Soihtu Vehkakujan energiaremonttihanke käynnistyy

JYYn omistama Asunto Oy Jyväskylän JYY-Asunnot ja Are Oy ovat solmineet urakkasopimuksen Soihtu Vehkakujan asuinkohteessa (Vehkakuja 2) toteutettavasta energiaremontista. Kohteessa on 3 kerrostaloa, joissa on yhteensä 166 asuntoa (yksiöitä ja kaksioita) sekä toimistotiloja Soihdun henkilökunnalle ja ulkopuolisille vuokralaisille.

Energiaremontissa Soihtu Vehkakujan taloille rakennetaan lämmön talteenottojärjestelmä poistoilmalämpöpumpputekniikalla (PILP). Kun remontti on valmis, kohteen lämmin poistoilma saadaan talteen ja sitä käytetään talon lämmitykseen ja kesäaikana myös kohteen lämpimän käyttöveden tuottamiseen, joten kaukolämmön kulutus pienenee selvästi. Vaikka lämpöpumput lisäävät sähkönkulutusta hieman, odotetaan investoinnin olevan hyvin kannattava kokonaisenergiankulutuksen laskiessa.

Pitkäjänteiset toimet tuoneet onnistumisia

Muutostyöt ovat osa Soihdun pitkäjänteisiä energiansäästötoimia, joilla hillitään ylläpitokulujen nousua. Poistoilmalämpöpumpputekniikkaa ja muita lämmön talteenottojärjestelmiä on jo käytössä Kortepohjan ylioppilaskylässä, missä tulokset ovat olleet lupaavia. Soihtu Vehkakujan energiaremontin rakennuslupavaiheessa tutkitaan myös aurinkosähkövoimalan rakennusmahdollisuutta talojen vesikatoille. Aurinkovoimaa tuotetaan Soihdun muissakin kohteissa.

“Soihdun asuinkohteet lämmitetään uusiutuvalla kaukolämmöllä ja sähkö on sertifioitua uusiutuvaa sähköä, joten laskennallista vaikutusta kohteen hiilidioksidipäästöihin ei toimilla ole. Näemme kuitenkin remontin myös ilmastotekona kokonaisenergian säästön vuoksi,” kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

Töiden suunniteltu alkamisajankohta on marraskuussa 2022 ja ne valmistuvat keväällä 2023. Työt painottuvat talojen vesikatoille ja pohjakerrosten teknisiin tiloihin. Asumisen arkeen rakennustöillä on jonkin verran vaikutusta, kun urakoitsijan työntekijät liikkuvat tiloissa ja asennuksen äänet voivat kuulua asuntoihin. Soihtu Vehkakujan asukkaille viestitään aikataulusta ja työmaajärjestelyistä tarkemmin lähempänä toteutusajankohtaa.

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihdulla – yhteisömanagerin työtehtäviä hoitaa jatkossa asumiskoordinaattori

, , , / 10.6.2024

Soihdulla on nimitetty työntekijöitä uusiin työtehtäviin kesäkuusta alkaen. Jatkossa yhteisömanagerin vastaavia työtehtäviä hoitaa asumiskoordinaattori Anni Pajari. Hän vastaa kesäkuusta alkaen Soihtu Asumisen asukasvalinnasta,...

Opiskelija soluasunnon huoneessa, istuu tuolilla kannettava tietokone sylissään ja hymyilee kameralle.

Asukastyytyväisyyden eteen tehdään päivittäin työtä

, / 27.5.2024

Soihdun voimassa olevan strategian (2023-2027) myötä asiakastyytyväisyys on noussut Soihtu Asumisen tärkeimmäksi mittariksi asuntojen käyttöasteen rinnalle. Haluamme, että opiskelijat viihtyvät asunnoissamme ja asuintalojen yhteisissä...

Soihtu Korttelikylän opiskelija-asunnon keittiö

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2024

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös opiskelija-asunnon hakeminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana opiskelija-asuntoihin useita satoja hakemuksia kuukausittain....