Asuntotarkastukset

Muuttaessasi pois Soihtu Kiinteistöhuolto tarkastaa asuntosi kunnon. Joihinkin asuntoihin tehdään myös ennakkotarkastus asumisen aikana. Luethan alla olevat ohjeet sekä muuttosiivousohjeemme huolellisesti ennen muuttoasi. 

Asunnon kuntotarkastus 

Kaikkien Soihdun asuntojen asuntotarkastuksista vastaa Soihtu Kiinteistöhuolto. Huolto käy tarkastamassa asunnon kunnon edellisen asukkaan palautettua avaimensa tai viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana arkipäivänä. Poismuuttavan asukkaan vastuulla on tyhjentää ja siivota asunto huolellisesti. Asunnon kuntoa verrataan sisään muuttamisen yhteydessä täyttämääsi huoneistokorttiin. 

Huomioithan seuraavat asiat:

Jos asunnon loppusiivous on tehty puutteellisesti, veloitamme siivouskulut pois muuttaneelta asukkaalta. Asuntotarkastusten määristä johtuen poismuuttavaan asukkaaseen ei ole mahdollista olla yhteydessä, jos tarkastuksessa havaitaan puutteita, vaan siivous tilataan tarkastuksen yhteydessä. Poismuuttava asukas saa raportin asuntotarkastuksesta sähköpostiinsa. Soihtu Kiinteistöhuollon siivoojat käyvät siivoamassa puutteellisesti siivotut asunnot loppuun. Asuntotarkastuksessa todetusta siivousmääräyksestä jätetään viesti uudelle asukkaalle. Täydennyssiivoukset pyritään hoitamaan ennen uuden asukkaan sisäänmuuttamista. Yleisimpiä loppusiivouksessa ilmenneitä epäkohtia ovat likainen uuni, jääkaappi ja kylpyhuone. Asunnon kuntotarkastuksen yhteydessä todetun siivoustarpeen yhteydessä teetetystä siivouksesta minimilaskutus on 1 tunnin työstä. 

Mikäli asunnossa todetaan normaalista kulumisesta poikkeavaa asunnon kunnon tai siivouksen laiminlyöntiä tai jos asuntoon on jätetty huonekaluja, tavaroita ja/tai roskia, veloitetaan korjaus-, siivous- ja kuljetuskulut asukkaalta.

Yhteinen vastuu

Soluasunnoissa asunnon yhteisten tilojen kunnossapito- ja siivousvelvoite on kaikilla asukkailla. Kun yksikin solun asukas muuttaa pois, yhteiset tilat on siivottava poismuuton yhteydessä.

Mikäli siivous on laiminlyöty ja huoneiston yhteiset tilat joudutaan siivouttamaan, ovat kaikki solun asukkaat yhteisesti korvausvelvollisia. 

Tulosta alta siivouskalenteri, jonka avulla siivousvuorojen suunnittelu yhdessä kämppisten kanssa on helpompaa!

Ennakkotarkastukset Kortepohjan ylioppilaskylässä

Ylioppilaskylän soluasuntoihin, K- ja L-talojen asuntoihin sekä Vehkakujan asuntoihin tehdään lopputarkastuksen lisäksi ennakkotarkastus viimeisen asuinkuukauden aikana. Ennakkotarkastusten tarkoituksena on saada tietoa huoneistojen kunnosta ja puutteista, jotta voimme alkaa toimenpiteisiin korjataksemme tilanteen ennen seuraavan asukkaan muuttoa. Puutteita ja vikoja voivat olla esim. rikkinäiset tai vuotavat vesikalusteet tai soluasunnoissa palaneet polttimot yhteisissä tiloissa. 

Ennakkotarkastuksesta lähetetään sähköpostitiedote poismuuttavalle asukkaalle ja muille saman asunnon asukkaille noin viikkoa ennen ennakkotarkastusta. Asukkaan ei tarvitse olla paikalla ennakkotarkastuksessa. Tarkastuksen yhteydessä soluihin jätetään tulevaa muuttosiivousta varten muistilista, joka painottaa erityisesti yhteisten tilojen siivoamista. On tärkeää, että myös yhteiset tilat ovat siistit asunnon lopputarkastuspäivänä. Huomioithan, että yhteisten tilojen siivoamattomuudesta maksavat kaikki solussa asuvat, mikäli puutteita havaitaan. 

Ajankohtaista

Avoimet työpaikat

Haemme kesätyöntekijää lyhytaikaisen majoituksen ylläpitoon Kortepohjassa

, , / 19.3.2024

Etsimme joukkoomme kahta-kolmea (2 – 3) ahkeraa ja motivoitunutta kesätyöntekijää auttamaan meitä varustelemaan ja ylläpitämään lyhytaikaisen majoituksen asuntoja kesä-heinäkuun 2024 ajaksi.

Asukasinfon artikkelikuva

Maaliskuun asukasinfo

, / 11.3.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Avoimet työpaikat

Taloushallinnon työntekijä, määräaikainen

/ 7.3.2024

Haemme Soihdun talousosastolle harjoitteluun / opintovapaan sijaisuuteen taloushallinnon työntekijää monipuolisiin tehtäviin. Työmahdollisuuksia on tarjolla kahdessa jaksossa. Ensimmäiseen toivomme aloitusta mahdollisimman pian ja ensimmäinen jakso jatkuu 30.9.2024 saakka. Toinen jakso alkaisi 1.10.2024 ja jatkuisi huhtikuuhun 2025 asti. Toisen jakson tarve varmistuu kesän jälkeen.