Soihdun uusi Venue Manager on kulttuurin moniosaaja

Ilokivi Venuen uusi Venue Manager Laura Partamies on monelle JYYläiselle tuttu kasvo. JYYn tapahtumatuottajan työstä Soihdun Ilokivi Venuen puolelle siirtyminen on tarkoittanut ripeäotteiselle tekijälle näkökulman muutosta.

”Aikaisemmissa tehtävissä JYYn edunvalvonnan puolella painopiste oli asiantuntijatyössä. Soihtulaisena Venue managerina katson samaa asiaa liiketoiminnallisesta näkökulmasta. Työ on entistä suorittavampaa ja Soihdulla on opiskelijaomistajien suuntaan suuri vastuu siitä, mitä viivan alle jää”, luonnehtii Laura.

Venue managerin työhön liittyy monta entuudestaan tuttua elementtiä: Ilokivi ravintoloineen ja edunvalvonnan asiantuntijoineen, ylioppilastalon ja ylioppilasliikkeen historia, ja Soihdun rooli ylioppilaskunnan organisaatiossa. Venue managerin monipuolinen tehtäväkenttäkään ei yllättänyt.

Soihdulla on opiskelijaomistajien suuntaan suuri vastuu siitä, mitä viivan alle jää.

Laura Partamies, Venue Manager, Soihtu

”Tapahtumatuottajana tein jo pitkään paljon yhteistyötä edeltäjäni kanssa, joten tiesin, millaista arki Venuella on. Sain edeltäjältäni hyvän dokumentaation ja perehdytyksen, ja työn aloitus on ollut tosi mukavaa”, Laura kertoo.

Työtehtävät tarjoavat vaihtelua ja uutta osaamista

Kun tapahtumat ovat jäissä ja ravintola-alan osaajat kysyttyä työvoimaa korona-arjen yhä jyllätessä, on Laura saanut kokeilla välillä myös töitä Ilokiven lounasravintolan puolella. Aikaisempaa kokemusta lounasravintolatyöstä Lauralla ei ole, mutta Ilokiven ravintolan henkilökunta on tuttua JYY-vuosilta. Ennakkoluulottomasti työhön kuin työhön suhtautuva Laura ottaa sijaisuudet lounasravintolassa vastaan rikastuttavana ja opettavaisena kokemuksena.

”Työkaverit ravintolassa ovat ottaneet minut aivan ihanasti vastaan. Kaikki ovat auttaneet ja olleet tosi ystävällisiä. On tosi hyvä nähdä ravintolan toimintaa myös lounasaikana, tuleepa ainakin ihan kaikki osa-alueet tutuksi”, toteaa Laura.

Aikaisemmat työtehtävät Juvan kunnan kulttuuriohjaajana ja monenlaiset vapaaehtoistyöt tapahtumatuotannossa ovat kerryttäneet Lauralle timantinkovan tapahtumatuottajan identiteetin. Juuri kaikenlaisten tapahtumien järjestämistä Laura odottaa eniten myös Venue Managerin tehtävässään.

”Miehän olen ihan tapahtumaintoilija. Tykkään valtavasti kaikesta siitä pikkutarkasta suunnittelusta, jota tapahtumatuotannon taustatyö on. Ja sitten kun tapahtuma on käynnissä, on mahtavaa, kun näkee asiakkaiden, työntekijöiden ja artistien viihtyvän ja nauttivan.”

Vastuullista kokonaisuutta toteuttamassa

Isojen tapahtumien tuottaminen vaatii suurta määrää etukäteistyötä ja asiakokonaisuuksien hallintaa. Ilokivi Venuella järjestetään normaaliaikoina usein myös ylioppilaskunnan tapahtumia, ja Lauran aikaisempi rooli JYYn tapahtumatuottajana antaa hänelle laajan ymmärryksen myös ison opiskelijajärjestön todellisuudesta.

”Uskon, että voin tarjota hyödyllisen näkökulman JYYn edunvalvonnassa työskentelevälle tapahtumatuottajalle ja JYYn hallitukselle siitä, millaisilla ratkaisuilla saadaan tuotettua tapahtumia liiketaloudellisesti kestävästä näkökulmasta”, Laura sanoo.

