Uudistettuun C-taloon haetaan pian asukkaita – unelma paremmasta Kortepohjasta toteutuu talo kerrallaan

JYY on toiminut edelläkävijänä Kortepohjan kaupunginosan rakentamisessa alusta saakka. 1960-1970-luvuilla pystytetyt A-E-tornitalot ovat nykyisin yksi alueen maakunnallisesti tunnistetuista kulttuurihistoriallisista maamerkeistä, ja ne on suojeltu asemakaavassa kokonaisuutena.

Peruskorjaus uudistaa JYYn kiinteistöt perusteellisesti

JYYn tavoite on säilyttää arvokkaat tornitalot ja vuodesta 2017 alkaen alueella onkin ollut käynnissä merkittävä rakennushanke, kun tornitalot on peruskorjattu yksi kerrallaan vastaamaan nykyaikaisen asuinrakentamisen vaatimuksia. JYYn tornitaloissa toteutetaan peruskorjauksen yhteydessä perusteellinen rakenteiden, järjestelmien ja kalusteiden nykyaikaistaminen. Talojen asuinmukavuus ja energiatehokkuus on tuotu 2020-luvulle useilla nokkelilla edelläkävijyyttä osoittavilla ratkaisuilla, ja niiden yhteyteen sijoitetut palvelut, esimerkiksi Rentukka-talo, hakevat vertaistaan koko suomalaisen opiskelija-asumisen kentällä.

JYY kehittää alueita ja asuinympäristöjä

Tornitalojen peruskorjaushanke niveltyy osaksi koko Kortepohjan kaupunginosan kehittymistä, jota edustavat myös Jyväskylän kaupungin investoinnit alueen varhaiskasvatuksen ja kirjastopalveluiden kehittämiseen. Myös JYYn tavoitteena on, että Jyväskylän Kortepohjan kaupunginosa on vetovoimainen kestävästi toteutettu aluekokonaisuus sekä viihtyisä asuinympäristö.

C-talon asuntohaku alkaa pian – seuraa tiedotustamme!

Järjestyksessä kolmas peruskorjattava JYYn tornitalo, Ylioppilaskylän C-talo, valmistuu peruskorjauksesta kesällä 2020. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Kylän paraatipaikalla sijaitsevaan taloon heinä-elokuun vaihteessa.

C-taloon on mahdollista jättää hakemus 13.5.-31.5.2020. Kerromme lisää C-talon asuntohausta ja annamme tarkemmat ohjeet hakemisesta Kortepohjan ylioppilaskylän nettisivulla.

Lue tarkemmat hakuohjeet tästä! 

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Tapahtumien tehokaksikko

, , , , , / 26.4.2024

 Teksti: Anni Pajari | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Miltei kaikkien Kortepohjan ylioppilaskylän tapahtumien takana on kohteen oma asukastoimikunta. Asukastoimikunnassa on mukana aktiivisia kyläläisiä, jotka haluavat olla mukana...

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Tähtitaivaan alla 

, , , , / 23.4.2024

Teksti: Jenna Pigg | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Soihdun siivouksen palveluohjaajalta Jonna Klingalta kysyttäessä lempipaikka on perheen mökki Rutalahdessa, lähellä Leivonmäen kansallispuistoa. Mökki on ollut Jonnalle...

Ilouutisia Kortepohjan kaupunginosaan: Subway vuokralaiseksi Soihdun U-taloon 

, , , / 19.4.2024

Soihtu on solminut vuokrasopimuksen parhaillaan rakenteilla olevan U-talon pohjakerroksessa sijaitsevasta liiketilasta Subcom Oy:n kanssa. Subcom on Suomen suurin Subwayn franchising-yritys, joka tulee avaamaan U-taloon Subway-ravintolan, kun uudiskohde valmistu keväällä 2025.