Sydäniskuri asennettu Rentukan Aulaan Kortepohjan ylioppilaskylään

Fysios Mehiläisen Kortepohjan toimipiste tarjoaa 17.1.2024 alkaen Kortepohjassa sydäniskurin eli defibrillaattorin, joka on asennettu Soihdun Rentukka-talon asiakasaulaan, pääsisäänkäynnin viereen. Laite on Rentukan aukioloaikoina kaikkien Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaiden käytössä ja palvelee koko Kortepohjan kaupunginosaa.

Mikä sydäniskuri on?

Sydäniskuri eli defibrillaattori on laite, joka toimii sähköisesti ja on tarkoitettu käytettäväksi sydänpysähdyksen ensiaputoimena. Sydäniskuri antaa sähköiskun kahden rintakehään liimattavan elektrodin kautta ja pyrkii siten pysäyttämään sydämen haitallisen rytmin ja palauttamaan sen normaaliksi. Sen käyttöön ei tarvita koulutusta. (Sydänliitto 2023)

Lisää tietoa sydäniskurista eli defibrillaattorista löydät Sydänliiton verkkosivulta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Tutustu elvytysohjeisiin Suomen Punaisen Ristin (SPR) sivulla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Turvallisuutta Kortepohjan ylioppilaskylän ja koko kaupunginosan asukkaille

Rentukan aulaan asennettuna sydäniskuri lisää koko Kortepohjan kaupunginosan turvallisuutta. Maallikon antama ensiapu parantaa usein paljon loukkaantuneen selviytymis- ja toipumismahdollisuuksia (SPR 2023).

”Fysios Mehiläisen Kortepohjan toimipisteen tarjoama sydäniskuri Rentukka-talossa osoittaa hienoa sitoutuneisuutta Kortepohjan kaupunginosan terveyden ja turvallisuuden edistämiseen”, kiittää Soihdun toimitusjohtaja Timo Lahtinen.

Fysios Mehiläisen Kortepohjan toimipiste toimii Kortepohjan ylioppilaskylän H-talossa osoitteessa Taitoniekantie 9 H. Opiskelijat saavat -10% alennuksen Fysios Mehiläisen fysioterapia- ja hierontapalveluista. Ajanvaraukset Fysios Mehiläisen ammattilaisten vastaanotoille hoituvat OmaMehiläinen -sovelluksella, verkossa tai puhelimitse.

Rentukka-talo sijaitsee Kortepohjan ylioppilaskylän keskusaukiolla osoitteessa Taitoniekantie 9.

”Fysios Mehiläisen Kortepohjan toimipisteen tarjoama sydäniskuri Rentukka-talossa osoittaa hienoa sitoutuneisuutta Kortepohjan kaupunginosan terveyden ja turvallisuuden edistämiseen”, kiittää Soihdun toimitusjohtaja Timo Lahtinen.

Soihdun toimitusjohtaja Timo Lahtinen seisoo ikkunan ääressä kasvot puolivarjossa. Hän syventyy ajatuksiinsa tai tarkastelee Kortepohjan kaupunginosaa luoden siihen toiveikkaan ja hyväksyvän ilmeen.

Sydäniskurista kertovan kappaleen lähteenä on käytetty Sydänliiton verkkosivustolta löytyvää tietoa. Ensiavun merkityksestä kertova tieto on peräisin SPR:n verkkosivustolta. Molemmat lähteet ovat olleet saatavilla ja luettu 7.11.2023.

Artikkelikuva: Jari Kuskelin
Timo Lahtisen kuva: Visual Friday Oy

Ajankohtaista

Haemme kesätyöntekijää

Haemme kesätyöntekijää!

, , / 15.2.2024

Oletko asiakaspalveluhenkinen ja ymmärrät asiakaskokemuksen tärkeyden? Sujuuko asiakaspalvelu sinulta luontevasti, myös tiukoissa tilanteissa? Haluatko osaksi reipasta ja ammattitaitoista Soihtu Asumisen tiimiä? Tule Soihdulle...

Asukasinfon artikkelikuva

Helmikuun asukasinfo

, / 12.2.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Viljelylaatikot varattavissa 19.2. alkaen

, , , , / 8.2.2024

Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Soihtu Vehkakujalla asukkaat saavat varata kesäksi viljelylaatikoita sekä -palstoja. Ylioppilaskylässä on yhteensä 20 viljelylaatikkoa (RS-talojen sisäpihalla) ja Vehkakujalla 6 kappaletta (C-talon...