Soihdun ravintola Ilokivi mukana Wasteless Food Services in Finland -hankkeessa

Wasteless Food Services in Finland (WFSF) -hankkeen tavoitteena on löytää ratkaisuja ja hyviä käytänteitä vähentämään ruokahävikin määrää suomalaisissa yksityisissä ja julkisissa ruokapalveluissa. Hankkeessa on mukana 19 erityyppistä ruokapalvelutoimijaa eri puolilta Suomea. JYYn omistamaan Soihtu-liiketoimintaan kuuluva ravintola Ilokivi on yksi hankkeeseen valituista ravintoloista.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) selvityksen mukaan Suomessa syntyy arviolta 61 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä vuodessa (11 kg / henkilö). Wasteless Food Services in Finland -hankkeessa selvitetään, kuinka hävikkiä saadaan vähennettyä ennakoinnilla ja suunnittelulla. Hankkeessa rakennetaan malli erilaisten hävikkilajien (tarjoilu-, valmistus-, lautastähde- ja varastohävikin) jatkuvaan seurantaan erilaisissa ruokapalveluissa. Hankkeessa tuotetaan uutta tietoa, joka levitetään valtakunnallisesti julkisten ja yksityisten ruokapalveluiden käyttöön.

Hankkeessa on Ilokiven lisäksi mukana mm. Á la carte -ravintoloita, palveluasemia, keskuskeittiöitä ja erityyppisten oppilaitosten ruokapalvelutuottajia eri puolilta Suomea. Ilokivi edustaa hankkeessa kaikille avointa, korkeakouluopiskelijoiden lounasruokailuun painottuvaa, kampusalueella sijaitsevaa ravintolaa. Ilokivessä hankkeen toteutusta seuraa Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK.

”Ilokiven asiakkaat ovat perinteisesti olleet kiinnostuneita esimerkiksi ravintolassa syntyvän biojätteen määrästä ja ravintolan vastuullisuudesta ylipäätään. Siksi meillä on kova motivaatio olla mukana kehittämässä valtakunnallisesti käyttöön otettavia hävikin vähentämisen keinoja,” kertoo Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

WFSF-hankkeen toteuttajat ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Jyväskylään ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry. Hankkeen toteutusaika on 1.12.2021- 30.11.2023.

Ilokivi x Wasteless Food in Finland

”Ilokiven asiakkaat ovat perinteisesti olleet kiinnostuneita esimerkiksi ravintolassa syntyvän biojätteen määrästä ja ravintolan vastuullisuudesta ylipäätään. Siksi meillä on kova motivaatio olla mukana kehittämässä valtakunnallisesti käyttöön otettavia hävikin vähentämisen keinoja.”

Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen

Kati Lemiläinen, Ilokiven ravintolapäällikkö. Kuva Samppa Erkkilä

Lähteet:

Wasteless Food Services in Finland -hanke (Seamk).
Saatavilla verkossa Seamkin sivustolla. Luettu 28.10.2022

Silvennoinen, K., Nisonen, S. ja Lahti, L. 2019. Ravitsemispalveluiden elintarvikejäte: jätteen määrä 2018–2019 ja seurannan kehittäminen. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 1/2020. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 45 s.
Saatavilla verkossa pdf-julkaisuna. Luettu 28.10.2022

Ajankohtaista

Asiakaspalvelija puhelimessa.

Uudistuksia Soihdun palveluihin

, , , , / 24.7.2024

Soihtu haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman sujuvan asiakaspalvelukokemuksen. Asumisen palvelupisteelle voi varata syyskuusta alkaen henkilökohtaisen palveluajan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Kun muutat pois, palauta avaimet ohjeiden mukaisesti – näin seuraavakin pääsee muuttamaan ajallaan

, , , , / 23.7.2024

Ohjeistamme poismuuttajaa palauttamaan avaimet ajallaan, jotta uuden asukkaan muutto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Korvaushinnastoon on lisätty veloitukset koskien virheellisiä tai myöhästyneitä avainpalautuksia.

Kaverukset parvekkeella

Elokuun asunnot tarjottu

, , , , / 11.7.2024

Kaikki elokuun alkuun vapautuvat asunnot ovat nyt tarjottuna ja suurimpaan osaan on jo solmittu vuokrasopimus. Yksittäisiä asuntoja tai soluhuoneita saattaa vielä vapautua elokuun alkuun, jos joku asuntotarjouksen saajista ei hyväksy saamansa tarjousta.