumisen asioista, lisäksi...

Näkymä B-talon Bertta-saunan terassilta Kortepohjan kaupunginosaan. Etualalla terassikalusteet. Alkuperäinen kuva Jari Kuskelin

Kuinka varautua sähkökatkoon Soihdun asukkaana?

, / 18.11.2022

Tulevana talvena voidaan sähköpulan takia joutua turvautumaan ennalta suunniteltuihin, noin kahden tunnin sähkökatkoihin kuorman tasaamiseksi. Sähkökatkokseen varautuminen onkin yksi kansalaistaidoista.

Marraskuun Asukasinfo

, / 14.11.2022

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden (Kortepohjan ylioppilaskylä, Soihtu Vehkakuja, Soihtu Korttelikylä) ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään...