Soihtu Vehkakujan energiaremonttihanke käynnistyy

JYYn omistama Asunto Oy Jyväskylän JYY-Asunnot ja Are Oy ovat solmineet urakkasopimuksen Soihtu Vehkakujan asuinkohteessa (Vehkakuja 2) toteutettavasta energiaremontista. Kohteessa on 3 kerrostaloa, joissa on yhteensä 166 asuntoa (yksiöitä ja kaksioita) sekä toimistotiloja Soihdun henkilökunnalle ja ulkopuolisille vuokralaisille.

Energiaremontissa Soihtu Vehkakujan taloille rakennetaan lämmön talteenottojärjestelmä poistoilmalämpöpumpputekniikalla (PILP). Kun remontti on valmis, kohteen lämmin poistoilma saadaan talteen ja sitä käytetään talon lämmitykseen ja kesäaikana myös kohteen lämpimän käyttöveden tuottamiseen, joten kaukolämmön kulutus pienenee selvästi. Vaikka lämpöpumput lisäävät sähkönkulutusta hieman, odotetaan investoinnin olevan hyvin kannattava kokonaisenergiankulutuksen laskiessa.

Pitkäjänteiset toimet tuoneet onnistumisia

Muutostyöt ovat osa Soihdun pitkäjänteisiä energiansäästötoimia, joilla hillitään ylläpitokulujen nousua. Poistoilmalämpöpumpputekniikkaa ja muita lämmön talteenottojärjestelmiä on jo käytössä Kortepohjan ylioppilaskylässä, missä tulokset ovat olleet lupaavia. Soihtu Vehkakujan energiaremontin rakennuslupavaiheessa tutkitaan myös aurinkosähkövoimalan rakennusmahdollisuutta talojen vesikatoille. Aurinkovoimaa tuotetaan Soihdun muissakin kohteissa.

“Soihdun asuinkohteet lämmitetään uusiutuvalla kaukolämmöllä ja sähkö on sertifioitua uusiutuvaa sähköä, joten laskennallista vaikutusta kohteen hiilidioksidipäästöihin ei toimilla ole. Näemme kuitenkin remontin myös ilmastotekona kokonaisenergian säästön vuoksi,” kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

Töiden suunniteltu alkamisajankohta on marraskuussa 2022 ja ne valmistuvat keväällä 2023. Työt painottuvat talojen vesikatoille ja pohjakerrosten teknisiin tiloihin. Asumisen arkeen rakennustöillä on jonkin verran vaikutusta, kun urakoitsijan työntekijät liikkuvat tiloissa ja asennuksen äänet voivat kuulua asuntoihin. Soihtu Vehkakujan asukkaille viestitään aikataulusta ja työmaajärjestelyistä tarkemmin lähempänä toteutusajankohtaa.

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.