Kortepohjan ylioppilaskylässä peruskorjataan jo viides tornitalo

TIEDOTE 21.6.2021

Soihtu, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama liiketoimintakokonaisuus, toteuttaa Kortepohjan ylioppilaskylässä viidennen tornitalon peruskorjauksen. Viides peruskorjattava talo, joka tunnetaan nimellä E-talo, sijaitsee Kortepohjan koulun välittömässä läheisyydessä.

Nyt peruskorjattava E-talo on järjestyksessä viides ja viimeinen maamerkkimäisten tornitalojen sarjan peruskorjauskohde. Muut tornitalot A-D Soihtu (JYY) on peruskorjannut vuodesta 2017 alkaen yhden kerrallaan. Vuonna 2018 valmistui yhteisötalo Rentukan remontti. Mittavan peruskorjausinvestoinnin arvo on yhteensä noin 50 Me. 

Toteutuksessa Soihdulle on tärkeää säilyttää Kortepohjan ylioppilaskylän eteläisen alueen rakennuskulttuurinen yhtenäisyys ja samalla parantaa talojen energiatehokkuutta ja pienentää talojen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä. Kestävän kehityksen mukainen toteutus on Soihdulle arvovalinta. E-talon urakan toteuttaa jyväskyläläinen Rakennus-Kaseva Oy. 

”E-talon päätoteuttajaksi saatiin paikallinen rakennusliike. Rakennus-Kasevalla on kokemusta asuinrakentamisesta sekä peruskorjauskohteista, joka onkin edellytyksenä näin mittavan peruskorjauskohteen onnistuneelle toteuttamiselle,” kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

”E-talon saneeraus on merkittävä hanke Rakennus-Kaseva Oy:n tilauskannassa ja mielenkiintoinen sekä näyttävä kohde yhteistyön aloitukseen,” toteaa Rakennus-Kasevan toimitusjohtaja Ville Kari.

Soihdun rakennuttamassa peruskorjauksessa E-talon asuntomäärä nousee yhdellä 145:een, kun pohjakerrokseen tehdään yksi lisäasunto Jyväskylän kaupungin päiväkodin käytössä olevien tilojen vapautuessa asumisen käyttöön. Talon pohjakerrokseen tulee myös mm. asukkaiden toivomia varattavia säilytyspaikkoja laatikkopyörille sekä kiinteistöjen ylläpitotoimintaa palvelevia tiloja. Urakan yhteydessä ylioppilaskylän Taitoniekantien puoleisen tontin pihaa kehitetään yhtenäisyyden ja viihtyisyyden näkökulmasta. 

”Useiden kaupunkilaisten päivittäiset kulkureitit sivuavat Kortepohjan ylioppilaskylää ja pihojemme läpi kulkee paljon esimerkiksi koululaisia. Runsas kaupunkiluonto palvelee niin Soihdun asukkaiden kuin kaupunginosan muidenkin asukkaiden hyvinvointia,” Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen toteaa. 

Kortepohjan kaupunginosa kehittyy parhaillaan vauhdilla Jyväskylän tilapalveluiden rakennuttaessa päiväkotikoulua. Soihtu jatkaa Ylioppilaskylän kehittämistä ja pyrkii lisäämään kaupunginosan vetovoimaa yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa. Alueen kaavoituksesta on tulossa lisätietoa syksyllä 2021, kun kaavaluonnoksia asetetaan nähtäville.

Hankkeen ajankohtaiset kuulumiset päivittyvät Soihdun Rakennuttaminen-sivulle.

Ajankohtaista

Etsitkö asuntoa Jyväskylästä?

, , , , / 22.6.2022

Soihdun asukkaat arvostavat mm. yhteisöllisyyttä, käytettävissä olevia opiskelutiloja ja kuntosalia. Lue lisää siitä, miksi kannattaa sinunkin muuttaa Soihdulle.

Ylioppilaskylän H- ja J-talojen katoille asennetaan aurinkopaneelit

, , , / 17.6.2022

Kortepohjan ylioppilaskylä siirtyy uusiutuvan energian tuotantoon, kun H- ja J-talojen katoille asennetaan ensi viikosta alkaen aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien tuotto ylioppilaskylän sähkönkulutuksesta on noin 2 % ja tulevaisuudessa...

Kaikki Soihtu Korttelikylän asunnot on tarjottu

, , / 13.6.2022

Soihdun uudiskohteen Soihtu Korttelikylän haku avautui huhtikuussa. Kaikki asuntohakemukset on ehditty käsittelemään Soihtu Asumisen toimesta ja hakijoille on lähetetty asuntotarjous henkilökohtaisesti. Soihtu Korttelikylän asukkaat...