Symppis koti Kortepohjassa

 

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design 

Valtteri Hiltunen päätyi Jyväskylään osin sattuman kautta. Arvosanat takasivat hakukeväänä suoraan opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta, ja tervetulokirjeen mukana tullut uuden opiskelijan opas vinkkasi hakemaan asuntoa Soihdulta. Asuntotarjous vasta peruskorjatusta D-talosta tuli nopeasti, ja koska sekä opiskelupaikka että asunto järjestyivät kuin itsestään, oli helppoa tehdä päätös muuttaa Vantaalta Jyväskylään. 

”Alun perin en tuntenut Kortepohjasta juuri ketään. Nyt tosi moni kaveri yliopistolta on tullut kertomaan, että hei, mäkin olen muuttamassa Kortepohjaan”, Valtteri kertoo nyt, asuttuaan ylioppilaskylässä kohta kolmen vuoden ajan. 

Parasta Kortepohjassa on sijainti. Pääkaupunkiseudun kasvatti arvostaa liikkumisen vapautta ja helppoutta. 

”Tykkään mennä opiskelemaan paikan päälle yliopistolle. On huikeaa päästä kävellen tai pyörällä melkein joka paikkaan, keskustassakin olen tarvittaessa 10 minuutissa.” 

Järjestöaktiivista hallituksen jäseneksi 

Valtteri on JYYn tämänvuotisen hallituksen jäsen, hänen vastuualueenaan on järjestö- ja tutortoiminta. Edustajisto valitsee joka vuosi hallituksen huolehtimaan JYYn arkisesta päätöksenteosta. Hallituksen tehtäviin kuuluvat myös esimerkiksi kannanottojen tekeminen opiskelijoita koskevissa asioissa ja edustajiston päätösten toimeenpaneminen.  

Valtteri oli aktiivisesti mukana ainejärjestötoiminnassa opiskelujen alusta asti, ja kiinnostus järjestötoimintaan saikin hänet hakemaan hallituspestiä. Opintojen yhdistäminen hallitushommiin on hänen mukaansa mahdollista, mutta haastavaa. Hallitustyöhön liittyvät tapaamiset ovat usein arkipäivisin, joten opintoja ja muuta elämää pitää edistää iltaisin. 

 Valtteri myöntää, että välillä päivät tahtovat venyä pitkiksi ja vapaa-aika on kortilla. 

”Työn määrä ehkä yllätti, mutta toisaalta siitä saa kyllä hallituspalkkion. Arvostan myös sitä, että saan suunnitella työtäni vapaasti ja käyttää siinä luovuutta.” 

Tetristä tavaroilla 

Tietotekniikan opiskelijan mielenkiinnot kohteet liittyvät elokuviin, peleihin ja omiin luoviin projekteihin, kuten musiikin tuottamiseen. Valtteri on kuitenkin tehnyt tietoisen päätöksen pyrkiä vapaa-ajallaan irtautumaan ruuduista. 

”Hakeudun ulos ja ihmisten pariin, muuten istuisin koneella 24/7. Tykkään käydä opiskelijatapahtumissa, esimerkiksi sitseillä ja karaoketiistaissa.” 

Asunnossaan Valtteri arvostaa erityisesti keittiön sijoittumista ikään kuin erilliseksi tilaksi, vaikka 22- neliöinen yksiö kompakti onkin. Säilytystilaa saisi olla enemmän. 

”Olen saanut kaiken mahtumaan pelaamalla Tetristä tavaroilla. Tietyllä tapaa tavaroista on vähän vaikea päästää irti, häkkikellarissakin säilytän vanhoja Aku Ankkoja”, Valtteri kertoo nauraen. 

Ylioppilaskylää Valtteri kuvailee yleisesti ottaen yllättävän rauhalliseksi paikaksi. Menoa ja meininkiä näkee Kylässä, mutta naapureitaan hän kuvaa hiljaisiksi.  

”Olen joskus harkinnut, että voisin muuttaa isompaankin asuntoon, mutta onhan tämä kämppä tosi symppis.” 

”Tykkään käydä opiskelijatapahtumissa, esimerkiksi sitseillä ja karaoketiistaissa.”

Valtteri Hiltunen

Valtteri Hiltunen, Soihdun asukas ja JYYn hallituksen jäsen 2024

Ajankohtaista

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.

Kuvan etualalla henkilö asettelee valoja seinällä olevan peilin ympärille ja taustalla toinen henkilö asettelee verhoja seisoen sängyllä.

Solussa asuva, valmistaudu kämppiksen muuttoon

, / 9.7.2024

Ylioppilaskylään, kuten muidenkin kohteiden vapaisiin asuntoihin, muuttaa kesän ja alkusyksyn aikana uusia opiskelijoita. Jotta uuden asukkaan olisi mukava muuttaa Kortepohjaan ja uuteen soluasuntoon, huolehdithan, että asunnon yhteiset tilat...

Kaksi opiskelijaa tekemässä muuttoa.

Kuinka varautua muuttoon?

, / 5.7.2024

Soihdun opiskelija-asunnoissa muuttoja tapahtuu vuosittain yli 1200, joten me jos ketkä tiedämme, että uuteen asuntoon muuttaminen on usein stressaavaa ja vaatii hieman suunnittelua. Näillä vinkeillä muuttaminen sujuu helpommin ja vältyt...