JYYn liiketoiminta on nyt Soihtu, ja jatkamme suunnannäyttäjinä sen valossa

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuva: Petteri Kivimäki

Kun tämä blogiteksti ilmestyy, JYYn liiketoiminnan uusi nimi, Soihtu, on juuri julkaistu. Poikkeustila vaikutti julkaisun aikatauluun, sillä meille oli tärkeää, ettei JYYn liiketoiminta joutuisi outoon valoon julistamalla uutta ilmettään kesken huhtikuulle 2020 sijoittunutta ensimmäistä COVID-19-tartuntahuippua.

Halusimme, että viestimme huomataan ja luetaan oikein: Soihtu on JYYn omistama liiketoimintakokonaisuus, johon kuuluvat JYYn asuinkohteet Kortepohjassa ja Vehkakujalla, Soihtu Kiinteistöhuolto sekä Ilokiven ravintola- ja juhlapalvelut. Soihtu toimii Jyväskylässä ja rakentaa elämisen uutta aikaa.

Kaikki työ on brändityötä

Tällaista isoa nimen ja ulkoasun uudistamista kutsutaan usein brändityöksi, vaikka brändi syntyykin jossakin aivan muualla kuin logon suunnittelijan piirtopöydällä (toki graafisella suunnittelijalla on mille tahansa brändille oma suuri merkityksensä, eikä sitä tule väheksyä). Brändi eli mielikuva yrityksestä rakentuu jokaisessa kohtaamisessa, joka asiakkaalla yrityksen ja sen tuotteiden kanssa on.

Niinpä brändityötä ovat yhtä hyvin avaimet uudelle asukkaalle ojentavan asiakaspalvelijan hymy, tukkeutunutta viemäriä avaavan kiinteistöhuoltajan tervehdys ja taloushallinnon asiantuntijan sähköpostissa lähettämät ohjeet arvonlisäveroprosentin merkitsemisestä oikein laskulle. Soihdun työ on näitä kaikkia, ja näille kaikille meillä on nyt viimein yksi nimi: Soihtu. Tällä nimellä ja uudella ilmeellä voimme viimein viestiä asiakkaillemme selkeästi kaikesta siitä hyvästä, mitä JYYn liiketoimintaomistukset opiskelijaomistajalleen tuottavat.

Rakennetaan parempaa arkea koko kaupungille

Kun Soihdun taustaorganisaatio, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY alkoi 1960-luvulla puuhata ensimmäistä omaa toimitilaansa – ylioppilastaloa, joka myöhemmin sai nimekseen Ilokivi – eivät sen aikaiset aktiivit voineet kuvitella, miltä saman organisaation kiinteistöomistukset vuonna 2020 näyttäisivät. Tänään Soihtu huolehtii JYYn 80 miljoonan euron arvoisesta kiinteistö- ja muusta liiketoimintaomaisuudesta ja kehittää Rentukka-talon ja Ilokiven tapahtumatalon kaltaisia konsepteja vastaamaan asiakkaiden muuttuvia tarpeita. Kortepohjan ylioppilaskylä ja Ilokivi ovat muuttuneet osaksi Jyväskylän kulttuurista pääomaa.

Niinpä on luontevaa, että JYYn edunvalvonnan äänen rinnalla on nyt toinen, selkeästi ulospäin viestivä ääni: Soihtu. Uusi nimi, Soihtu, syntyi opiskelijoiden osallistamisen tuloksena luontevasta viittauksesta JYYn varsinaisen toiminnan tunnukseen. Se kuvaa sitä, miten JYY on aina halunnut lähteä etujoukoissa kehittämään opiskelijan parempaa arkea ja samalla koko kaupunkia, ja tuoda iloisen valonsa jokaiseen kaupunginosaan, jossa rakennustyöt kulloinkin käynnistyvät.

JYYn liiketoiminta on nyt Soihtu. Soihdun nimi ja ilme ovat työkaluja, joilla viemme viestiä JYYn liiketoiminnan työstä jatkossa yhä laajemmalle yleisölle.

Kirjoittaja toimii Soihdun viestintäpäällikkönä ja on ollut mukana JYYn liiketoiminnan nimen ja ilmeen luomisessa vuodesta 2019 alkaen.

Ajankohtaista

Tähtitaivaan alla 

, , , , / 23.4.2024

Teksti: Jenna Pigg | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Soihdun siivouksen palveluohjaajalta Jonna Klingalta kysyttäessä lempipaikka on perheen mökki Rutalahdessa, lähellä Leivonmäen kansallispuistoa. Mökki on ollut Jonnalle...

Ilouutisia Kortepohjan kaupunginosaan: Subway vuokralaiseksi Soihdun U-taloon 

, , , / 19.4.2024

Soihtu on solminut vuokrasopimuksen parhaillaan rakenteilla olevan U-talon pohjakerroksessa sijaitsevasta liiketilasta Subcom Oy:n kanssa. Subcom on Suomen suurin Subwayn franchising-yritys, joka tulee avaamaan U-taloon Subway-ravintolan, kun uudiskohde valmistu keväällä 2025.

Asukaslehti Kylä artikkelikuva

Opiskelija on omistaja

, , / 19.4.2024

Teksti: Mari Lähteenmäki | Kuvat: Tiina Salminen, Tiitu Design  Hilma Hintikka opiskelee johtamista Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Syksyllä 2021 hän oli lopettanut täysipäiväisen työskentelyn aiemmassa ammatissaan...