Rentukan palvelut, yhteisöllisyys ja edullinen vuokra houkuttelevat asumaan Kylässä

JYY teettää vuosittain asukkailleen kyselyn, jonka tavoitteena on selvittää Kortepohjan Ylioppilaskylän asukkaiden mielipiteitä alueesta, omasta asuintalostaan, omasta asunnostaan sekä Ylioppilaskylän palveluista. Tänä vuonna halusimme yleisen tyytyväisyyden lisäksi selvittää myös asukkaiden kokemuksia yhteisöllisyydestä.

Tutkimuksen kohderyhmänä ovat Kortepohjan Ylioppilaskylän asukkaat ja aineisto kerättiin internetkyselynä 17.- 31.3.2020 ja vastausprosentti kyselyssä oli 21,8%.

Asunnot ja palvelut

Vastausten mukaan 95% asukkaista kokee JYYn luotettavaksi ja turvalliseksi vuokranantajaksi ja Ylioppilaskylän vuokratason kohtuulliseksi kokee valtaosa. Valtaosa asukkaista kertoo viihtyvänsä Ylioppilaskylässä ja pitävänsä palveluita riittävän monipuolisena. Ylioppilaskylää asuinpaikkana suosittelisi jopa 95% asukkaista – ennen kaikkea edullisen vuokratason ja hyvien palvelujen vuoksi.

Omaan asuintaloon ollaan myös kohtuullisen tyytyväisiä. Tyytyväisimpiä asukkaat olivat yleisesti talon sijaintiin ja tyytymättömimpiä yhteisten varastotilojen riittävyyteen. Myös omaan asuntoon ollaan yleisesti ottaen melko tyytyväisiä ja asuntonsa tuntee omaksi kodikseen valtaosa asukkaista.
Suuri osa vastaajista on kiinnostunut saamaan tietoa oman asuintalonsa energiankulutuksesta ja toimenpiteistä, joita omalle asuintalolle on tehty tai suunniteltu energiakulujen vähentämiseksi. Mieluiten tietoa energiankulutuksesta ja toimenpiteistä energiakulujen vähentämiseksi halutaan saada sähköisen uutiskirjeen, kuukausittain sähköpostiin tulevan Asukasinfon välityksellä. Yleisesti tärkeimpänä viestintäkanavana pidetään Asukaspalvelujen lähettämiä sähköpostiviestejä sekä Asukasinfoa.

Rentukkaan ja sen palveluihin ollaan myös pääosin erittäin tyytyväisiä. Rentukan tiloja arvioitaessa tyytyväisimpiä vastaajat olivat erityisesti ravintolan viihtyisyyteen sekä yleisten tilojen viihtyisyyteen ja siisteyteen. Tyytymättömyyttä puolestaan herättää opiskelutilojen riittävyys.

Yhteisöllisyys ja asukastoiminta

Valtaosa vastaajista pitää Kortepohjan ylioppilaskylästä ja merkittävä osa vastanneista kertoo, että heistä tuntuu hyvältä olla Kortepohjan ylioppilaskylän asukas. Yli puolet vastanneista on ystävystynyt Ylioppilaskylän kautta ja reilusti yli puolet kokee kuuluvansa Ylioppilaskylän yhteisöön. Noin kolme neljästä on toiveikas Kortepohjan ylioppilaskylän tulevaisuuden suhteen ja lähes puolet asukkaista uskoo voivansa vaikuttaa siihen, millainen Ylioppilaskylä on.

Kyselyn mukaan asukastoimikuntaa pidetään tärkeänä, mutta sen toimintaa tunnetaan melko huonosti. Runsas neljännes vastaajista on sitä mieltä, että asukastoimikunnan toiminnasta tiedotetaan kylässä riittävästi. Mieluiten tietoa myös asukastoimikunnan toiminnasta halutaan saada Asukasinfon kautta.

Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastanneille – vastausten avulla voimme kehittää palvelujamme asukkaidemme näköiseksi!

Ajankohtaista

Avoimet työpaikat

Haemme kesätyöntekijää lyhytaikaisen majoituksen ylläpitoon Kortepohjassa

, , / 19.3.2024

Etsimme joukkoomme kahta-kolmea (2 – 3) ahkeraa ja motivoitunutta kesätyöntekijää auttamaan meitä varustelemaan ja ylläpitämään lyhytaikaisen majoituksen asuntoja kesä-heinäkuun 2024 ajaksi.

Asukasinfon artikkelikuva

Maaliskuun asukasinfo

, / 11.3.2024

Soihtu Asumisen asukkaille lähetetään kuukausittain uutiskirje Soihdun asuinkohteiden ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista. Uutiskirje lähetetään järjestelmästämme löytyvään, asukkaan meille ilmoittamaan...

Avoimet työpaikat

Taloushallinnon työntekijä, määräaikainen

/ 7.3.2024

Haemme Soihdun talousosastolle harjoitteluun / opintovapaan sijaisuuteen taloushallinnon työntekijää monipuolisiin tehtäviin. Työmahdollisuuksia on tarjolla kahdessa jaksossa. Ensimmäiseen toivomme aloitusta mahdollisimman pian ja ensimmäinen jakso jatkuu 30.9.2024 saakka. Toinen jakso alkaisi 1.10.2024 ja jatkuisi huhtikuuhun 2025 asti. Toisen jakson tarve varmistuu kesän jälkeen.