52 retkeä vuodessa

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Visual Friday Oy

Varsinaista yhtä lempipaikkaa Soihdun palvelupäällikkö Jenna Pigg ei osaa nimetä, mutta hän kertoo aina nauttineensa luonnossa olemisesta, kuten luontopoluilla ja kansallispuistoissa retkeilystä. 

”Lapsena leikimme päivittäin lähimetsissä Viitasaarella, ja Kivijärvellä sijaitsevalla mökillä kävimme marjassa ja sienessä”, hän kertoo. 

Myöhemmin Jennan tie vei kaupunkiin ja ulkomaille asti, ja luontoyhteys oli jonkin aikaa kadoksissa. Viime syksynä hän kuitenkin innostui aloittamaan retkeilyharrastuksen. Samaan saumaan sattui sopivasti somen #52retkeävuodessa -haaste, jossa tavoitteena on käydä vähintään kerran viikossa retkellä ja samalla kartuttaa omia erätaitoja.  

Osa Jennan luontoretkistä on suuntautunut kauemmaskin, mutta hän kertoo yllättyneensä, miten paljon hienoja retkikohteita Jyväskylästä ja lähikunnista löytyy. Erityisesti Laukaassa sijaitseva Hyyppäänvuori teki vaikutuksen. 

”Helmikuussa lumikenkäilin Hyyppäänvuorelle ensimmäisen kerran, ja perille päästyäni ihan liikutuin kyyneliin – jollain tapaa paikka tuntui todella kotoisalta ja pyhältä.” 

”Perille päästyäni ihan liikutuin kyyneliin – jollain tapaa paikka tuntui todella kotoisalta ja pyhältä.” 

Jenna Pigg, Soihtu Asumisen palvelupäällikkö

Jenna Pigg laavulla

Ajankohtaista

Paloturvallisuusviikko 25.11.–1.12.2023

Nyt vietetään Paloturvallisuusviikkoa – tarkista kotisi paloturvallisuus

, / 25.11.2023

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.–1.12.2023. Tulipalo on paljon helpompi ehkäistä kuin sammuttaa. Ihan äkkiä ei tule ajatelleeksi, että vaikka palo ei kehittyisi kovin suureksi, sen aiheuttama savu tuhoaa...

Vuokrat nousevat maaliskuussa – myös käyttömaksuihin ja korvaushinnastoon tulossa muutoksia

, / 24.11.2023

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on vahvistaessaan Kortepohjan ylioppilaskylän ja liiketoimintajohtokunta vahvistaessaan Soihtu Vehkakujan sekä Soihtu Korttelikylän talousarvion vuodelle 2024 hyväksyneet keskimääräisen...

Artikkelikuvassa Anni Pajari

Yhteisömanagerin viikko

/ 24.11.2023

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Mari Mansikkamäki, Visual Friday 18.9.2023 Tärkeä osa työtehtäviäni on asukasneuvonta, joka auttaa asukkaita asumiseen tai yleisesti elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa. Tänään esimerkiksi kirjoitan...