Kortepohjan ylioppilaskylässä peruskorjataan jo viides tornitalo

TIEDOTE 21.6.2021

Soihtu, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama liiketoimintakokonaisuus, toteuttaa Kortepohjan ylioppilaskylässä viidennen tornitalon peruskorjauksen. Viides peruskorjattava talo, joka tunnetaan nimellä E-talo, sijaitsee Kortepohjan koulun välittömässä läheisyydessä.

Nyt peruskorjattava E-talo on järjestyksessä viides ja viimeinen maamerkkimäisten tornitalojen sarjan peruskorjauskohde. Muut tornitalot A-D Soihtu (JYY) on peruskorjannut vuodesta 2017 alkaen yhden kerrallaan. Vuonna 2018 valmistui yhteisötalo Rentukan remontti. Mittavan peruskorjausinvestoinnin arvo on yhteensä noin 50 Me. 

Toteutuksessa Soihdulle on tärkeää säilyttää Kortepohjan ylioppilaskylän eteläisen alueen rakennuskulttuurinen yhtenäisyys ja samalla parantaa talojen energiatehokkuutta ja pienentää talojen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä. Kestävän kehityksen mukainen toteutus on Soihdulle arvovalinta. E-talon urakan toteuttaa jyväskyläläinen Rakennus-Kaseva Oy. 

”E-talon päätoteuttajaksi saatiin paikallinen rakennusliike. Rakennus-Kasevalla on kokemusta asuinrakentamisesta sekä peruskorjauskohteista, joka onkin edellytyksenä näin mittavan peruskorjauskohteen onnistuneelle toteuttamiselle,” kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

”E-talon saneeraus on merkittävä hanke Rakennus-Kaseva Oy:n tilauskannassa ja mielenkiintoinen sekä näyttävä kohde yhteistyön aloitukseen,” toteaa Rakennus-Kasevan toimitusjohtaja Ville Kari.

Soihdun rakennuttamassa peruskorjauksessa E-talon asuntomäärä nousee yhdellä 145:een, kun pohjakerrokseen tehdään yksi lisäasunto Jyväskylän kaupungin päiväkodin käytössä olevien tilojen vapautuessa asumisen käyttöön. Talon pohjakerrokseen tulee myös mm. asukkaiden toivomia varattavia säilytyspaikkoja laatikkopyörille sekä kiinteistöjen ylläpitotoimintaa palvelevia tiloja. Urakan yhteydessä ylioppilaskylän Taitoniekantien puoleisen tontin pihaa kehitetään yhtenäisyyden ja viihtyisyyden näkökulmasta. 

”Useiden kaupunkilaisten päivittäiset kulkureitit sivuavat Kortepohjan ylioppilaskylää ja pihojemme läpi kulkee paljon esimerkiksi koululaisia. Runsas kaupunkiluonto palvelee niin Soihdun asukkaiden kuin kaupunginosan muidenkin asukkaiden hyvinvointia,” Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen toteaa. 

Kortepohjan kaupunginosa kehittyy parhaillaan vauhdilla Jyväskylän tilapalveluiden rakennuttaessa päiväkotikoulua. Soihtu jatkaa Ylioppilaskylän kehittämistä ja pyrkii lisäämään kaupunginosan vetovoimaa yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa. Alueen kaavoituksesta on tulossa lisätietoa syksyllä 2021, kun kaavaluonnoksia asetetaan nähtäville.

Hankkeen ajankohtaiset kuulumiset päivittyvät Soihdun Rakennuttaminen-sivulle.

Ajankohtaista

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.

Soihtu - Asukasinfo - Tenant information

Elokuun asukasinfo

, / 14.8.2023

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Makuuhuone, jossa vaatekaappi, kirjoituspöytä, tuoli ja sänky.

Syksyn asunnot vuokrattu

, , , , / 10.8.2023

Syyskuun alkuun vapautuvat asunnot on nyt tarjottu hakijoillemme. Myöhemmin syksyllä vapautuvia asuntoja ja soluhuoneita tarjoamme asuntohakemuksen lähettäneille sitä mukaan, kun asuntoja vapautuu.