Korona-arki on kotona: Soihdun toimet karanteeniajan sujuvoittamiseen

Viime viikon aikana Jyväskylässä todettiin ennätysmäärä koronatartuntoja, ja Soihdun saamien viranomaisyhteydenottojen ja tekemämme laajan yhteistyön perusteella tiedämme, että myös Soihdun asunnoissa asuu koronavirukselle altistuneita henkilöitä, joista osa on karanteenissa ja osa eristyksissä.

Meille on tärkeää turvata kaikkien asukkaiden hyvinvointia ja turvallista arkea. Toivomme, että löydät karanteeniaikaa helpottavia palveluita ja voimme pitää asuintalot turvallisina kaikille.

Talojen yhteisten tilojen käyttö ja arkitoimet

Jos olet karanteenissa ja oireeton, voit käyttää talosi pesutupaa omalla varatulla vuorollasi, kun huolehdit hyvästä käsihygieniasta, noudatat turvaväliä ja käytät maskia. Vältä kontaktia muihin ihmisiin.

Karanteenissa ollessasi voit ulkoilla pitäen etäisyyttä muihin ihmisiin. Voit viedä roskat noudattaen hyvää käsihygieniaa ja maskia käyttäen. Vältä koskettamasta pintoja (seiniä, kaiteita, valonkatkaisijoita) tarpeettomasti.

Jos saat karanteenissa ollessasi oireita, noudata tartuntatautilääkäriltä saamiasi ohjeita.

Eristyksessä sinun tulee noudattaa eristystä koskevia ohjeita, jotka olet saanut infektiolääkäriltä. Eristyksessä olevan pitää ehdottomasti välttää kaikkia lähikontakteja muihin ihmisiin. Eristyksessä ollessasi pysy kotona. Älä käytä pesutupia tai liiku talossa muuten.

Jokainen voi auttaa

JYY ja JAMKO muistuttavat yhteistiedotteessaan opiskelijoita siitä, että jokainen voi omilla toimillaan ehkäistä koronatartuntojen leviämistä. Voit lukea tiedotteen JYYn nettisivulta (aukeaa uuteen ikkunaan).

Jyväskylän yliopiston JYUn ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn yhdessä aloittama Korona-apu -kampanja yhdistää avuntarvitsijoita ja vapaaehtoisia auttajia. Voit rekisteröityä joko avuntarvitsijaksi tai auttajaksi JYUn sivulta löytyvällä lomakkeella (linkki uutiseen jyu.fi-sivustolla, aukeaa uuteen ikkunaan).

Toimistojen aukiolot

Soihtu Asumisen palvelupiste:

Palvelupiste SULJETTU 28.2.2021 asti. Näin pystymme minimoimaan kontaktitilanteita ja välttämään tartuntojen leviämistä.

Sovi asiointiaika erikseen ennakkoon puhelimitse tai sähköpostitse: avainten noudot järjestämme sovitusti asiakkaiden kanssa kuunvaihteessa.

Rentukan infopiste:

Rentukan infopiste SULJETTU 28.2.2021 asti.

Opiskelutilan tulostimen käyttö mahdollista maanantaisin klo 11-15 välisenä aikana.

Tarkista Rentukan ravintolan mahdolliset poikkeavat aukioloajat ravintolan sivulta (aukeaa uuteen ikkunaan).

Koronavirusta koskevat kyselyt

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemien keskitetty neuvontanumero p. 014 266 0133, ma – pe klo 8 – 16 ja la – su klo 9 – 15. Kuulovammaisten ajanvarauspalvelu ja testituloksen ilmoittaminen tekstiviestitse numerossa 050 303 7722. Muuna aikana soita päivystysnumeroon 116 117 (vuorokauden ympäri).

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS ei hoida tartuntatauteja, joten oireiden ilmetessä ole yhteydessä terveysasemien neuvontanumeroon.

Apua ja hyvinvointia kotona olon tueksi

Hyvän mielen iltapäiväkahvit

Hyvän mielen iltapäiväkahvit helmikuun ajan ti & to klo 14-15.30 Teamsin välityksellä to 4.2.2021 alkaen.

Rentoa keskustelua, vertaistukea ja tutustumista turvallisessa ilmapiirissä!

Linkki iltapäiväkahveille: http://bit.do/afternoonchat

Joogaa etänä

Joogaa etänä keskiviikkoisin klo 14.30 – 15.30

Jooga tarjoaa mahdollisuuden purkaa stressiä ja kerätä voimia. Osalla tunneista keskitytään venytyksiin ja rentoutumiseen, kun taas osa tunneista tulee olemaan vähän haastavampia, joissa päästään kokeilemaan esimerkiksi eri käsibalansseja. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Tapaamiset Zoom-palvelussa. Kunkin tunnin linkki jaetaan joogan WhatsApp-ryhmässä. Liity joogan WhatsApp-ryhmään tästä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Jyväskylän yliopiston kootut ohjeet hyvinvoinnista huolehtimiseen

Student Life-tiimi on laatinut joukon ohjeita ja neuvoja, joiden avulla poikkeusoloista voi selvitä paremmin. Myös Student Lifen ohjauspalvelut ovat saatavilla etänä. Lue artikkeli ja tutustu Jyväskylän yliopiston monipuolisiin ohjauspalveluihin (linkki jyu.fi-sivustolle aukeaa uuteen ikkunaan).

Seuraa vallitsevia ohjeistuksia

Toimintaohjeet ja konkreettisia vinkkejä karanteenissa olevalle Soihdun sivulla. (Linkki soihtu.fi-sivuston Ohjepankki-osioon)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeita ja tietoa koronaviruksesta (linkki thl.fi-sivulle aukeaa uuteen ikkunaan)

Jyväskylän kaupungin antamat rajoitukset ja suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi (linkki jyvaskyla.fi-sivustolle aukeaa uuteen ikkunaan)

Koronaviruksen vaikutukset Soihdun palveluihin (linkki soihtu.fi-sivuston päivittyvään tiedotteeseen).

EDIT 3.2.2021 klo 12.16: Lisätty tieto ja linkki jyu.fi-sivuston Korona-apu-uutiseen.

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihdulla – yhteisömanagerin työtehtäviä hoitaa jatkossa asumiskoordinaattori

, , , / 10.6.2024

Soihdulla on nimitetty työntekijöitä uusiin työtehtäviin kesäkuusta alkaen. Jatkossa yhteisömanagerin vastaavia työtehtäviä hoitaa asumiskoordinaattori Anni Pajari. Hän vastaa kesäkuusta alkaen Soihtu Asumisen asukasvalinnasta,...

Opiskelija soluasunnon huoneessa, istuu tuolilla kannettava tietokone sylissään ja hymyilee kameralle.

Asukastyytyväisyyden eteen tehdään päivittäin työtä

, / 27.5.2024

Soihdun voimassa olevan strategian (2023-2027) myötä asiakastyytyväisyys on noussut Soihtu Asumisen tärkeimmäksi mittariksi asuntojen käyttöasteen rinnalle. Haluamme, että opiskelijat viihtyvät asunnoissamme ja asuintalojen yhteisissä...

Soihtu Korttelikylän opiskelija-asunnon keittiö

Vinkit opiskelija-asunnon hakuun

, / 24.5.2024

Kesän tullen useat tulevat opiskelijat saavat tiedon uudesta opiskelupaikastaan ja sen myötä ajankohtaiseksi tulee myös opiskelija-asunnon hakeminen. Soihtu saa kesäkuukausien aikana opiskelija-asuntoihin useita satoja hakemuksia kuukausittain....