JYYn uusi talousjohtaja esittäytyy – ”Täällä tehdään hyvää työtä”

Teksti: Jaakko Pelkonen | Kuva: Soihtu

Jaakko Pelkonen

Loppuvuodesta 2020 sain tiedon, melko pitkän ja jopa haastavan rekrytointiprosessin jälkeen, että minut on valittu JYY:n uudeksi talousjohtajaksi. Tämä tietenkin aiheutti pieniä riemunkiljahduksia, mutta hyvin pian aloin suuntaamaan katsettani tulevaan. Ymmärsin, että pitää jättää taakse tuttu ympäristö ja suunnata kohti uutta ja mielenkiintoista.

Työsopimusvaiheessa työtehtäviini tarkentuivat JYY-konsernin talousvastaavan lisäksi konsernin ICT- ja HR-vastuut. Ensimmäinen tehtäväni talousjohtajana, yhdessä taloustiimin kanssa, on tilinpäätöksen tekeminen. Lisäksi tärkeitä tehtäviä ovat mm. rahoituksen hallinta, talousraportointi sekä budjetointi. Ja näiden oheen mahtuu tehtäviä hyvin laajalla skaalalla.  

Kauppatieteiden maisteri paluumuuttaa Jyväskylään

Olen kotoisin Jyväskylän Palokasta ja kouluni olen käynyt kokonaan Jyväskylässä. Valmistuin Jyväskylän yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2013, jonka jälkeen muutin työurani ensimmäisiksi vuosiksi, kuten niin monet muutkin kurssikaverini, Helsinkiin. Aloitin työurani Onnisella SAP-käyttöönottoprojekteissa ja ajan myötä siirryin työskentelemään talousosastolle controlleriksi. Noin neljän Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen minusta alkoi tuntua, että voisi olla mukavaa palata takaisin Jyväskylään.

Jyväskylä on aina tuntunut minulle kodilta ja huomasin ”välivuosien” jälkeen, että viihdyn täällä erittäin hyvin. Työskentelin Valtralla tehtaan taloudessa, kunnes ystäväni ehdotti minulle mahdollisuutta yrittäjyyteen hänen perustamassaan pienyrityksessä. En voinut kieltäytyä tästä mahdollisuudesta ja näin päädyin yrittäjäksi muutaman vuoden ajaksi. Erilaisten sattumusten ja tilanteiden kautta minulle tuli vastaan JYY:n talousjohtajan haku ja päädyimme yhdessä muiden osakkaiden kanssa päätökseen, että haen kyseistä paikkaa. Oma yrityksemme voi hyvin ja jatkaa toimintaa, minun vastuuni on siirtynyt hallitustyöskentelyyn.

Opiskelijan elinympäristön ja koko kaupungin parhaaksi

Työskenneltyäni sekä suurissa kansainvälisissä organisaatioissa että omassa mikroyrityksessä tuntui minusta siltä, että JYY voisi olla minulle juuri oikea organisaatio. Olenhan kotoisin Jyväskylästä ja ajatus siitä, että pääsen työskentelemään ”oman” yliopistoni opiskelijoiden ja koko Jyväskylän elinympäristön kehittämisen parissa, tuntui minusta erittäin hyvältä. Ymmärsin jo hakuvaiheessa, että pääsen olemaan hyvin lähellä päätöksentekoa ja vaikuttamaan välillisesti omaankin elinympäristööni positiivisella ja kehittävällä tavalla.

Ilo tarttua työhön

Olen nyt ollut soihtulaisena noin kuukauden verran ja ilokseni voin sanoa, että onneksi päätin hakea tätä paikkaa. On ollut ilo tutustua sekä JYY:hyn että Soihtuun ja huomata kuinka hyvää työtä täällä tehdään opiskelijoiden ja muiden asiakkaiden eteen, sekä asumisen että ravintoloiden alalla. Ajatuksia suunnataan nykyhetken lisäksi tulevaisuuteen niin, että paikalleen ei jäädä polkemaan. Kiitos kaikille uusille työkavereille lämpimästä ja positiivisesta vastaanotosta! Tästä ne työt alkavat.

Kirjoittaja työskentelee JYY-konsernin talousjohtajana. Hän johtaa Soihdun taloustiimiä ja vastaa JYY-konsernin ICT- ja HR-asioista.

Ajankohtaista

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Tähtitaivaan alla 

, , , , / 23.4.2024

Teksti: Jenna Pigg | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Soihdun siivouksen palveluohjaajalta Jonna Klingalta kysyttäessä lempipaikka on perheen mökki Rutalahdessa, lähellä Leivonmäen kansallispuistoa. Mökki on ollut Jonnalle...

Ilouutisia Kortepohjan kaupunginosaan: Subway vuokralaiseksi Soihdun U-taloon 

, , , / 19.4.2024

Soihtu on solminut vuokrasopimuksen parhaillaan rakenteilla olevan U-talon pohjakerroksessa sijaitsevasta liiketilasta Subcom Oy:n kanssa. Subcom on Suomen suurin Subwayn franchising-yritys, joka tulee avaamaan U-taloon Subway-ravintolan, kun uudiskohde valmistu keväällä 2025.

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Opiskelija on omistaja

, , / 19.4.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Hilma Hintikka opiskelee johtamista Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Syksyllä 2021 hän oli lopettanut täysipäiväisen työskentelyn aiemmassa ammatissaan...