Soihdulla valmistuu kaksi isoa rakennushanketta kesällä 2022

E-talon peruskorjaus on kulttuuri- ja ilmastoteko 

Vuodesta 2017 alkaen Kortepohjan ylioppilaskylässä on ollut käynnissä merkittävä rakennushanke, kun asemakaavassa suojellut tornitalot A-E on peruskorjattu yksi kerrallaan vastaamaan nykyaikaisen asuinrakentamisen vaatimuksia. Käytännössä peruskorjattu talo on valmistuttuaan uudenveroinen, koska kyseessä on perusteellinen rakenteiden, järjestelmien ja kalusteiden nykyaikaistaminen. Nyt viimeinenkin tornitalon peruskorjaus tulee päätökseensä, kun E-talo valmistuu tulevana kesänä.  

Tornitalojen peruskorjaus osoittaa, että myös vanhasta kiinteistöstä voidaan huolellisella suunnittelulla tehdä ekologisesti kestävä asumiskohde. Ympäristönäkökulmasta tärkeimmät uudistukset saadaan talon kiinteistötekniikan uusimisesta. Rakennuksen energiatehokkuus paranee ja pienentää sen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä.   

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan peruskorjattuun E-taloon elokuussa 2022. Talossa on 145 yksiötä. 

Ainutlaatuinen Soihtu Korttelikylä 

Myös toinen pitkään valmisteltu rakennushanke päättyy, kun Soihtu Korttelikylän kaksi taloa valmistuvat Mäki-Mattiin. Korttelikylän kohteen asukkaat saavat käyttöönsä monipuolisen, koko asuinyhteisön käytettävissä olevan yhteisötilakokonaisuuden. Se toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö KOASin kanssa, joka myös rakennuttaa omia taloja Korttelikylän kohteeseen.  

Strategiansa mukaisesti Soihtu tähtää kestävän kehityksen mukaiseen toteutukseen. Korttelikylän kohde toteutetaan korkeimpaan A-energialuokkaan. Energiataloudellisen ulkovaipan ja talotekniikan lisäksi kohde tuottaa aurinkoenergiaa katolle sijoitettujen aurinkopaneelien avulla. Soihtu Asumisen konseptin mukaisesti sähkö sisältyy kohteessa asukkaiden vuokraan, ja kohde käyttää kaiken tuottamansa sähkön itse.   

Soihtu Korttelikylän taloissa on 158 asuntoa, joista 142 on yksiötä ja 16 kaksiota. Nämä asunnot ottavat uudet asukkaat vastaan heinäkuussa 2022. 

Ainutlaatuinen Soihtu Korttelikylä 

Korttelikylän kohde Mäki-Matisssa tuottaa aurinkoenergiaa katolle sijoitettujen aurinkopaneelien avulla. Soihtu Asumisen konseptin mukaisesti sähkö sisältyy asukkaiden vuokraan, ja kohde käyttää kaiken tuottamansa sähkön itse.  

Yhteinen hakuaika huhtikuussa 

Haku sekä Korttelikylän taloihin että peruskorjauksesta valmistuvaan E-taloon alkaa 1.4.2022 ja kestää huhtikuun ajan. Soihdun asuntoja tarjotessa huomioimme ensiksi JYYn jäsenet ja sitten muut opiskelijat. 

Mahdollisen asuntotarjouksen kannalta ei ole merkitystä, milloin hakemus toimitetaan hakuajan sisällä, sillä asuntoja tarjottaessa huomioimme kaikki hakuaikana toimitetut hakemukset. Jos hakijalla on jo voimassa oleva asuntohakemus, uudet kohteet voi lisätä hakemukselle hakuajan alettua. 

Asuntotarjousten lähettäminen hakijoille aloitetaan toukokuussa ja ilmoitamme nettisivuillamme, kun kaikki asunnot on tarjottu. Asuntotarjouksia lähetetään ensin Korttelikylästä ja sen jälkeen E-talosta.  Lisätietoja, kuten asuntojen pohjapiirrokset, nähtävillä nettisivuillamme helmikuun aikana. Vuokrat puolestaan ovat nähtävillä hakuajan alkaessa

Lue lisää meneillään olevista rakennushankkeista ja niiden etenemisestä Rakennuttaminen ja aluekehityshankkeet -osiosta.

Ajankohtaista

Henkilöstömuutoksia Soihtu Asumisen tiimissä – Jenna Pigg palvelupäälliköksi, Anni Pajari yhteisömanagerin tehtäviin

, , / 20.9.2022

Soihtu Asumisen henkilöstössä on tapahtunut elo-syyskuussa asukkaillekin näkyviä muutoksia. Soihtu Asumisen henkilökunta on mukana asukkaiden arjessa sekä Soihtu Asumisen palvelupisteellä Vehkakuja 2b:ssa että Rentukan

Ilokivi-julkisivu-kuva-Jari-Kuskelin

JYY ja Soihtu kartoittavat luontojalanjälkensä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Resurssiviisausyhteisön kanssa

, , / 15.9.2022

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY ja sen omistama liiketoimintakokonaisuus Soihtu selvittävät hiili- ja luontojalanjälkensä. Selvitystyön toteuttaa Jyväskylän yliopiston Resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdom.

Kyläkirppis Lillukassa 19.9.

, , , / 14.9.2022

Kortepohjan ylioppilaskylän asukastoimikunta järjestää maanantaina 19.9. kirppiksen Lillukassa, ja sään salliessa myös ulkona Lillukan läheisyydessä. Kirppis on avoinna noin klo 14-19, myyjien ja ostajien innokkuudesta riippuen. Jos haluat...