Saunomisaikaa lyhennetään Opinkivellä – illan voi aloittaa tuttuun tapaan klo 16, löylyt klo 18-23

Sähköpulan välttämiseksi myös Soihtu pyrkii löytämään keinoja vähentää JYYn liiketoiminnan toimintojen ja palveluiden sähkönkäyttöä kulutushuippujen aikana.

Sähkönsäästökeinoja on onnistuttu tunnistamaan eri liiketoiminnan osa-alueilla ja työtä jatketaan edelleen sekä akuutin sähköpulan vaaran vähentämiseksi että laajemmin Soihdun ilmastovaikutusten hillitsemiseksi.

Yhtenä toimenpiteenä Soihtu lyhentää Opinkiven kiukaiden lämmitysaikaa varattujen Opinkivi-iltojen yhteydessä torstaista 15.12.2022 alkaen. Opinkiven varausaika käyttäjille on edelleen sama tuttu 16-03, mutta sauna lämpiää jatkossa aina klo 18-23, ellei varaaja ole varatessaan tilannut saunanlämmitystä klo 20-23 väliselle ajalle. Aiemmin kiukaiden lämmitysaika on ollut klo 16-23.

Kahden kiukaan lämmitysajan lyhentäminen kahdella tunnilla säästää laskennallisen arvion mukaan 50kWh / varauskerta (vastaa n. 2 500 kilometrin ajelua sähköpotkulaudalla).

Soihtu viestii muutoksesta omissa viestintäkanavissaan sekä Opinkiven kokoustilaan toimitetulla tiedotteella. Varaajille lähetetään myös sähköposti aiheesta.

Edit: Uutista tarkennettu 13.12.22 klo 13.41: Saunan varaaja voi saunan varausta tehdessään pyytää saunan lämmityksen myös klo 20-23 väliselle ajalle.

Ajankohtaista

Asukkaiden kokous

Vuoden 2023 asukastoimikunnat ovat järjestäytyneet

, , , , / 2.2.2023

Soihdun asuinkohteissa asukkaat pääsevät monella tapaa vaikuttamaan asumiseen ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Viime vuoden marraskuussa järjestetyissä asukkaiden kokouksissa valittiin jokaiseen Soihdun asuinkohteeseen vuoden 2023...

Asukastilaisuus Kortepohjan Ylioppilaskylän kaavamuutoksesta 25.1.

, , , / 23.1.2023

Kortepohjan keskustassa sijaitsevan Ylioppilaskylän alueelle on suunnitteilla uutta opiskelija-asumista sekä uusi päivittäistavarakauppa. Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa Kartanonkujan kävelypainotteisen katuympäristön kehittäminen....

Kortepohjan ylioppilaskylän Rentukka-talo ja julkisivusuojellut, peruskorjatut Tornitalot

Kortepohjan ylioppilaskylälle Vuoden parhaat ARA-neliöt 2023 -palkinto

, , , , , / 19.1.2023

Vuoden parhaat ARA-neliöt -tunnustuksen palkitsemisperusteissa Kortepohjan ylioppilaskylän uudistavaa perusparantamista pidetään poikkeuksellisena menestystarinana, joka toteuttaa myös kiitettävästi kiertotalouden tavoitteita. Soihdun vuosina 2017-2022 toteuttama A-E-tornitalojen ja Rentukka-talon perusteellinen remontointi ja alueen kehitys on nähty onnistuneena esimerkkinä säilyttävästä ja uudistavasta perusparantamisesta.