Tapahtumatuottaja rakentaa yhteisöä

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Visual Friday Oy

JYYn tapahtumatuottaja Suvi Liukkonen kuvaa meneillään olevaa työpäivää ”ihan rauhalliseksi”, vaikka on vaihtanut työpistettä jo kahdesti. Työpäivästä tekee tyypillisen vain sen vaihtelevuus.  

”Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.”  

Meneillään on monta projektia yhtä aikaa. Tapahtuma-alalla niitä kutsutaan tuotannoiksi. Suvi mainitsee esimerkiksi Ilokivi Venuella näytettävät elokuvasarjat ja isommat ja pienemmät yleisötapahtumat. Tuotannoissa Suvi vastaa tapahtumien taloudellisesta onnistumisesta ja markkinointiviestinnästä eri kanavissa. Usein Suvi myös koordinoi käytännön toteutusta.  

Työssä tarvitaan taloushallinnon osaamista ja pitkäjänteisyyttä. Suunnitelmia on osattava tehdä, ja samaan aikaan on varauduttava siihen, että ne muuttuvat. Neuvottelutaidoista ja verkostoista on hyötyä sekä tavallisena työpäivänä että yllätysten sattuessa. 

Muutoksia voivat aiheuttaa pienet ja isot asiat. Joskus pääesiintyjä sairastuu ja peruu keikkansa. Joskus taas maailmanlaajuiset tapahtumat suistavat koko alan suunnitelmat kerralla uusiksi.  

”Pitää säilyttää oma rauhallisuus joka tilanteessa ja lähteä ratkaisemaan, mitä voidaan tehdä.” 

JYYn kulttuurisektorin ja Soihdun yhteistyö on lisääntynyt viime vuosina. Tapahtumatuottaja näkee tämän hyvänä kehityksenä. JYY näyttäytyy opiskelijoille selvemmin kokonaisuutena, kun JYYn edunvalvonta ja Soihdun liiketoiminta näkyvät tapahtumissa yhdessä, ja JYY järjestää tapahtumia omissa tiloissaan, joita Soihtu hallinnoi ja kehittää. 

JYYn teemana tänä vuonna on yhteisön jälleenrakentaminen. Suvi näkee, että jäsenmaksuvaroin tuotettujen tapahtumien tulee olla saavutettavia ja mahdollisimman hyvin yhteisöä kokoon kutsuvia. Hän on päässyt tuomaan JYYn perinteikkäisiin tapahtumiin raikkaita toteutustapoja. Uudistuksia vaativat muuttunut maailmantilanne ja opiskelijat itse.  

”Edeltäjäni joutui elämään raskaan pandemia-ajan varjossa, ja minä olen saanut tarttua uudistustyöhön reippaalla kädellä.”  

Suvi on tuulettanut perinteitä lisäämällä tasavertaisuutta ja yhteisöllisyyttä JYYn tapahtumissa. Keinoina ovat olleet esimerkiksi maksuttomuus, turvallisemman tilan periaatteiden käyttöönotto, ja konkreettiset toteutukset opiskelijoiden ideoista. Esimerkiksi vuonna 2022 järjestetyt Kauhuapprot poikivat myös Twilight-maratonin alkuvuodesta 2023.  

Juhlaperinteessä uusiksi on menossa ainakin vuosijuhlien toteutus (tällä kertaa cocktail-muotoisena gaalana) ja vappulakitus (Minna Canthin patsas on Kirkkopuiston rakennustöiden ajan varastossa, ja vappuna lakitetaan Uno Cygnaeuksen patsas.) 

JYYn valiokuntauudistus näyttää kulttuuri- ja tapahtumatoiminnassa hyvältä. Matalan kynnyksen foorumit ja ryhmät ovat jo tuoneet uusia ihmisiä JYYn kulttuuri- ja tapahtumatoiminnan suunnittelun äärelle.  

”Toivon, että voimme tarjota tasapainottavaa vaihtelua opiskelijan vaativaan arkeen. Haluan, että JYY on tässä lähellä opiskelijaa ja tekee sitä, mitä opiskelijat haluavat meidän tekevän.” 

”Haluan, että JYY on tässä lähellä opiskelijaa ja tekee sitä, mitä opiskelijat haluavat meidän tekevän.”

Suvi Liukkonen, JYYn tapahtumatuottaja

Suvi Liukkonen, JYYn tapahtumatuottaja Ilokivi Venuella

Ajankohtaista

Asukasinfon artikkelikuva

Huhtikuun asukasinfo

, / 8.4.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Avoimet työpaikat

Haemme kesätyöntekijää lyhytaikaisen majoituksen ylläpitoon Kortepohjassa

, , / 19.3.2024

Etsimme joukkoomme kahta-kolmea (2 – 3) ahkeraa ja motivoitunutta kesätyöntekijää auttamaan meitä varustelemaan ja ylläpitämään lyhytaikaisen majoituksen asuntoja kesä-heinäkuun 2024 ajaksi.

Asukasinfon artikkelikuva

Maaliskuun asukasinfo

, / 11.3.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...