Toiveet paluusta tapahtumanormaaliin

Koronapandemia ja siihen liittyvät rajoitukset ovat jo pitkään tuntuneet voimakkaasti tapahtuma-alan arjessa. Keskellä pandemiaa ei ole helpoin hetki aloittaa uudessa työssä ravintola- tai kulttuurialalla, mutta Laura katsoo eteenpäin myös Ilokivi Venuen tulevaisuuteen.

”Kalenterissa on useampia pieniä tapahtumia, kuten Ilokiven Game night- ja Vapaa kino -illat. Jos rajoitukset hellittävät kevään aikana, päästään toteuttamaan muutakin, mutta osa tapahtumista voidaan tarvittaessa toteuttaa myös striimauksina. Kyllä odotan, että päästäisiin jo tarjoamaan kulttuuria tämän koronasuon jälkeen.”

Haastattelu on lopullaan, ja tuore Venue Manager nousee mennäkseen. Venuen Olohuone kahvila- ja baaritarjontoineen on auki muutamana päivänä viikosta, ja asiakaspalvelun lisäksi työssä riittää hallinnollisia tehtäviä, yhteydenpitoa tapahtumajärjestäjien kanssa, työvuorosuunnittelua, tuotetilauksia ja sisältöjen suunnittelua. Jos tapahtumia saisi järjestää, niiden valmistelu tehtäisiin samoin päivällä, ja illalla koittaisi Venue Managerin työn kohokohta, kun näkisi työnsä jäljen tuomassa juhlan hohtoa toisten arkeen. Tänään luvassa on kuitenkin vielä tilapäistyötä lounaslinjastossa.

”Eipä se mitään haittaa, samaa parempaa opiskelija-arkea täällä kaikki rakentaa”, Laura sanoo ja jatkaa töitänsä.

Soihdun uusi Venue Manager Laura Partamies on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineena musiikkitiede. Ennen työtä Soihdulla hän on toiminut mm. JYYn tapahtumatuottajan ja Juvan kunnan kultturiohjaajan tehtävissä. Laura Partamiehellä on laaja kokemus tapahtuma-alalta myös vapaaehtoistyön näkökulmasta eri tapahtumissa työskentelystä ja Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys ry Jelmusta.

Laura Partamies, Venue Manager

”Tykkään valtavasti kaikesta siitä pikkutarkasta suunnittelusta, jota tapahtumatuotannon taustatyö on. Ja sitten kun tapahtuma on käynnissä, on mahtavaa, kun näkee asiakkaiden, työntekijöiden ja artistien viihtyvän ja nauttivan.”

Ilokivi Venuen maskotti Esa ja Venue Manager Laura Partamies Ilokivi Venuen eteisessä

Soihtu on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYYn omistama liiketoimintakokonaisuus, jonka tehtävänä on mm. hallinnoida ja ylläpitää JYYn omistamia kiinteistöjä. Ravintola Ilokivi ja Ilokivi Venue ovat osa Soihdun liiketoimintaa, jota esitellään tarkemmin Liiketoiminta-alasivulla.

Ajankohtaista

Artikkelikuva Opiskelija-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan

Opiskelija-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan

, / 27.9.2023

Tänä syksynä Soihdun opiskelija-asuntojen kysyntä on ylittänyt tarjonnan reilusti. Soihdun asuntoja vuokrataan ensisijaisesti opiskelijoille ja näistä asunnoista osa on valtion tukemia vuokra-asuntoja (ns. ARA-asuntoja), joiden...

Häiriötilanne puhelinpalvelussa

, / 26.9.2023

Soihtu Asumisen puhelinpalvelun vaihteessa on häiriö, jonka vuoksi puhelut eivät tällä hetkellä ohjaudu oikein. Selvitämme tilannetta parhaillaan. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse, mikäli et tavoita meitä puhelimitse....

Havainnekuva Kartanonkujan varrelle sijoittuvasta kerrostalosta

Soihdun uudisrakennushankkeella Kortepohjan ylioppilaskylässä myönteiset näkymät

, , , / 31.8.2023

Soihtu tavoittelee Kortepohjan ylioppilaskylään uudisrakennusta palvelemaan mm. opiskelijaperheitä. Uudisrakennus sijoittuu Kartanonkujan varteen, Q- ja E-talojen väliin. Edellyttäen, että Soihdun uudiskohde saa rakennusluvan Jyväskylän kaupungilta ja aloitusluvan Aralta, voidaan rakentaminen aloittaa loppusyksystä 2023.