Asukkaan asiointi

Soihtu tarjoaa nykyaikaista, laadukasta ja ekologista asumista Jyväskylässä kohtuullisilla kustannuksilla.

Soihdun asuntoja voi hakea kuka tahansa. Asuntojamme vuokrataan ensisijaisesti opiskelijoille, mutta yhä enemmän myös muille.

Meille on tärkeää kehittää asuinympäristöjämme yhdessä siellä asuvien kanssa hyvää elämää ja yhteisöllisyyttä tukien.

Asukassivu

Soihdun Asukassivu on asukkaan asiointikanava, josta näet esimerkiksi ajantasaisen vuokranmaksutilanteesi ja voit päivittää sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron järjestelmäämme. Soihdun asiakasviestintä ja laskutus tapahtuu ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, joten muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla niiden muuttuessa.

Varaukset

Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaana voit varata sähköisestä varauspalvelusta esimerkiksi saunavuoron tai autopaikan tai Rentukan tiloja. Soihtu Vehkakujan asukkaat varaavat saunavuorot ja autopaikat Soihtu Asumisen asiakaspalvelusta. Kaikkien Soihdun kohteiden asukkaat pääsevät varausjärjestelmän käyttäjiksi lähiaikoina.

Asukasneuvonta

Soihdun asuinkohteissa palveluihin kuuluu myös asukasneuvonta. Kun tarvitset neuvontaa ja apua pitkittyneiden vuokranmaksuongelmien, naapurin toistuvan häiriökäyttäytymisen tai muun asumiseen liittyvän elämänhallinnan suhteen, voit olla yhteydessä asukasneuvontaan.

Yhteisötoiminta

Yhteiset tilat, jakamistalous, aktiivinen asukastoiminta sekä Rentukan kerhot ja tapahtumat ovat osa yhteisötoimintaa, jota me Soihdulla haluamme edesauttaa.

Naapureihin tutustuminen on helppoa yhteisten tilojen ja tapahtumien myötä ja erilaisten tavaroiden jakaminen on ympäristöystävällistä.

Asukkaana Soihdun kerrostalossa

Ota yhteys huoltoon

Kaikkien Soihdun kohteiden kiinteistöjä ylläpitää Soihtu Kiinteistöhuolto. Asuntosi tai yleisten tilojen korjaustarpeet ja viat voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeella suoraan sähköiseen huolt okirjaamme.

Ovenavausta tai kiireellistä yhteydenottoa varten (kuten vesivahinko), ota yhteyttä Soihtu Kiinteistöhuollon palvelukeskukseen (+010 524 8315).

Tee vikailmoitus

Puhdas koti osaksi arkea

Puhdas koti lisää asumismukavuutta ja pidentää huoneiston ikää. Kun siivoat säännöllisesti, paranee kotisi viihtyvyys ja huoneilma.

Soihdun kiinteistöjen ylläpidosta niin Kortepohjan ylioppilaskylässä kuin Vehkakuja 2:ssakin vastaava Soihtu Kiinteistöhuolto on koonnut helpot ja kätevät vinkit kodin nopeaan siivoukseen.

Katso siivousvinkit

Asumisen häiriöt

Häiriötilanteet kuuluvat toisinaan arkeen, etenkin kerrostalossa asuessa. Soihdun kaikissa kohteissa noudatetaan yleistä järjestyslakia, eikä kukaan asukas saa käyttäytymisellään tai muulla tavoin tarpeettomasti häiritä toisten asukkaiden asumisviihtyvyyttä. Luethan huolellisesti ohjeemme, jotka opastavat sinua häiriötilanteissa. Voit myös olla yhteydessä asukasneuvontaan, mikäli asumisen häiriötilanteet askarruttavat sinua.

Lue lisää asumisen häiriöistä

Ota yhteyttä maksuongelmissa

Soihdun vuokralaisena vuokranmaksun eräpäiväsi on aina kuukauden 6. päivä. Jos sinulla on ongelmia maksujen kanssa tai haluat kysyä niistä lisätietoja, ota yhteyttä vuokravalvontaamme. Tilapäisissä maksuongelmissa kannattaa sinun aina neuvotella vuokravalvontamme kanssa maksusuunnitelman tekemisestä. Tarvittaessa voit ottaa myös yhteyttä asukasneuvontaan.

Muutokset kuuluvat jokaisen arkeen

Haluatko vaihtaa asuntoa?

Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla on monenlaisia ja monen eri kokoisia asuntoja tarjolla. Soihdun asukkaana voit vaihtaa asuntoa vaivattomasti tarpeen vaatiessa.

Ehkä haluat vaihtaa kohteesta toiseen tai haaveilet ylemmän kerroksen asunnosta. Oli perusteesi mikä vain, voit hakea asunnonvaihtoa helposti täyttämällä asuntohakemuksen.

Jälleenvuokraa asuntosi

Oletko lähdössä vaihtoon tai töihin toiselle paikkakunnalle? Tiesitkö, että voit halutessasi jälleenvuokrata asuntosi määräajaksi. Jälleenvuokraamisesta tulee aina ilmoittaa Soihtu Asumisen asiakaspalveluumme, tee se vaivattomasti sähköisellä lomakkeella. Muistathan solmia kirjallisen jälleenvuokrasopimuksen huolellisesti valitsemasi jälleenvuokralaisen kanssa.

Opiskelijan tilapäinen muutto

Jos muutat väliaikaisesti pois opiskelupaikkakunnaltasi, voit siirtää asumisoikeuttasi Kortepohjan ylioppilaskylässä tilapäisesti. Tilapäisen muuton perusteena on useimmiten vaihto-opiskelu, työharjoittelu, varusmies- tai siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus. Tilapäisen muuttoilmoituksen tekemällä varmistat, että saat itsellesi samanveroisen asunnon kuin missä asuit lähtiessä.

Sähköinen irtisanominen

Aika muuttaa? Jos haluat irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen, teet sen helpoiten sähköisellä lomakkeellamme. Muistathan, että irtisanomisaika on täysi kalenterikuukausi ja vuokrasopimuksen voi irtisanoa päättymään vain kuukauden loppuun. Määräaikainen vuokrasopimus on solmittu puolestaan ennakkoon sovituksi ajanjaksoksi eikä sen voimassaoloaikaa voi muuttaa.

Hae palvelumaksun palautusta

Peruskorjattavista kohteista poismuuttavilta asukkailta ei nykyisen käytännön mukaan peritä enää palvelumaksua. Jos olet muuttanut tornitalosta toiseen yksiöön peruskorjauksen tieltä ja maksanut palvelumaksun, voit olla oikeutettu palvelumaksun palautukseen.

Asumisen ohjepankki

Miksi huoneistokortti kannattaa täyttää sisään muuttaessa? Saanko maalata asuntoni seiniä?
Mihin neuvon kaverin parkkeeraamaan autonsa? Ohjepankkiin on koottu tietoa, ohjeita ja vinkkejä asunnon hakemisesta ja asumisesta
Soihdun kohteessa.