Kortepohjan ylioppilaskylässä peruskorjataan jo viides tornitalo

TIEDOTE 21.6.2021

Soihtu, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama liiketoimintakokonaisuus, toteuttaa Kortepohjan ylioppilaskylässä viidennen tornitalon peruskorjauksen. Viides peruskorjattava talo, joka tunnetaan nimellä E-talo, sijaitsee Kortepohjan koulun välittömässä läheisyydessä.

Nyt peruskorjattava E-talo on järjestyksessä viides ja viimeinen maamerkkimäisten tornitalojen sarjan peruskorjauskohde. Muut tornitalot A-D Soihtu (JYY) on peruskorjannut vuodesta 2017 alkaen yhden kerrallaan. Vuonna 2018 valmistui yhteisötalo Rentukan remontti. Mittavan peruskorjausinvestoinnin arvo on yhteensä noin 50 Me. 

Toteutuksessa Soihdulle on tärkeää säilyttää Kortepohjan ylioppilaskylän eteläisen alueen rakennuskulttuurinen yhtenäisyys ja samalla parantaa talojen energiatehokkuutta ja pienentää talojen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä. Kestävän kehityksen mukainen toteutus on Soihdulle arvovalinta. E-talon urakan toteuttaa jyväskyläläinen Rakennus-Kaseva Oy. 

”E-talon päätoteuttajaksi saatiin paikallinen rakennusliike. Rakennus-Kasevalla on kokemusta asuinrakentamisesta sekä peruskorjauskohteista, joka onkin edellytyksenä näin mittavan peruskorjauskohteen onnistuneelle toteuttamiselle,” kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

”E-talon saneeraus on merkittävä hanke Rakennus-Kaseva Oy:n tilauskannassa ja mielenkiintoinen sekä näyttävä kohde yhteistyön aloitukseen,” toteaa Rakennus-Kasevan toimitusjohtaja Ville Kari.

Soihdun rakennuttamassa peruskorjauksessa E-talon asuntomäärä nousee yhdellä 145:een, kun pohjakerrokseen tehdään yksi lisäasunto Jyväskylän kaupungin päiväkodin käytössä olevien tilojen vapautuessa asumisen käyttöön. Talon pohjakerrokseen tulee myös mm. asukkaiden toivomia varattavia säilytyspaikkoja laatikkopyörille sekä kiinteistöjen ylläpitotoimintaa palvelevia tiloja. Urakan yhteydessä ylioppilaskylän Taitoniekantien puoleisen tontin pihaa kehitetään yhtenäisyyden ja viihtyisyyden näkökulmasta. 

”Useiden kaupunkilaisten päivittäiset kulkureitit sivuavat Kortepohjan ylioppilaskylää ja pihojemme läpi kulkee paljon esimerkiksi koululaisia. Runsas kaupunkiluonto palvelee niin Soihdun asukkaiden kuin kaupunginosan muidenkin asukkaiden hyvinvointia,” Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen toteaa. 

Kortepohjan kaupunginosa kehittyy parhaillaan vauhdilla Jyväskylän tilapalveluiden rakennuttaessa päiväkotikoulua. Soihtu jatkaa Ylioppilaskylän kehittämistä ja pyrkii lisäämään kaupunginosan vetovoimaa yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa. Alueen kaavoituksesta on tulossa lisätietoa syksyllä 2021, kun kaavaluonnoksia asetetaan nähtäville.

Hankkeen ajankohtaiset kuulumiset päivittyvät Soihdun Rakennuttaminen-sivulle.

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.