Gradian opiskelijat luovat uutta ilmettä Soihdun asuntoihin

Teksti: Anni Pajari, Kuvat: Jenna Pigg

Gradian pintakäsittelijäopiskelijat ovat työskennelleet kolmen viikon ajan kohteissa Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Vehkakujalla. Opiskelijat ovat maalanneet esimerkiksi porraskäytäviä MNOP-taloissa sekä maalanneet ja tapetoineet Kylän vanhempia asuntoja taloissa K ja L ja Vehkakujalla. Monet helmikuussa Soihdulle muuttavat uudet asukkaat saavatkin kodikseen juuri pintaremontoidun asunnon.

Yhteistyö Gradian pintakäsittelijäopiskelijoiden ja Soihdun välillä on alkanut jo syksyllä 2020. Tällä kertaa kohteissa työskentelee 14 aikuisopiskelijaa ryhmänohjaaja Taru Saaren luotsaamana. Hänen mukaansa opiskelijat tekevän varsinaisen työn, ja opettajan rooli on ohjata ja ”kantaa selkä vääränä maalipönttöjä” opiskelijoille. Jokaisella opiskelijalla on vastuullaan yksi oma asunto, jonka valmistumisen jälkeen autetaan tarvittaessa kaveria.

Työn jälki jää käyttöön

Pintakäsittelijäopiskelija Minka Riukulehdon mielestä parasta on saada tehdä töitä oikeiden asuntojen parissa.

”Oikeassa asunnossa työskentely on ollut paljon mielekkäämpää kuin maalata harjoitusloosissa. Soihdun asunnoissa olemme päässeet harjoittelemaan myös tasoitetapetointeja ja muita haastavampia töitä. On ihana ajatus, että teemme kotia jollekulle uudelle asukkaalle ja työmme jälki parantaa asumisviihtyisyyttä.”

Opettaja Taru Saari kertoo, että samantyyppistä palautetta on tullut myös muilta opiskelijoilta.

”Opiskelijoiden kannalta on kiitollista tehdä hommia oikealle asiakkaalle, kun tietää työn jäljen jäävän käyttöön.”

Opiskelija Minka Riukulehto:

”Oikeassa asunnossa työskentely on ollut paljon mielekkäämpää kuin maalata harjoitusloosissa. On ihana ajatus, että teemme kotia jollekulle uudelle asukkaalle ja työmme jälki parantaa asumisviihtyvyyttä.”

Yhteistyö hyödyttää molempia

Soihdun kiinteistömanageri Markku Kilven mukaan Soihtu tarjoaa työhön tarvittavat materiaalit, ja opiskelijat tekevät työn osana opintojaan. Opiskelijoiden tekemästä työstä saatu säästö hyödyttää myös siten, että budjettia jää enemmän käytettäväksi muihin asuntojen kunnossapitoon liittyviin projekteihin.

”Kaiken kaikkiaan olemme olleet todella tyytyväisiä saatuamme tarjota opiskelijoille konkreettista pintakäsittelijän toimenkuvaa vastaavaa työtä kohteissamme. Yhteistyö hyödyttää hienosti molempia osapuolia, ja toivomme sille jatkoa myös tulevaisuudessa.”

Ajankohtaista

Paloturvallisuusviikko 25.11.–1.12.2023

Nyt vietetään Paloturvallisuusviikkoa – tarkista kotisi paloturvallisuus

, / 25.11.2023

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.–1.12.2023. Tulipalo on paljon helpompi ehkäistä kuin sammuttaa. Ihan äkkiä ei tule ajatelleeksi, että vaikka palo ei kehittyisi kovin suureksi, sen aiheuttama savu tuhoaa...

Vuokrat nousevat maaliskuussa – myös käyttömaksuihin ja korvaushinnastoon tulossa muutoksia

, / 24.11.2023

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on vahvistaessaan Kortepohjan ylioppilaskylän ja liiketoimintajohtokunta vahvistaessaan Soihtu Vehkakujan sekä Soihtu Korttelikylän talousarvion vuodelle 2024 hyväksyneet keskimääräisen...

Artikkelikuvassa Anni Pajari

Yhteisömanagerin viikko

/ 24.11.2023

Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Mari Mansikkamäki, Visual Friday 18.9.2023 Tärkeä osa työtehtäviäni on asukasneuvonta, joka auttaa asukkaita asumiseen tai yleisesti elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa. Tänään esimerkiksi kirjoitan...