52 retkeä vuodessa

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Visual Friday Oy

Varsinaista yhtä lempipaikkaa Soihdun palvelupäällikkö Jenna Pigg ei osaa nimetä, mutta hän kertoo aina nauttineensa luonnossa olemisesta, kuten luontopoluilla ja kansallispuistoissa retkeilystä. 

”Lapsena leikimme päivittäin lähimetsissä Viitasaarella, ja Kivijärvellä sijaitsevalla mökillä kävimme marjassa ja sienessä”, hän kertoo. 

Myöhemmin Jennan tie vei kaupunkiin ja ulkomaille asti, ja luontoyhteys oli jonkin aikaa kadoksissa. Viime syksynä hän kuitenkin innostui aloittamaan retkeilyharrastuksen. Samaan saumaan sattui sopivasti somen #52retkeävuodessa -haaste, jossa tavoitteena on käydä vähintään kerran viikossa retkellä ja samalla kartuttaa omia erätaitoja.  

Osa Jennan luontoretkistä on suuntautunut kauemmaskin, mutta hän kertoo yllättyneensä, miten paljon hienoja retkikohteita Jyväskylästä ja lähikunnista löytyy. Erityisesti Laukaassa sijaitseva Hyyppäänvuori teki vaikutuksen. 

”Helmikuussa lumikenkäilin Hyyppäänvuorelle ensimmäisen kerran, ja perille päästyäni ihan liikutuin kyyneliin – jollain tapaa paikka tuntui todella kotoisalta ja pyhältä.” 

”Perille päästyäni ihan liikutuin kyyneliin – jollain tapaa paikka tuntui todella kotoisalta ja pyhältä.” 

Jenna Pigg, Soihtu Asumisen palvelupäällikkö

Jenna Pigg laavulla

Ajankohtaista

Soihdun asuinkohteen Kortepohjan ylioppilaskylän sisääntuloaukio, tornitaloja ja Rentukan julkisivu

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2023

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös asunnon etsiminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana useita satoja hakemuksia kuukausittain. Listasimme meidän kolme...

Kaverukset parvekkeella

Asukastyytyväisyyskysely on uudistunut toukokuussa

, / 12.5.2023

Soihtu haluaa jatkuvasti kehittää asumisen palveluitaan. Olemmekin jo useita vuosia seuranneet asukastyytyväisyyttä kaksi kertaa vuodessa tehdyillä laajoilla asukaskyselyillä. Toukokuusta alkaen asukastyytyväisyyttä mitataan lyhyemmillä,...

Vedensäästökilpailun voittaja on ratkennut – onnea Soihtu Vehkakuja!

, , / 8.5.2023

Soihtu järjesti keväällä asuinkohteiden yhteisen vedensäästökilpailun, jonka tavoitteena oli saada asukkaat kiinnittämään huomiota omaan vedenkulutukseen. Kilpailu oli voimassa 1.1.-30.4.2023. Kilpailun on voittanut Soihtu Vehkakuja...